FIFA 18 TOTY - Dit is het beste elftal van het jaar

Article
vrijdag, 19 januari 2018 om 17:13
xgn google image
Vorige week kon je stemmen op het FIFA 18 Team of the Year en de voorbije dagen heeft EA Sports mondjesmaat onthuld wie deel uit maken van het team. Benieuwd welke elf spelers het FIFA 18 TOTY uiteindelijk mogen vertegenwoordigen? Lees dan snel verder, want wij lichten ze uit in deze special!

Verdedigers en keeper

We beginnen met de verdedigende spelers. Voor die posities was er namelijk een enorme shortlist van spelers waaruit je kon kiezen, zoals je kunt zien in onze FIFA 18 Team of the Year nominaties special. Uiteindelijk hebben vijf voetballers, vier verdedigers en één keeper, het geschopt tot het team van het jaar.
De plek tussen de palen is toebedeeld aan David de Gea. De Spaanse sluitpost is al jarenlang een vaste waarde onder de lat bij Manchester United en heeft het afgelopen jaar een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met zijn reflexen en positionering is de jonge doelman vrijwel onpasseerbaar en dat is in FIFA 18 niet anders. Zijn speciale TOTY kaartje heeft dan ook een erg hoge beoordeling gekregen: 97.
Iemand die ook een rating van 97 krijgt, is Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid is al jarenlang een standaard naam in het beste elftal van FIFA en dat is in FIFA 18 ook het geval. De Spanjaard ziet een succesvol jaar, waarin hij landskampioen werd en de Champions League won, beloond worden met een plek bij de beste elf van FIFA 18.
Ook Marcelo, eveneens verdediger van Real Madrid, is inmiddels een vaste waarde geworden in het team van het jaar van FIFA. De Braziliaan is weliswaar een wildebras, maar kan wel de gehele linkerflank bestrijken en is daarmee erg gevaarlijk in de aanval. Verdedigend staat Marcelo ook zijn mannetje, want zijn op speciale FIFA 18 TOTY kaart wordt zijn verdedigende kwaliteiten met 92 beoordeeld, daar waar zijn algemene beoordeling 94 is.
De minst goed beoordeelde speler, met een rating van 93, van het FIFA 18 Team van het Jaar staat rechtsachterin. Dani Alves kende een prima jaar in het shirt van zowel Juventus als Paris Saint-Germain en ziet zijn degelijke spel beloond worden met een plek in het FIFA 18 Team of the Year. Wel is er veel kritiek op zijn uitverkiezing tot verdediger van het team van het jaar, want FIFA spelers zagen liever Joshua Kimmich die plek op zich nemen.
Een verrassende naam in het FIFA 18 Team of the Year is Leonardo Bonucci. De mandekker speelde het eerste halfjaar nog voor succesmachine Juventus, maar werd daarna één van de grote aankopen van het vernieuwde AC Milan. In het begin moest de Italiaan daar nog wennen, maar inmiddels beginnen zijn kwaliteiten weer naar boven te drijven. En dat wordt beloond met een 96 beoordeelde FIFA 18 TOTY kaartje.
125089

Middenveld

Het middenveld is misschien wel de belangrijkste positie binnen een team. Er moeten enorme afstanden overbrugd worden en zowel verdedigend als aanvallend moeten spelers hun mannetje staan. Middenvelders moeten dus veelzijdigde voetballers zijn en dat zit wel snor met de drie spelers die het middenveld bekleden in het FIFA 18 Team of the Year.
De beste speler op het middenveld van het team is Kevin De Bruyne. De Belg is deze jaargang van cruciaal belang voor het goed draaidende Manchester City en is met negen assists zelfs gedeeld koploper in het assistsklassement. Tel je daar nog zes goals bij op en dan snap je wel dat De Bruyne in het FIFA 18 Team of the Year zit. Zonder hem zou Manchester City, koploper van de Engelse Premier League, zeker geen straatlengte voorsprong hebben op de rest!
Een andere speler die garant staat voor succes is N'Golo Kanté. De kleine balveroveraar verbaasde de wereld in 2016 door met het kleine Leicester City Engels landskampioen te worden, wat hem uiteindelijk een transfer naar Chelsea opleverde. Geloof het of niet, maar Leicester City stortte na zijn vertrek in, terwijl Kanté in zijn eerste jaar bij Chelsea gelijk kampioen werd. Daar verdient hij zeker een FIFA 18 TOTY kaartje met een rating van 95 mee.
Waar De Bruyne en Kanté pas voor de eerste keer in het FIFA Team van het Jaar zitten, is Luka Modric (96) een ervaren rot op het middenveld. De stijlvolle middenvelder van Real Madrid zat ook al in FIFA 16 en FIFA 17 in het beste team en dat is in FIFA 18 dus ook het geval. Niet gek ook als je de motor van het team dat zowel Spaans landskampioen werd en de Champions League won bent.
125090

Aanval

Een team is natuurlijk niet compleet zonder voorhoede en dat is bij het FIFA 18 Team van het Jaar niet anders. En dat is maar goed ook, want de drie aanvallers van het beste FIFA elftal hebben samen meer dan 150 goals gescoord in 2017.
Natuurlijk is Lionel Messi van de partij. De Argentijnse dribbelaar behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop, zet verdedigers regelmatig voor joker en is ook nog eens super doelgericht: 54 doelpunten in 63 duels. En daarmee verdient de FC Barcelona ster een FIFA 18 TOTY kaartje met een beoordeling van 98.
Zijn eeuwige rivaal, Cristiano Ronaldo, is ook van de partij in de voorhoede van het FIFA 18 Team van het Jaar. Logisch ook, want de Portugees won met Real Madrid onder meer de Spaanse landstitel en de Champions League. Als kers op de taart werd Ronaldo ook nog eens benoemd tot beste speler ter wereld. Dat alles samen bezorgt hem een plekje in het beste team van FIFA 18 met een rating van 99!
Waar de plekken van Ronaldo en Messi op voorhand in te vullen zijn, is het altijd gissen naar die derde aanvaller. Vorig jaar was dat Luis Suarez en dit jaar is het Harry Kane, spits van Tottenham Hotspur en hier kunnen we het eigenlijk niet anders dan eens mee zijn. Kane werd namelijk wereldwijd topscorer van 2017 met 56 trefffers, is competitietopscorer aller tijden van Tottenham Hotspur en heeft dit seizoen ook nog eens de meeste competitietreffers tot nu toe gemaakt in de Premier League. Die rating van 96 op zijn FIFA 18 TOTY kaartje is niet meer dan terecht.

FIFA 18 TOTY spelers tijdelijk verkrijgbaar

Het moge duidelijk wezen dat de FIFA 18 TOTY spelers de beste in FIFA 18 Ultimate Team zijn. Ze zijn daarom ook tijdelijk verkrijgbaar in pakketjes in FIFA 18, al is de kans dat je daadwerkelijk een Team of the Year speler tegenkomt niet heel groot. Je kunt ze wel kopen op de transfermarkt, al moet je dan wel veel munten hebben. Hoe je snel aan munten kunt komen, kun je lezen in onze special over hoe je snel coins kunt verdienen.
FIFA 18 zelf is sinds september 2017 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch, Xbox 360 en PlayStation 3. Net als de voorgaande jaren komen er regelmatig verschillende Ultimate Team thema's langs. Zo hebben we net dus het Team van het Jaar gehad, maar in mei krijgen bijvoorbeeld ook weer het Team van het Seizoen.