Final Fantasy 15 Release - 5 dingen die je moet weten!

  Final Fantasy 15 laat jammer genoeg nog iets langer op zich wachten dan verwacht. Toch ziet het ernaar uit dat het vijftiende deel in de befaamde JRPG-reeks een echte must-have voor zowel oude als nieuwe spelers gaat worden. Dit zijn 5 dingen je die je moet weten voor de Final Fantasy 15 release!

  5. Open wereld

  Een groot kritiekpunt van veel Final Fantasy-fans op Final Fantasy 13 en 13-2 was dat de games veel te lineair waren. Waar de Final Fantasy-reeks eerder ook al een redelijk lineaire opzet had, kwam er vaak naarmate het spel vorderde wel de optie om een overworld te verkennen.

  Final Fantasy 15 brengt een hoop verandering in de zaak door de speler zo goed als direct een enorme open wereld te geven. Zo kun je ervoor kiezen om je na de Final Fantasy 15 release direct in het verhaal te storten, maar de optie bestaat ook om eerst te gaan verkennen. Dit zal vooral gebeuren met de sportwagen van het reisgenootschap, de Regalis.

  De open wereld van Final Fantasy 15 ziet er beter uit dan ooit tevoren! Of je nou door majestueuze gebergtes of prachtige steden rijdt, alles oogt fantastisch. De uitgestrekte landschappen bevatten enorm veel details en nodigen uit tot een uitgebreide verkenningstocht van het viertal uit Final Fantasy 15.

  4. Sportwagen

  De Regalis speelt een zeer grote rol in de wereld van Final Fantasy 15. Zo raakt het reisgenootschap bijvoorbeeld al snel met autopech opgezadeld en moeten zij klusjes voor de monteur uitvoeren om hun pad te kunnen vervolgen. Maar dat is niet alles, want tijdens het verkennen van de wereld zul je ook je benzinemeter in de gaten moeten houden.

  Dit levert een interessante mechanic op, omdat je natuurlijk niet middenin de wildernis zonder benzine wilt komen te zitten. Mocht dit wel gebeuren, dan kun je te voet verder en kun je de Regalis op een later moment laten wegslepen door monteur Cindy die ook altijd voor je klaarstaat bij andere klusjes.

  Een ander geweldig aspect aan de Regalis is dat je er later in de game mee kunt gaan rondvliegen. Iets wat ons terecht doet denken aan oude Final Fantasy-games waarin je een luchtschip tot je beschikking kreeg. Tel daar nog bij op dat de autoradio soundtracks van eerdere games afspeelt en wij zijn verkocht! Wij kunnen niet wachten op de Final Fantasy 15 release om lekker in deze sportwagen rond te rijden - en vliegen!

  3. Vernieuwd gevechtssysteem

  De overgang van een lineaire constructie naar een open wereld is overigens niet het enige wat Final Fantasy 15 van zijn voorgangers onderscheidt. Zo maakt het enigszins verouderde turn-based gevechtssysteem van eerdere titels plaats voor een meer actie-geori├źnteerd actief gevechtssysteem. Dat zal even wennen zijn na de Final Fantasy 15 release.

  Dit gevechtssysteem doet eerder denken aan dat uit Kingdom Hearts. Zo zul je dus ook niet meer verantwoordelijk zijn voor de acties van al je teamgenoten, maar alleen voor de aanvallen van hoofdpersoon Noctis. Noctis zal vanuit alle hoeken en kanten op zijn tegenstanders kunnen inhakken.

  Ook het warp-systeem is een nieuwe toevoeging aan de gevechten. Hiermee kan Noctis met hoge snelheid over het slagveld zoeven en worden zelfs sluipaanvallen mogelijk. Wanneer de vijand Noctis nog niet heeft gesignaleerd, kun je met een druk op de knop een zogeheten warp-kill uitvoeren.

  Deze warp-aanvallen kunnen echter niet constant worden uitgevoerd. Wanneer je te veel warp-aanvallen achter elkaar uitvoert, raakt Noctis in een staat van stasis, waardoor hij tijdelijk niet kan aanvallen en zich ook niet kan verdedigen tegen de aanvallen van zijn vijanden. Oppassen dus!

  2. Optionele missies

  Noctis en zijn drie vrienden kunnen naar hartenlust vechten in de loop van het verhaal, maar daarbuiten is ook genoeg te beleven. Zo kunnen zij bijvoorbeeld klusjes aannemen om extra geld te verdienen. In deze optionele missies is het vaak de bedoeling dat je een monster uitschakelt dat de buurt terroriseert.

  Ook zit de open wereld van Final Fantasy 15 vol met schatten en locaties om te verkennen. Als je dus zo veel mogelijk uit een game wilt halen, valt er meer dan genoeg voor je te beleven! Na de Final Fantasy 15 release zul je dus nog wel evenn bezig zijn met het spel.

  1. Toegankelijk

  Heb je nou nooit eerder een Final Fantasy-game gespeeld? Dan kunnen wij je vertellen dat dit helemaal niks uitmaakt! Final Fantasy 15 speelt zich af in een geheel nieuwe wereld en maakt dus geen deel uit van een lopend verhaal. Bovendien krijgt de serie dankzij de open wereld en het gevechtssysteem een welverdiend modern jasje.

  Final Fantasy 15 is dus enorm toegankelijk voor nieuwe spelers, maar ook oude spelers hoeven niet bang te zijn dat er te veel verandert. Zo zul je nog steeds rond kunnen reizen op de grote vogels die Chocobo's genoemd worden, zal er uiteraard een personage langskomen met de naam Cid en ook veel thema's zullen zeker herkenbaar zijn!

  De Final Fantasy 15 release is op 29 november voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Meer weten? Lees dan zeker onze twee uitgebreide hands-ons door.

  Final Fantasy XV

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2016

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.