FUT Champions Guide - Tips, details en meer!

  Ultimate Team is dé gamemode die je kunt doen in de nieuwste FIFA games. Ieder jaar wordt de modus uitgebreid met nieuwe features, zo kun je in FIFA 17 aan de slag met FUT Champions. In deze FUT Champions Guide lees je er alles over!

  FIFA 17 Ultimate Team. Het is de modus waar bijna ieder FIFA speler zich urenlang in verdiept om zo de beste spelers voor zijn of haar ultieme team te kopen. Alles draait in Ultimate Team om FIFA coins, en er zijn verschillende manieren om hieraan te komen. Voor de echte beesten van FIFA 17 bestaat er FUT Champions, waarbij je op het hoogste niveau wedstrijden speelt voor waanzinnige prijzen.

  In deze FUT Champions Guide behandelen we alles wat met FUT Champions te maken heeft. Hierbij moet je denken aan het principe, het kwalificeren, de prijzen en verschillende tips.

  FUT Champions Guide – FIFA op het hoogste niveau

  FUT Champions, ook wel de Weekend League genoemd, is dé manier waarop je op het hoogste niveau Ultimate Team kunt spelen. Ieder weekend wordt FUT Champions gehouden en je moet je voor elk weekend apart kwalificeren. In deze gamemode gebruik jij je eigen Ultimate Team en ga jij online de strijd aan tegen andere gekwalificeerde spelers.

  Het doel van FUT Champions is enorm simpel. Je moet het zien als een grote competitie waarbij je zoveel mogelijk potjes moet winnen. Des te meer potjes te wint, des te hoger je beloningen uiteindelijk worden. Ieder weekend (van vrijdag 08:00 tot maandag 08:00) heb je de kans om maximaal 40 potjes te spelen.

  Als je een potje wint word je in een categorie geplaatst. Deze begint bij brons 3 als je één potje wint, maar kan helemaal oplopen tot de top 100 waarbij je bij de 100 beste FIFA spelers van dat weekend hoort. Tussen brons 3 en de top 100 zitten de divisies Zilver, Goud en Elite.

  Iedere divisie heeft zijn eigen beloningen en eisen. Zo moet je bijvoorbeeld voor Elite 3 29 potjes winnen, maar dan krijg je wel een pakket met gegarandeerde Team van de Week spelers.

  Het proces vooraf: kwalificeren

  Voordat je überhaupt mag denken aan FUT Champions en de mooie prijzen die je kunt verdienen, moet jij je eerst met je team kwalificeren. Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je doordeweeks meedoen aan verschillende toernooien en als je dit toernooi wint, ben je automatisch geplaatst voor FUT Champions. De toernooien zijn iedere keer anders en bieden iedere keer andere beloningen, maar soms moet je team ook aan bepaalde eisen voldoen.

  De eisen en data van de kwalificatie toernooien kun je in het FUT Champions menu zien. Gelukkig zijn er voor de mensen die niet van toernooien houden ook andere mogelijkheden om te kwalificeren. Je kwalificeert namelijk automatisch voor de volgende Weekend League als je promoveert naar divisie 1 in FUT seizoenen, maar ook als je een seizoen voltooit en weet te handhaven in divisie. Daarnaast kwalificeer je ook voor de Weekend League als je kampioen wordt van divisie 1.

  Het is ook mogelijk om, als je eenmaal mee hebt gedaan met de Weekend League, zonder te kwalificeren mee te doen aan FUT Champions. Als je namelijk in goud 3 of hoger belandt in de Weekend League, ben je automatisch geplaatst voor de volgende Weekend League. Let wel op, je ziet dit pas als je de beloningen van FUT Champions hebt ontvangen!

  Hard werken wordt beloond met toffe prijzen

  Het voltooien van de Weekend League kan enorm stress vol zijn. Iedere speler doet zijn best en wil zoveel mogelijk winnen. Gelukkig weet EA Sports ook dat hard werken wordt beloond, en zo zijn de prijzen die je in FUT Champions krijgt zeker niet verkeerd. De beloningen die je ontvangt zijn gebaseerd op hoeveel je van de beschikbare wedstrijden hebt gewonnen.

