De 7 Nieuwe Pokemon GO Features die we willen zien!

Article
maandag, 25 juli 2016 om 17:02
xgn google image
De Pokemon GO app wordt langzaam in meer landen beschikbaar en is werkelijk een succes. De game is een regelrechte hype en er lijkt helemaal niets mis met de app. Toch blijft er ruimte voor ontwikkeling en verbetering en daarom zetten wij de 7 nieuwe Pokemon GO Features op een rij die de game perfect maken.
Pokemon GO neemt ons terug in de tijd en laat de hype van jaren geleden weer helemaal terugkomen. De populariteit omtrent de wezentjes van Nintendo is ongekend groot en daar heeft Niantic, de ontwikkelaar van Pokemon GO, voor gezorgd. Miljoenen mensen trekken dagelijks de wijde wereld in op zoek naar Pokemon uit de eerste Pokemon games.
Men vangt deze Pokemon met behulp van Pokemon GO Items, zoals Pokeballs en Razz Berry's, om ze vervolgens, waar mogelijk, in te zetten in of tegen gyms. Bijna aan alles is gedacht, want belangrijke plaatsen zijn omgetoverd tot Pokestops waar je de nodige items kunt vinden om je avontuur voort te zetten. Het is net alsof je Ash Ketchum zelf bent en je in een wereld van Pokemon leeft.
Toch is er, ondanks alle records, altijd ruimte voor verbetering. Zo ook bij de Pokemon GO app. Wij zetten de 7 nieuwe Pokemon GO Features op een rij, die de game pas écht afmaken en je een ongekende Pokemon ervaring geven.

7. Meer persoonlijke aanpassingen en Pokemon

Bij de start van je avontuur heb je de keuze om jezelf een blits tenuetje aan te meten, inclusief petje. Nu is de keuze met enkele truien, broeken en schoenen wel erg beperkt. Dus wat meer variatie hierin kan geen kwaad en komt de modebewuste Pokemon spelers onder ons ook ten goede.
Niantic moet hierbij gelijk de mogelijkheid bieden om je kleding gedurende je avontuur aan te passen. Waarbij je wellicht speciale truien of broeken vrij kunt spelen door het behalen van bepaalde prestaties. Zo kan je met dat unieke truitje laten zien dat jij bijvoorbeeld al drie zeldzame Pokemon hebt gevangen.
Daarnaast moeten er in een later stadium nieuwe Pokemon toegevoegd worden, maar dit zal ongetwijfeld ook gebeuren om de echte fanatiekelingen aan het werk te houden.
94806

6. Chatfunctie en Social Media integratie

Een ingebouwde chatfunctie waarmee je op drie niveaus met elkaar kan praten, zou zeker wat toevoegen aan de game. Eén op algemeen niveau, één in groepsverband en één waarmee je persoonlijk met iemand kan chatten. Als jij in het Vondelpark een Squirtle hebt gevonden, kan je dit gelijk delen met een goede vriend, of juist met meerdere vrienden tegelijk. Als je iedereen een pleziertje gunt, zou je het ook in een algemene chat kunnen droppen.
Niet alleen helpen Pokemon trainers elkaar zo. Ook ondersteunt dit de nodige interactie onderling, iets waar Niantic erg op hamert. Ook zouden spelers elkaar toe kunnen voegen in groepen en via de chatfunctie af kunnen spreken bij een bepaalde Pokestop om samen op Pokemon te gaan jagen.
Social Media integratie in de Pokemon GO app is ook wel iets waar mensen op zitten te wachten. Zo zou je na de vangst van een Porygon met één druk op de knop dit via jouw Social Media, zoals Facebook of Twitter, kunnen delen. Leuk om andere Pokemon trainers jaloers te maken.
94807

5. Uitgebreider Pokemon vangen

Niantic en Nintendo hebben getracht om het oude Pokemon gevoel van de games te vertalen naar de 'grote mensen wereld'. Dit is aardig gelukt, maar het vangen van Pokemon zelf is nog vrij saai. Met een enkele swipe beweging op je smartphone, gooi je een bal richting de Pokemon. Deze breekt een enkele keer uit, maar zal over het algemeen direct aan je collectie toegevoegd worden.
Daarom zou een systeem waarin je de Pokemon eerst moet aanvallen en verzwakken veel interessanter zijn. Zo ging het immers in de Pokemon games ook. Dit maakt het wat uitdagender om een Pokemon te vangen, omdat deze in tussentijd misschien vlucht, of omdat je eigen Pokemon te krachtig zijn en de gewenste Pokemon overlijdt.
94808

