Forza 7 gameplay details [Gespeeld op E3 2017]

  Tijdens de E3 persconferentie van Microsoft werd de Forza 7 release officieel uit de doeken gedaan. Wij konden op de Xbox E3 showcase alvast met deze supersnelle racer aan de slag. Of de Forza 7 gameplay indruk wist te wekken, lees je hier!

  Een resolutie van 4K met een stabiele framerate van 60 frames per seconden. Op een console. Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, maar met behulp van de kracht van de nieuwe Xbox One X lukt het Forza Motorsport 7 om deze droom van iedere consolegamer waar te maken. Wij hebben het nieuwe deel in deze reeks van racegames onder handen genomen tijdens de E3 showcase van Xbox en in deze Forza 7 gameplay special lees je hoe dat ons beviel!

  forza 7 gameplay

  De nieuwe Porsche 911 GT2 RS

  Tijdens de persconferentie van Microsoft werd niet alleen Forza 7 officieel onthuld, maar ook de nieuwe Porsche 911 GT2 RS werd hier voor de eerste keer getoond. Dit had natuurlijk alles te maken met de eerdergenoemde racegame en het is daarom niet meer dan passend dat wij zelf achter het stuur van deze prachtige auto kruipen tijdens het spelen van Forza 7.

  We hebben uitgebreid met de Porsche 911 GT2 RS mogen racen op het circuit van Dubai, een nieuwe officiële track die in de game te vinden zal zijn. Deze track brengt je voornamelijk door de dorre woestijn afgewisseld met wat rotsen, maar wanneer je dichter bij de eindstreep komt is ook de skyline van de stad te bewonderen.

  Grafische pracht en praal

  En bewonderen, dat doe je zeker tijdens het spelen van Forza 7, want wat is het een prachtige game. Microsoft levert met iedere Forza-titel weer een grafisch hoogstandje af en met Forza 7 is dit niet anders, maar de kracht van de Xbox One X tilt het geheel echt naar een hoger niveau. Het racen gaat enorm vloeiend en de details spatten van het scherm. Eigenlijk is het jammer dat je zo gefocust bent op het op de baan houden van je auto, omdat je op die manier minder tijd overhoudt om de pracht van de game te bewonderen.

  Zoals eerder al kort beschreven, draait Forza 7 op de Xbox One X in native 4K met een framerate van 60 frames per seconden. En dat is zeker te merken tijdens het spelen van deze prachtige racegame.

  Realistisch racen

  Niet alleen de graphics in Forza Motorsport 7 zijn van een hoog niveau, hetzelfde mag gezegd worden over de audio. De ronkende motoren en de piepende banden komen prachtig tot hun recht, waardoor het bijna voelt alsof je zelf echt achter het stuur zit. Een goed voorbeeld hiervan op het gespeelde circuit in Dubai is de tunnel die zich op het circuit bevindt: de geluiden passen zich zo aan dat het net lijkt alsof je echt in een tunnel rijdt. Je kan het brandende rubber bijna ruiken!

  Een perfecte combinatie?

  Forza Motorsport 7 en de Xbox One X: ze lijken voor elkaar bestemd te zijn. Nu hebben we tijdens deze Forza 7 gameplay sessie helaas maar één track onder de knoppen genomen, maar we zijn enorm onder de indruk van de grafische kracht die deze combinatie te bieden heeft. Racefanaten kunnen hun hart ophalen met meer dan 700 auto's om uit te kiezen, waaronder natuurlijk de nieuwe Porsche 911 GT2 RS. En een resolutie van 4K met een stabiele framerate van 60 frames per seconden, welke gamer kan daar nu nee tegen zeggen?

  Forza Motorsport 7 verschijnt op 3 oktober voor Xbox One en Windows 10. Wanneer de nieuwe Xbox One X op 7 november verschijnt zal Forza hier natuurlijk op te spelen zijn.

  Forza Motorsport 7

  Verkijgbaar vanaf 3 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.