Forza Horizon 3 release - Alles wat we weten

Article
zondag, 24 juli 2016 om 14:03
xgn google image
De Forza Horizon 3 realase is niet ver meer van ons verwijderd. Je zou kunnen zeggen dat het vlak achter de horizon ligt. Om alvast even vooruit te kijken naar de nieuwste editie in de Forza franchise is hier een special met alles wat we tot nu toe weten!
Forza Horizon is tijdens de E3 officieel onthuld tijdens de presentatie van Microsoft. Hoewel er daar veel van de nieuwe elementen al werden getoond en onze eigen redacteuren al even hebben kunnen spelen is een overzicht van alles wat er tot nu toe bekend is over de Forza Horizon 3 release nooit verkeerd.
Zo zijn bijvoorbeeld afgelopen week de eerste 150 auto's die in de game zitten bekendgemaakt. Wil je weten welke dit zijn? Lees dan snel verder in deze Forza Horizon 3 release special.

Release

Laten we bij het begin beginnen. Wanneer kunnen we de Forza Horizon 3 release verwachten? Forza Horizon 3 komt uit op 27 september voor de Xbox One en Windows 10.
Wanneer er een Ultimate Edtion wordt gekocht als pre-order krijgt de koper vroegtijdige toegang op 23 september. Bij de Ultimate Edition zit ook nog meerdere bonus pack's waarmee je auto's kan krijgen, een VIP lidmaatschap wat toegang geeft tot exclusieve evenementen en auto's.
Naast de Ultimate edition is er ook nog een Deluxe Edition. Deze editie komt met dezelfde voordelen als de Ultimate Edition, maar zonder de vroegtijdige toegang. De Standaard editie gaat 70 euro kosten, de Deluxe Editie kost 90 euro en de Ultimate Edition gaat voor 100 euro over de toonbank.
95101 2

Auto's

Het belangrijkste aan een racegame zijn natuurlijk de auto's en de races die je er mee kan rijden. De auto's in Forza Horizon 3 zullen rijkelijk vloeien. Zo heeft de ontwikkelaar, PlayGround, aangegeven dat er 350 verschillende auto's in de game zullen zitten.
Zo is de nieuwe Lamborghini Centenario, die in maart is onthuld, toegevoegd aan de game en is de auto die op de cover in de lucht zweeft natuurlijk ook te besturen. Dit is de nieuwe Ford Raptor.
Naast vele bekende auto's als de Ferrari Enzo, de McLaren F1, Ford GT en Bugatti Veyron zijn er ook vele nieuwe voertuigen toegevoegd. Zo zijn er verschillende buggies toegevoegd die goed op onverharde wegen rijden, Trucks en andere cross monsters. De eerste 150 auto's zijn inmiddels bekendgemaakt en de volledige lijst van deze 150 auto's is hier te vinden.
De Deluxe en Ultimate Editions krijgen unieke auto's die kopers van de standaard editie niet kunnen krijgen. Onder deze auto's vallen onder andere de Ford Racing GT van Le Mans, Lamborghini Aventador, een unieke BMW Z4 en de Koenigsegg Regera.

95102

Setting

De thuisbasis voor de Forza Horizon 3 release is dit keer Australië. Net zoals in de vorige Forza Horizon games draait de game rondom een racefestival. Alleen dit keer ben je niet gewoon een deelnemer aan het festival, maar ben jij de baas over het gehele festival en is het aan jou de taak om zoveel mogelijk fans naar het festival te trekken.
Jij hebt de leiding en jij bepaalt dus ook waar het festival terrein wordt uitgebreid, welke muziek er wordt gedraaid en welke evenementen waar en wanneer plaatsvinden. Dit alles wordt gedaan met natuurlijk als doel om het meest populaire festival ter wereld te worden.
De ontwikkelaar, Playground, heeft gekozen voor Australië omdat dit land veel verschillende omgevingen te bieden heeft. Van de uitgestrekte woestijn achtige gebieden tot aan de regenwouden, steden en de stranden. Al deze elementen zullen terug te vinden zijn in Forza Horizon 3.
Daarnaast heeft Playground bekendgemaakt dat de map van Forza Horizon 3 twee keer zo groot zal zijn als die van Forza Horizon 2. Een aantal iconische kenmerken van Australië zijn verwerkt in de game. Zo zijn er bijvoorbeeld grotten te vinden die gevuld zijn met bioluminescente organismes en kan je over het strand rijden en de Twaalf Apostelen rotsen zien staan in de zee.
Een van de meest indrukwekkende elementen in Forza Horizon 3 betreffende de setting is misschien wel de moeite die de ontwikkelaar heeft gedaan om de omgevingen zo waarheidsgetrouw mogelijk over te laten komen. Zij is er voor de game een speciale 12K HDR camera-opstelling gemaakt die in duizenden foto's een 24 uurs timelapse heeft gemaakt van de luchten van Australië. Wanneer je in Forza Horizon 3 rondrijdt ben je dus echt aan het rijden onder de echte Australische lucht.
95103