4. Radar

Pokemon GO is een spel dat jij alleen speelt. Toch zorgt de game voor heel veel verbondenheid tussen de verschillende spelers. Mensen wisselen Pokemon tactieken en tips over hoe Pokemon het beste te vangen.
Het valt vaak al snel op wie er druk bezig zijn met Pokemon vangen, maar toch zou het nog leuker zijn om een radar te hebben waarop alle spelers, of misschien alleen je vrienden, worden getoond. Op deze manier herkennen spelers elkaar nog sneller als trainers en kun je makkelijker een praatje maken over de Pokemon die jij in de buurt hebt gespot. Als je er geen zin in hebt, zou je de functie ook gewoon uit kunnen zetten.
94809

3. Badges verdienen

De Gyms in Pokemon GO zijn nog redelijk saai. Ten eerste zijn er zoveel mensen die het spel via een omweg al sinds dag 1 spelen. Hierdoor zijn ze van een dusdanig hoog level dat andere spelers hier nooit meer tussen kunnen komen. Voor deze spelers is er dus geen mogelijkheid om iets met de Pokegyms te doen.
Daarnaast is het verkrijgen en houden van een gym alleen maar prestige gericht en kan je hiermee aantonen dat jij de sterkste Pokemon van de regio hebt. Dit is helemaal niet interessant, want als Pokemon speler wil je dingen vrijspelen en verdienen. Mede daarom zou Niantic gymbadges in de game moeten brengen die je bij verschillende gyms kunt verdienen.
Zo heb je voor iedere Pokemonsoort een eigen gym die verspreid door het land staan. Hierin zitten vaste Pokemontrainers met een bepaald level die jij zelf moet verslaan om een badge te verdienen. Eigenlijk precies zoals we dat kennen van de verschillende Pokemon games.
94810

2. Ruilen

Niantic heeft al aangegeven dat deze Pokemon GO feature in de nabije toekomst toegevoegd gaat worden en dat is goed ook. Als jij je hele Pokedex vol wil hebben, maar je moet nog net die ene Scyther hebben, dan kan je maar één ding doen; lopen, heel veel lopen. Net zo lang tot je de Pokemon eindelijk gevonden hebt.
Dit is onbegonnen werk en daarom is het handig dat er een ruilfunctie in de Pokemon GO app komt. Zo kan je met je vrienden net die zeldzame Pokemon met elkaar ruilen die jullie beide net nodig hebben. Of kan je nadat je voor de honderste keer een Pidgey hebt gevangen deze in een bundel ruilen tegen een andere Pokemon, zodat je vriend eindelijk zijn Pidgeotto kan evolueren tot een Pidgeot.
Zeker met de verwachting dat de wat recentere Pokemon ook aan de game toegevoegd gaan worden, is het helemaal handig om een ruilfunctie te hebben. Het zou onbegonnen werk zijn om daadwerkelijk alle Pokemon zelf op te speuren.
94811

1. Vechten

Tuurlijk; Pokemon vangen is leuk, maar ze trainen en inzetten om de beste Pokemon trainer te worden, is pas echt leuk. Niantic moet in de Pokemon GO app de mogelijkheid bieden om mensen op straat, die de functie aan hebben staan en binnen 50 meter zijn, uit te kunnen dagen voor een partijtje knokken met Pokemon. Of gewoon met vrienden op de bank. Zo heeft het ook een daadwerkelijk nut om Pokemon die je al hebt van een hoger level te vangen of om ze te trainen.
Daarbij moet het vechtssysteem gewoon zo zijn zoals uit de Pokemon games, dus niet met één of twee aanvallen zoals dat nu het geval is. Waarbij je de aanvallen gewoon moet spammen, maar gewoon ombeurten een aanval inzetten. Op die manier kan je echt uitmaken wie de beste Pokemon heeft, kan je ze trainen, XP verdienen door te winnen en zo nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.