For Honor Tips & Tricks - Verlaat succesvol het slagveld

Article
donderdag, 16 februari 2017 om 17:40
xgn google image
For Honor ligt eindelijk in de schappen en de hoofden vliegen al in groten getale in de rondte. Wil je ervoor zorgen dat jouw hoofd en romp netjes aan elkaar blijven zitten, terwijl jouw tegenstanders wel het loodje leggen? Let dan goed op en leer van onze For Honor Tips & Tricks.

Maak een keuze

For Honor telt twaalf verschillende klassen – vier per factie – en die kunnen op het eerste gezicht flink intimiderend overkomen. Elke klasse heeft namelijk haar eigen aanvallen, combo’s en speelstijl. Omdat het vrijwel niet te doen is om elke klasse door en door te kennen en goed mee te worden, is het belangrijk om een selectie te maken van helden die je wilt spelen.
Houd je bijvoorbeeld meer van een afwachtende en reactionaire speelstijl? Dan zullen de Conqueror of de Wqs arlord waarschijnlijk wat meer in jouw straatje liggen en zullen de Peacekeeper en de Orochi al snel afvallen. Je kan van elke klasse de Basic Guide en de Advanced Guide bekijken of te bepalen of die speelstijl jou zal liggen en het is meteen een goede manier om wat verborgen technieken te ontdekken.
Maak echter niet de fout om te gaan focussen op één bepaald karakter. For Honor werkt niet echt met een steen-papier-schaar-systeem, maar bepaalde klassen zullen wel een voordeel hebben ten opzichte van andere klassen. De gezette Shugoki kan lastig omgaan met de lange afstand en snelheid van de Valkyrie en Nobushi. Als laastgenoemde helden populair worden onder de spelers en jij je alleen maar op de Shugoki richt, dan kan dat problematisch zijn en zit je met de spreekwoordelijke gebakken peren.
106236 2

Oefenen totdat je er niet meer dood bij neer valt

Heb je eenmaal een paar helden gekozen waar je een goed gevoel over hebt, dan is het tijd om de ring in te duiken. Maar voordat je jouw vaardigheden gaat testen tegen spelers van vlees en bloed, is het misschien handiger om eerst te oefenen tegen bots.
Zoals we al eerder hebben gezegd, heeft elke klasse een flink arsenaal aan combo’s, speciale aanvallen en verborgen eigenschappen. Om daar het volledige uit te halen, is het handig om eerst op je eigen gemak te testen tegen bots. In de speciale oefenmodus in For Honor heb je ook geen last van lange laadtijden en kun je eindeloos doorvechten tegen computergestuurde tegenstanders.
Op die manier kan je op een snelle wijze de unieke vaardigheden van klassen onder de knie krijgen. De Conqueror heeft bijvoorbeeld een passieve vaardigheid, waarbij zijn sterke aanvallen de eerste paar seconden ook tellen als parry. Het is daarom handig om de sterke aanval in te zetten in dezelfde richting als jouw tegenstander, vlak voor de parry-mogelijkheid. Op die manier blok je de aanval en krijgt je tegenstander een bal van staal te verduren.
Krijg je de timing onder de knie van jouw favoriete helden, dan ben je al meteen een geduchte tegenstander op het slagveld.
106237 1

Let op je uithoudingsvermogen

De belangrijkste balk die je in de gaten moet houden in For Honor is natuurlijk jouw levensbalk, een dode krijger kan immers weinig schade aanrichten. Toch is de staminabalk daaronder misschien wel even belangrijk als jouw levenspunten. Zonder stamina kan dat immers enorm hard achteruit gaan.
Stamina wordt gebruikt voor zo’n beetje elke actie je uitvoert. Aanvallen, sprinten, Guard Breaks, dodges kosten allemaal stamina en alleen parries en blokken zorgen er niet voor dat de groene balk verdwijnt. Sommige vaardigheden van klassen kunnen er ook voor zorgen dat je stamina slinkt, zoals de Shove-vaardigheid van de Lawbringer.
Maar wat gebeurt er precies als je geen stamina meer over hebt? In For Honor wordt die situatie goed duidelijk gemaakt, doordat de wereld zwart-wit kleurt en zo’n beetje al jouw acties verliezen hun kracht. Je kan geen aanvallen meer combineren, blokken kost meer levenspunten en als de tegenstander een Guard Break op jou uitvoert dan val je gelijk op de grond en kan je je niet verdedigen. Kortom, dat wil je ten alle tijden voorkomen.
Let daarom tijdens het vechten goed op de staminabalk en als je ziet dat hij bijna het einde heeft bereikt, ga dan conservatief om met je middelen. Je kan namelijk beter wachten totdat balk volloopt terwijl je nog stamina hebt, dan dat je uitgeput moet wachten totdat de balk weer helemaal vol is gelopen. Ga bovendien spaarzaam om met acties die veel stamina kosten, zoals de Zone Attack. Is jouw staminabalk nog vol en is je tegenstander uitgeput, dan heb je een grotere kans om triomfantelijk het strijdtoneel te verlaten.
106239

