Game Name Explained: Starfield

Article
zondag, 03 september 2023 om 15:00
starfield artworkf1683633013
Het heeft even mogen duren, maar Starfield is bijna uit. Sterker nog, als je één van de duurdere edities hebt kun je hem nu al spelen. Misschien vraag je je af waar de naam Starfield eigenlijk vandaan komt en dat leggen we graag voor je uit.
Bethesda is geen studio die onbegrijpelijke namen verzint. Fallout speelt zich af in een wereld die te maken heeft met de letterlijke en figuurlijke fallout van een nucleaire oorlog. The Elder Scrolls is wat lastiger, maar de subtitels van die reeks slaan altijd op het gebied waar de specifieke game afspeelt.

Wat is een Starfield?

Bij Starfield is het eigenlijk ook niet zo ingewikkeld. De game speelt zich af in de sterren, dus dat is alvast de helft van de titel verklaard. Maar hoe zit het met het field-gedeelte?
starfield gameplayf1655059377
Dat is eigenlijk niet helemaal los te maken van het star-gedeelte. In de sterrenkunde slaat de term starfield namelijk op de sterren die binnen een willekeurig blikveld te zien zijn, vaak in een specifieke regio of rondom een specifiek punt. Het starfield van de ster Sirius bestaat bijvoorbeeld grotendeels uit de andere sterren in het sterrenbeeld de Grote Hond.
Zo simpel kan het dus zijn. Je gaat je bijna afvragen of Todd Howard een game die zich of aarde afspeelt “Landscape” of “Grass” zou noemen. Waarschijnlijk niet, want die titels spreken niet echt tot de verbeelding. Als je het ons vraagt doet Starfield dat wel.

Geen andere keuze

Dat moet Todd Howard ook meteen hebben opgemerkt, want als we hem mogen geloven is er nooit een andere titel overwogen. Howard vertelde The Washington Post vorig jaar dat de game Starfield “moest” heten. Het trademark voor de titel werd zelfs al in 2013 geregistreerd, tien jaar voor de game verscheen en vijf jaar voor hij überhaupt werd aangekondigd. Dat is niet niks in een wereld waarin titels vaak pas tegen het einde van de ontwikkeling van een game definitief worden vastgelegd.

Populair Nieuws