Races

Natuurlijk is een racegame niks zonder de races zelf. Naast de standaard races die door PlayGround zijn gemaakt biedt Forza Horizon 3 nog een extra element wat de herspeelbaarheid van de game waarschijnlijk zeer ten goede zal komen. Forza Horizon 3 komt namelijk met een nieuwe feature genaamd Blueprint.
In Blueprint kunnen de honderden creaties van PlayGround aangepast worden naar de voorkeuren van de speler. Zo kan je de races zelf ook een andere route laten nemen, de tijd en het weer veranderen. Ook is het mogelijk om restricties aan een evenement toe te voegen en zelf bepalen welke klasse auto's deel mogen nemen.
Deze evenementen kunnen daarna gedeeld worden met vrienden en andere spelers. De evenementen die vrienden hebben aangemaakt komen automatisch bij jou ook tevoorschijn.
De evenementen die door jou of andere gemaakt zijn krijgen dezelfde beloningen als de evenementen waarop het gebaseerd is. Naast deze Blueprints is er nog een andere functie genaamd Bucket Lists.
Deze functie zat ook al in eerdere Forza Horizon games en bied speciale uitdagingen aan andere spelers en vrienden. Bucket Lists werkt in Forza Horizon 3 ook samen met de Blueprints. Zo kan je in je eigen gemaakte evenementen zelf de uitdagingen bepalen met dezelfde tool als de ontwikkelaars gebruiken.
Kies het type uitdaging, de auto die gebruikt moet worden en de instellingen van de auto en kies de condities, muziek en de naam. Daarna wordt de moeilijkheid bepaald door jouw eigen prestatie.

95104 1

Multiplayer

Het laatste punt wat we behandelen is de multiplayer. Bij de Forza Horizon 3 release zal er, volgens de ontwikkelaar, een nieuw naadloos systeem worden gebruikt waardoor je vrienden vrijwel direct mee kunnen doen met de race waar jij mee bezig bent.
Daarnaast is Forza Horizon 3 de eerste Forza game wat gebruik zal gaan maken van het Xbox Play Anywhere systeem waardoor Xbox One en PC spelers samen kunnen racen. Spelers die de game digitaal aanschaffen kunnen Forza Horizon 3 ook op zowel de Xbox One als PC spelen met één enkele aanschaf. De prestaties en voortgang worden tussen de platformen gedeeld.
De campagne kan alleen, maar ook met drie anderen gespeeld worden. Alles wat in de singleplayer campagne zit kan met vier spelers tegelijkertijd worden gedaan. Hierbij maakt het niet uit wanneer je er in of uit gaat, alle voortgang die wordt behaald in de co-op campagne wordt automatisch overgedragen naar je singleplayer voortgang.
Creaties van jou en andere spelers kunnen gedeeld en verkocht worden via de zogenoemde Storefronts en Auction House. In het Auction House kunnen spelers auto's kopen en verkopen. Het Auction House heeft ook een ranken systeem waarbij er gekeken wordt naar de hoeveelheid downloads, likes en het aantal keer dat een auto ook daadwerkelijk gebruikt wordt om de beste makers te kunnen bepalen.
Storefront wordt de plek waar spelers hun eigen creatie kunnen tonen zonder dat ze te koop zijn. Denk hierbij aan speciaal getunede auto's of auto's met een bijzonder lakwerk. In de Storefront kunnen spelers andere spelers volgen en worden ze geïnformeerd wanneer er een nieuwe creatie is toegevoegd. Ook het Auction House en de Storefront werken samen tussen Xbox One en PC.

Populair Nieuws

Laatste Reacties