Stem je uitrusting af op je speelstijl

Tijdens het spelen van de verschillende multiplayer-modi in For Honor, zul je stukken uitrusting verdienen, zoals nieuwe helmen, bepantsering en onderdelen voor wapens. Elk stuk uitrusting heeft een positief en een negatief effect op bepaalde statistieken en kan jouw ervaring drastisch veranderen in For Honor. Het is daarom belangrijk om goed op te letten welke statistieken beïnvloed worden en hoe dat effect heeft op jouw speelstijl. Een op het eerste gezicht beter wapen zal dus niet in alle gevallen een verbetering zijn.
Stel dat je bijvoorbeeld een defensieve speelstijl hanteert in Dominion, waarbij je een punt vast probeert te houden, zelfs tegen meerdere vijanden tegelijkertijd. Als je dan een stuk uitrusting hebt gevonden die jouw Attack omhoog gooit, maar juist van negatieve invloed is op jouw Defense of de duur van Revenge-modus, dan sluit dat zeer slecht aan op jouw speelstijl. Het verduren van meerdere klappen en het bezighouden van meerdere vijanden met een langere Revenge-modus zijn immers veel belangrijker dan het uitdelen van meer schade.
Ook de Feats die je vrijspeelt hebben hier invloed op. Je kan met bepaalde Feats juist een meer gebalanceerde speelstijl complimenteren, door bijvoorbeeld veel offensieve statistieken te verhogen door middel van je uitrusting, maar de Feats kiezen waarbij je minder schade ontvangt of je jezelf kan helen. Of je kan vaarwel zeggen tegen alle verdedigende capaciteiten en vol voor de aanval gaan. Staar dus niet blindelings naar een hoger level van een stuk uitrusting, maar bedenk je goed welke statistieken goed aansluiten bij jouw speelstijl.
De tip is overigens niet van invloed op de 1v1- en 2v2-modi, want alle bonussen van uitrusting en Feats zijn in die modi uitgeschakeld, om het gebalanceerd te houden. De Dominion-, Deathmatch- en Skirmish-modi maken wel gebruik van uitrustingen en Feats.
106241

Wees zuinig met jouw staal

Naast uitrusting, zal je in For Honor ook geregeld Steel verdienen, een valuta die zeer belangrijk is in de game. Voor het voltooien van de Tutorial krijg je 2000 Steel en voor het uitspelen van de Advanced Tutorial krijg je 1500 Steel. Het lijkt voor de beginnende speler dan ook dat Steel een veel verkregen valuta is, maar dat valt behoorlijk tegen. Ga er dan ook zuinig mee om.
Als je het menu opent met alle klassen die je kunt kiezen, dan zal het je waarschijnlijk opvallen dat je negen van de twaalf helden moet rekruteren om ermee te kunnen spelen. Althans, daar lijkt het op, maar dat is niet het geval. Enkel als je die klassen wilt aanpassen in hun uiterlijk of uitrusting wilt gebruiken, dan moet je ze rekruteren. Maar voor die tijd kan je ze gewoon gebruiken en testen of ze je in jouw ogen de 500 Steel waard zijn.
Ook de Scavenge Packs zijn een aantrekkelijke optie voor veel spelers, want uit die pakketten krijg je gegarandeerd een aantal stukken uitrusting. Wees echter geduldig en koop de Scavenge Packs pas als je level 20 geworden bent, vanaf dat punt zul je namelijk weer level 1 worden, maar dan met Prestige 1. De Scavenge Packs huisvesten per Prestige-level veel sterkere uitrusting en omdat Steel zo schaars is, kan je beter wachten om dan pas de portemonnee open te trekken.
Tot slot zijn er ook cosmetische aspecten die je kan kopen met Steel, zoals nieuwe patronen, kleuren en versiersels voor helden. Wij raden je echter aan om die pas je kopen als je echt genoeg Steel tot je beschikking hebt, want hoe prachtig ze er ook uitzien, ze zijn extreem duur. Wees dus een verstandige krijger en haal de broekriem aan.
Heb jij For Honor al in huis? Of ben je van plan om de game te kopen? Laat het ons weten in de comments en misschien vind je ook nog een goede partner om mee te oefenen en te domineren in de multiplayer!

Populair Nieuws