De 5 FIFA 18 gameplay tips - Dominantie op het veld!

Article
donderdag, 05 oktober 2017 om 9:15
xgn google image
FIFA 18 is nu al een tijdje uit, maar gewend aan de game zijn we nog zeker niet! Daarom vind je in dit lijstje vijf FIFA 18 gameplay tips waardoor je alleen maar beter wordt!

5. Penalty's

In FIFA 17 besloot EA om het hele penaltysysyteem op de schop te gooien. In plaats van het op tijd drukken in de precisiemeter moest je nu alles zelf doen. Het was even wennen aan het begin, maar uiteindelijk bleek het een veel betere en realistischere manier van penalty's nemen.
In FIFA 18 zijn de penalty's gelukkig niet zo op de schop gegaan, maar veranderd zijn ze wel. Waar je namelijk in FIFA 17 eerst je aanloop moest nemen en dan pas de kracht van het schot moest bepalen, is dat nu anders. In FIFA 18 bepaal je eerst de kracht van het schot en daarna pas de richting.
In de FIFA 18 gameplay zijn er een paar leuke dingen toegevoegd om de penalty's wat meer eigen te maken en om de keeper op het verkeerde been te zetten. Zu kun je nu met een sprint ervoor zorgen dat de keeper minder tijd heeft om na te denken over de hoek waar hij heen moet duiken. Hoe je dit doet, simpel: je houdt gewoon de sprintknop ingedrukt als je de penalty neemt!
Je kunt ook dit jaar je aanloop laten stotteren, om zo de keeper een stuk onzekerder te maken over welke hoek je gaat kiezen. Je laat de aanloop stotteren door de LT ingedrukt te houden op de Xbox en door de L2 ingerukt te houden op de Playstation.
Nog één ding dan. Deze tip kan nog wel eens heel erg van pas komen. Als je goed kijkt naar het hoofd van de speler die de penalty neemt, dan kun je zien dat de speler zijn hoofd draait naar de kant waar jij mikt. Dit heeft natuurlijk zo zijn voor- en -nadelen, want je kan er de keeper mee op het verkeerde been zetten, maar de keeper kan het ook zo raden als je niet uitkijkt!

4. Cruijff Turn

Zoals wij ook al aangaven in onze FIFA 18 demo tips: de Cruijff Turn. Dit nieuwe 'trucje' is heel simpel om uit te voeren. Je drukt bij de Xbox op X en A en bij de Playstation op vierkantje en kruisje. Doe dit met de linker stick naar achter en voilà: je hebt zojuist de Cruijff Turn gedaan.
De Cruijff Turn is dus heel simpel uit te voeren, maar wel rete effectief. Je zet de tegenstander makkelijk op het verkeerde been en kunt zo meer ruimte creëren tijdens het aanvallen of verdedigen.
Wat natuurlijk ook niet helemaal onbelangrijk is: het ziet er ook nog eens gaaf uit! De Cruijff Turn moet je dus zeker uitproberen de volgende keer dat je FIFA 18 opstart.

3. De bal afschermen

In FIFA 17 had EA de fysieke aspecten flink verbeterd, zo kon je bijvoorbeeld de bal veel beter afschermen om zo bijvoorbeeld te wachten op mede spelers die aansluiten bij een aanval. Nu is dit in FIFA 18 nog een stukje beter gemaakt.
Als je de bal hebt dan kun je deze afschermen met LT op de Xbox en L2 op de Playstation. De speler zal zich dan om de bal ontfermen en hem zo lang mogelijk in bezit houden. Erg handig dus.
De reden dat dit zo'n effectieve manier is omdat het dit jaar nog lastiger is om de bal als tegenstander af te pakken. Je tegenstander zal namelijk achter je gaan staan en er alles aan doen om de bal af te pakken, maar vaak lukt dit niet. Als de tegenstander achter je namelijk een staande tackle in zet (B-knop op Xbox en rondje op PlayStation) dan maakt hij meestal een overtreding.

2. Hard uittrappen met de keeper

Nieuw in FIFA 17 was dat je hard kon uitschieten en gooien met de keeper, maar dit werkte niet helemaal zoals we hadden gewild. De grote bedoeling achter dit was namelijk dat je een counter geweldig uit de verf zou laten komen, maar dit lukte zo goed als nooit.
Dit kwam omdat de speler altijd een achterwaartse beweging maakte als jij zo'n uittrap deed, hierdoor kon de verdediger er als de kippen bij zijn om zo weer de bal van je af te snoepen en werd het tempo van de aanval er meteen uitgehaald.
Gelukkig is dat in de FIFA 18 gameplay niet meer zo. Mocht je keeper een hoekschop klemvast pakken, dan kun je heerlijk counteren. Door RB ingedrukt te houden en X in te drukken op de Xbox schiet je de bal hard naar voren toe. Voor de Playstation is dit R1 en vierkantje.
Let wel op, de keeper moet de bal in zijn handen hebben. Tijdens een dode spelsituatie heeft dit geen nut!

1. Hoge en lage steekballen

Het lijkt alsof steekballen een (zeer welkome) boost heeft gekregen in vergelijking met zijn voorganger, FIFA 17. Lage steekballen zijn nog niet altijd succesvol, dit komt omdat de spelers de bal vaak te mooi diep in de zone geven. Maar ondanks dat spelers soms veel te mooi de bal door de verdediging proberen te passen, lukt het toch aardig vaak. En dat is fijn, want wie geniet er nou niet van een mooie steekbal?
Hoge steekballen zijn ook een verademing dit jaar in de FIFA 18 gameplay. Bij een counter wordt de bal eindelijk goed in de diepte gegeven, zodat de speler die erachteraan rent de bal ook daadwerkelijk mooi in de diepte kan meenemen.

FIFA 18 gameplay, nog meer tips?

Dit zijn 5 FIFA 18 gameplay tips waardoor jij straks nog meer kansen gaat creeeren en goals gaat scoren. Hebben jullie nog andere FIFA 18 gameplay tips voor de FIFA spelers? Laat een reactie achter hieronder!
Nog niet zeker of je FIFA 18 gaat kopen? Check dan onze FIFA 18 review en laat je overtuigen!

Populair Nieuws