Fotoreportage: XGN @ DreamHack 2013 - Interviews en retro-games

Article
zaterdag, 30 november 2013 om 16:24
xgn google image
DreamHack is donderdag van start gegaan, en XGN is erbij om verslag te doen van dit gigantische evenement in het midden van Zweden. Vandaag staat in teken van verschillende interviews, retro-games en eSports.
Hoewel wij eindelijk een goede nacht konden slapen - geloof ons, een hotel is een stuk comfortabeler dan een toerbus - werd Eelco niet gemakkelijk wakker. En tijd om de hotelkamer op te ruimen was er al helemaal niet.
Want vandaag stond er een erg druk programma op ons te wachten. Wat dacht je van twee interviews, één bij Intel en één bij Logitech, waar wij met hen praten over nieuwe producten die ze de komende maanden gaan brengen.
Daarnaast stond ook een reportage over eSports op het programma, die later vandaag hier op XGN te zien is. Dat eSports een serieuze zaak is, is wel te zien aan deze foto's. Niet alleen staan er honderden mensen te kijken naar deze wedstrijd, de strijd wordt ook nog eens voorzien van commentaar én is live te volgen op het internet.
Hoewel evenementen als DreamHack wel het stereotype meehebben, is het niet alleen dikmakende fast-food wat hier de klok slaat. Zo kun je net onder de persruimte heerlijk gezonde pasta op de kop tikken. En die troep maakten wij niet, wij aten Italiaans!
Gelukkig konden wij ondanks het drukke schema ons af en toe nog even begeven tussen de rest van de mensen hier op DreamHack. Gelukkig, want er is genoeg tofs te zien tussen de verschillende rijen computers. Wat dachten jullie van deze boothbabes!
Mensen die schaarsgeklede meisjes minder interessant vinden, halen misschien hun hart meer op met nieuwe technologie. Er staat immers genoeg moois in de verschillende stands, bijvoorbeeld dit bakbeest van Asus. Een 4K-gaming machine die grafisch net zo indrukwekkend is als hij eruitziet!
Maar ook andere dingen waren te vinden tussen de verschillende stands, wat dacht je van een nieuwe Olympische Sport: het Dildoduelleren. Zweden is alvast aan het oefenen, zo lijkt het.
De jongen had genoeg gegamed voor vandaag, en anderhalve liter cola kon niet voorkomen dat hij even een uiltje ging knappen achter zijn PC.
Als laatste kwamen wij er vandaag achter dat niet alleen grote games gespeeld worden op DreamHack, maar ook kleine, veel originelere games. Sommige mensen zijn zelfs helemaal niet met games bezig! Wij hebben een kleine selectie gemaakt die hieronder te zien is. Wat is jullie favoriet? De jongen die in tenue zijn favoriete ijshockeyteam zit aan te moedigen, of toch de jongens die zich wagen aan een potje biljart of schaak?

Populair Nieuws