10 Firefox addons die je browser compleet maken

Article
zaterdag, 30 maart 2019 om 13:14
10 firefox addons die je browser compleet maken 148898 3
Firefox is de derde meest gebruikte browser ter wereld. Hoewel hij een een veel kleiner marktaandeel dan Google Chrome heeft, zijn er nog steeds een hoop mensen die de browser gebruiken. Voor die groep hebben wij 10 Firefox addons die je browser compleet maken.

10. Wayback Machine

Het komt weleens voor dat een pagina niet goed laadt of zelfs helemaal niet meer bestaat. Heel vervelend als je net die content ergens voor nodig hebt. Wayback Machine kan in zo'n geval de uitkomst zijn.
De extensie detecteert automatisch dode pagina's, 404 fouten, DNS-problemen en een hele reeks andere zaken waardoor je iets niet kan zien op het web. Via de Internet Archive's Wayback Machine brengt het je naar de gearchiveerde versie van de desbetreffende pagina. Een handige functie die niet mag ontbreken in onze Firefox addons special.
148899

9. History AutoDelete

Je browser houdt elke pagina bij die je hebt bezocht. Dit kan leiden tot een gigantische en onoverzichtelijke lijst aan websites. Daarnaast zijn er ook sites die je misschien liever niet in deze lijst wil terugvinden. Met behulp van History AutoDelete kan je heel gemakkelijk beheren wat Firefox wel en niet in de geschiedenis laat staan.
Deze uitbreiding uit onze Firefox addons lijst geeft je complete controle over de browser geschiedenis. Het enige wat je hoeft te doen is een domeinnaam aan de zwarte lijst toe te voegen en Firefox stopt ze niet meer in de lijst. Je kan ook instellen voor hoe lang hij de gegevens moet bewaren.
148900

8. Ghostery

Op het internet wil iedereen wat van je. Grote bedrijven als Facebook en Google volgen je overal zodat ze geld aan je kunnen verdienen. Om te weten wie of wat je precies volgt op het wereldwijde web, kan je gebruikmaken van Ghostery.
De addon maakt het aantal trackers op een website inzichtelijk en stelt je in staat om deze per stuk te blokkeren. Ghostery doet dit vanaf de installatie ook al zelf, waardoor sommige pagina's een stuk sneller laden. Het belangrijkste is dat je weer een beetje anonimiteit terugkrijgt. Daarom mag Ghostery niet ontbreken in onze lijst van Firefox addons
148901 1

7. Copy PlainText

Soms heb je van die momenten dat je een stuk tekst van een webpagina wil gebruiken voor een opdracht. Een onderzoek voor school, een presentatie voor je werk of een persoonlijk project, het zijn allemaal situaties waarin je vaak internetbronnen nodig hebt. Als je deze tekst direct in je werk plakt, zit je vaak met een opmaak die niet bij die van jou past.
Copy PlainText lost dit probleem voor je op. Deze zevende notering in de lijst van Firefox addons zorgt ervoor dat de tekst voor het kopiëren en plakken van zijn opmaak wordt ontdaan. Hierdoor ben je geen extra tijd kwijt aan het aanpassen van je tekst naar je eigen format.
148902

6. Lightshot

Er zijn situaties waarbij je maar een deel van de pagina als afbeelding nodig hebt. Normaal moet je eerst een screenshot maken, die openen in een bewerkingsprogramma en hem ten slotte bijsnijden zodat je krijgt wat je wil. Met Lightshot ga je meteen naar het laatste deel van dit proces.
De tool stelt je in staat om een deel van het beeld te selecteren. Deze screenshot kan je vervolgens nog opleuken met tekst, vormen en andere zaken. Vervolgens kan je de afbeelding met een druk op de knop opslaan op je computer. Een tool als Lightshot mag dan ook niet ontbreken in het Firefox addons overzicht.
148903

5. Video DownloadHelper

Men zegt dat alles op het internet voor eeuwig is en alle informatie er blijft ronddwalen. Het zal alleen niet de eerste keer zijn dat een video die je leuk vindt toch van je favoriete platform verdwijnt. Daarom is het handig als je deze bewegende beelden op je eigen computer kan opslaan. De Video DownloadHelper biedt hierbij een helpende hand.
Het handige aan de middelste notering van onze Firefox addons special is dat de extensie zelf detecteert of ze een video kan downloaden. Video DownloadHelper werkt onder andere op YouTube, Twitch, Vine, Vimeo en Facebook. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de bestanden te converteren naar een ander format en de video en audio te scheiden.
148904

4. Iridium

Nummer vier op onze lijst van Firefox addons is Iridium. Deze tool is speciaal gemaakt voor mensen die een groot deel van de tijd op YouTube te vinden zijn. Iridium geeft je een heel scala aan opties waardoor je jouw tijd op het videoplatform nog aangenamer kan maken.
Zo heb je de mogelijkheid om alleen advertenties van je geabonneerde kanalen toe te laten en kan je ook kanalen op de zwarte lijst zetten. Dit zorgt ervoor dat ze niet meer in je suggesties terugkomen. Verder kan je screenshots maken van video's, 60fps uitzetten en nog veel meer. Iridium mag niet in je browser ontbreken.
148905

3. LastPass

Tegenwoordig moet je voor ontelbaar veel sites wachtwoorden onthouden. Dit is niet alleen lastig, maar ook onhandig. Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat je de beveiligingscombinatie van de ene site verwart met die van een ander. In dit soort situaties is LastPass een handige toevoeging aan je Firefox addons.
Voor LastPass hoef je namelijk nog maar één wachtwoord te onthouden. Het enige wat je hoeft te doen is de logingegevens van de verschillende sites in de extensie te zetten. De addon zorgt vervolgens voor de rest. Daarnaast kan je de data ook synchroniseren met je andere apparaten.
148906

2. Undo Close Tab

Herken je dat moment dat je realiseert dat je zojuist een tabblad hebt gesloten die je nog nodig had? Om hem weer terug te krijgen moet je eerst door verschillende menu's klikken om hem weer terug te halen. Met Undo Close Tab kan dit al met een druk op de knop.
De tweede notering in onze lijst met Firefox addons maakt je leven dus een stuk gemakkelijker. Naast het feit dat je snel terug kan naar een recent gesloten tabblad, slaat Undo Close Tab de 25 laatst gesloten pagina voor je op. Het ontwerp van het icoon past perfect bij de rest van Firefox, waardoor je zou denken dat de addon er altijd al heeft gestaan.
148907

1. Dark Reader

De eerste positie in onze Firefox addons special gaat naar Dark Reader. Deze extensie is misschien niet de meest sexy uitbreiding in onze lijst, maar wel heel handig voor iedereen die 's avonds voor het slapen nog veel op internet aan het rondstruinen is. Het zorgt er namelijk voor dat alle pagina's in een nachtmodus aan je getoond worden.
Je hebt zelf de controle over de helderheid, het contrast en nog veel meer andere zaken. Tegenwoordig worden we steeds vaker gewaarschuwd over de effecten van ons schermgebruik op de slaap en ogen in het algemeen. Dark Reader is een simpele manier om deze negatieve dingen aan te pakken.

10 Firefox addons voor je browser

Dit was onze lijst met Firefox addons die je browser compleet maken. Welke extensies spreken jou het meeste aan? Gebruik je uitbreidingen die niet in onze lijst staan? Laat het ons in de reacties hieronder weten. Heb je Google Chrome? Kijk dan eens naar onze 10 handige Google Chrome extensies special en lijst met nuttige Chrome apps.