  Het begint bij brons 3, waar je 1 wedstrijd moet winnen om in te plaatsen. Dit is natuurlijk zo gedaan en als je uiteindelijk in deze divisie eindigt ontvang je duizend FIFA coins en twee gouden pakketten. Dit is natuurlijk een trieste prijs, maar als je veertig potjes mag spelen heb je genoeg kans om hoger dan brons 3 te eindigen.

  Mocht je bijvoorbeeld in goud 3 eindigen door 18 potjes te winnen, dan krijg je 30 duizend FIFA coins, 2 mega pakketten, 1 zeldzame spelers pakket en word je automatisch geplaatst voor de volgende Weekend League. De pakketten kunnen waardevolle spelers bevatten, maar de ultieme prijzen vind je in de Elite-divisie. Door 29 potjes te winnen ontvang je namelijk 70 duizend FIFA coins, 1 pakket met drie Team van de Week spelers en een Jumbo zeldzame spelers pakket.

  Daarnaast zijn er voor alle FUT Champions spelers nog meer beloningen te behalen. Je krijgt automatisch maandelijkse beloningen gebaseerd op je prestaties in een bepaalde maand. Deze beloningen bevatten pakketten waar je speciale spelers kunt krijgen die beter zijn dan normaal. Deze spelers lijken veel op Team van de Week spelers, maar dan met een andere kleur en kun je ze niet ruilen.

  De beloningen die hier eerder zijn besproken zijn alleen relevant voor de spelers op PlayStation 4 en de Xbox One. FUT Champions op PC is namelijk iets anders. Zo kun je daar maximaal 25 wedstrijden spelen en zijn de beloningen dus ook anders verdeeld.

  Tips voor FUT Champions

  FUT Champions zit vol met frustratie. Het is namelijk niet makkelijk om tegen de beste FIFA spelers van de wereld te spelen. Soms heb je het gevoel dat alles tegen je zit en dat je nooit kunt winnen, maar belangrijk is om gewoon rustig te blijven en het potje voor potje te bekijken. In iedere wedstrijd heb je kansen, zelfs tegen de beste spelers van de wereld.

  Alles draait om hoe goed je eigenlijk bent in FIFA. Eerder hebben wij al vijf FIFA 17 tips geven die je zeker kunnen helpen met de Weekend League. Ook voor FIFA 17 Ultimate Team hebben wij een aantal tips op een rij gezet waardoor deze modi een stuk makkelijker kan worden.

  In FUT Champions is je ultieme doel om de Goud 3 divisie te halen. Voor minder goede spelers is dit zeker een doel die je kunt behalen, je moet dan 18 van de 40 potjes zien te winnen. Dit is haalbaar, en als het lukt ben je automatisch geplaatst voor de volgende Weekend League. Je hoeft dan dus niet meer opnieuw te kwalificeren!

  De beloningen van FUT Champions ontvang je niet gelijk na het voltooien van de Weekend League. Het duurt een aantal dagen omdat EA moet kijken of er geen sprake was van cheaters. Meestal ontvang je de weekbeloningen (dus ook je automatische kwalificatie voor de volgende Weekend League) in de nacht van woensdag op donderdag, en de maandbeloningen op de laatste woensdag van de maand.

  Je hoeft je beloningen niet gelijk bij het ontvangen te openen, ze gaan nooit weg en kun je dus openmaken wanneer je wilt. De pakketten worden gebaseerd op de spelers die op het moment van openen beschikbaar zijn, niet wanneer je de pakketten hebt ontvangen. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt wachten op een ander Team van de Week die mogelijk betere spelers heeft.

  FUT Champions is FIFA op het hoogste niveau en altijd enorm spannend, maar het absoluut waard als je de beloningen uiteindelijk in ontvangst mag nemen!

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.