FIFA 17 tips & tricks - Zo word je een betere speler

  Niet ieder potje FIFA 17 is hetzelfde. De ene tegenstander speelt vooral defensief, terwijl jij misschien wel altijd de aanval opzoekt. Alleen het resultaat telt, het maakt dus niet uit waar jouw voorkeuren liggen. Om ervoor te zorgen dat jij vaker drie punten binnenhaalt zijn hier een aantal FIFA 17 tips & tricks!

  5. Scherm de bal af

  Het afschermen van de bal is in FIFA 17 erg veranderd. Door de bal af te schermen kun je de verdediger de verkeerde kant op lokken waardoor hij het bos in wordt gestuurd. Dit doe je door de L2 knop op de Playstation en de LT knop op de Xbox kort in te drukken als je de bal speelt.

  Stel dat je de bal naar je spits speelt, dan kan je ervoor zorgen met behulp van de L2 of LT knop om de bal even vast te houden en deze dan naar een ander te spelen, of weg te draaien van de verdediger. Voor een verdediger is het nu lastig om de bal af te pakken!

  Dit werkt ook als je zelf met de bal aan het lopen bent en er komt een tegenstander aanlopen, je gebruikt de knop dan alleen iets anders. In plaats dat je L2 of LT ingedrukt houdt, zorg je ervoor dat je kort achter elkaar de knop indrukt en weer loslaat. Hierdoor ga je een schouderduel aan met de tegenstander waardoor hij lastiger de bal af kan pakken.

  4. Kijk waar jouw speler naar kijkt

  Een van de belangrijkste dingen om goed te passen of te schieten, is door te kijken waar het lichaam van de speler naar toe wijst. Je hebt namelijk weinig tot geen kans als je speler met zijn rug naar het doel staat en in één keer schiet zonder om te draaien naar het doel.

  Hetzelfde geldt voor het geven van een pass. Als je in één keer de bal passt zonder de kant op te draaien waar je heen wilt spelen, heb je veel meer kans dat de bal bij de tegenstander belandt.

  Zorg ervoor dat je van te voren weet waar je heen wilt passen, draai je speler naar die kant toe en de pass zal veel vaker aankomen. Met schoten moet je ervoor zorgen dat het lichaam van de speler altijd naar het doel staat gedraaid, hierdoor heb je meer kans om een fatsoenlijk schot op doel te krijgen.

  3. Penalty's

  Dode spelsituaties zijn in FIFA 17 op de schop gegaan. Penalty's zijn lastiger te scoren en brengen meer uitdaging. De manier om met een penalty simpel een hoek te kiezen en daar dan wat schotkracht bij te geven bestaat niet meer. Je moet goed blijven richten tot het schot is afgevuurd, maar let vooral op de kracht waarmee je dit doet.

  Zorg dat je altijd tussen de 2 en 3 balkjes vol hebt als je de bal in een hoek wilt schieten, je hebt hiermee meer kans om de bal richting de kruising te schieten.

  Let ook goed op de positie van de keeper. Met de nieuwe penalty's kan je namelijk snel van richting veranderen. Zie je de keeper al voordat je het schot hebt gemaakt de hoek induiken waar jij in wilt schieten, richt dan snel, maar met gevoel, de andere kant weer op. Je schot gaat dan van het laatste moment nog naar de andere hoek.

  2. Blijf rustig

  Een van de belangrijkste dingen van FIFA 17 is om rustig te blijven. De bal hoeft namelijk niet meteen naar voren. Er zijn 90 in-game minuten lang om een goal te scoren, maak daar gebruik van. Bouw je kansen rustig op door via de zijkanten te spelen, of pass de bal terug naar achter.

  Je tegenstander is waarschijnlijk niet zo geduldig en zal snel achter de bal aan gaan rennen. Blijf rustig en kijk waar dan ruimte vrijkomt. Er ontstaan vanzelf gaten in de verdediging waar jij je kansen vindt.

  Verdedigen is ook een kwestie van rustig blijven. Stap met je centrale verdedigers alleen uit wanneer je zeker weet dat je de bal wint. Dit geldt ook met slidings, gebruik ze alleen als je zeker weet dat je de bal verovert! Als je de sliding namelijk mist of te vroeg met je verdediger uitstapt, ligt er gelijk een gat in de verdediging waardoor je tegenstander makkelijker kan scoren.

  1. Geef niet op

  Tot slot moet je niet opgeven. FIFA 17 is nog niet lang uit, het kan even duren voordat je succesvol wordt in de game. Blijf oefenen en je zult zelf merken dat alles steeds makkelijker gaat en dat je ook vaker wedstrijden wint. Er bestaan geen wedstrijden zonder kansen, je bent een stuk dichterbij de winst dan je soms zelf denkt!

  Het is ook belangrijk om bij jezelf te denken wat je misschien beter had kunnen doen als je een goal tegen krijgt of als je een wedstrijd verliest. Kijk vooral ook naar dingen waarvan je denkt dat je het juist wel goed hebt behandeld, hierdoor zul je bewuster worden van je acties en deze goede technieken vaker gebruiken.

  Daarnaast zijn er altijd wel spelers die jou willen helpen om beter in FIFA 17 te worden. Lees ook de patch notes van iedere update om te kijken of jouw manier van spelen misschien is aangepast.

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.