5 FIFA 18 gameplay features die beter moeten

Article
dinsdag, 19 september 2017 om 18:00
xgn google image
FIFA 17 was een goede FIFA-game, maar zeker geen perfecte. EA moet daarom ook een aantal dingen veranderen, vernieuwen of aanpassen. Al snel gaan we zien of dat gelukt is, en bij deze 5 FIFA 18 gameplay features hopen wij op verbetering.

5. Authenticiteit

Het is eigenlijk al jaren een dingetje van FIFA: te weinig authenticiteit. Behalve uit de Premier League zijn we maar heel weinig stadions uit andere competities, er zijn maar een paar coaches die je daadwerkelijk kunt herkennen langs de zijlijn en ook het commentaar is al jaren aan vervanging toe.
Als we kijken naar andere sportfranchises zoals NBA 2K of Madden, (dat nota bene van EA is!) zien we dat het ook veel beter kan. Ieder stadion dat in de game zit, alle coaches die je meenemen in de huddles tijdens time-outs en meer dan vier verschillende commentatoren. Het kan en moet dan ook een keertje beter in FIFA.
117827

4. Dribbelen realistischer

Het dribbelen met de bal was niet realistisch genoeg in FIFA 17. Als Gerard Pique net zo makkelijk draait als zijn ex-teamgenoot Neymar, dan weet je dat er iets niet in de haak is met het dribbelsysteem. Daarmee ontneem je spelers als Neymar, Messi en vele anderen hun grootste wapen en hét ding waarmee ze zich onderscheiden: hun gedribbel met de bal.
Ook de transitie tussen het sprinten met de bal en het dribbelen moet beter. Voor je gevoel duurt het eeuwen om de switch te maken, waardoor je vaak dingen doet die je eigenlijk niet wil doen. Dat terwijl dit snelle schakelen spelers als Neymar, Messi en Ronaldo juist onderscheidt: vliegensvlug je voorbij rennen om je vervolgens een dubbele akka-panna te geven die zijn weerga niet kent.
117828

3. Vernieuwing in Carrière-modus

Het vergeten kind in de FIFA-franchise is toch altijd de Carrière-modus, waarin je de controle over een club neemt en de touwtjes volledig in handen krijgt, van de transfers tot de basisopstelling. In FIFA 17 leek eindelijk het eind van de tunnel in zicht: voor het eerst sinds jaren had EA echt vernieuwd, met onder andere een nieuw trainingssysteem.
Echter, in FIFA 18 zal er niks vernieuwd worden, behalve wat luttele transfer cutscènes. Hiermee wordt het succes van FIFA 17 bijna weer teniet gedaan en keert de Carrière-modus weer terug bij af: het vergeten kindje is weer vergeten. Dit is heel erg jammer en kon ook op veel kritiek rekenen vanuit de community.
117829

2. Verdedigen en het gebruik maken van je lichaam overpowered

Verdedigen en gebruik maken van je lichaam in FIFA 17 is enorm overpowered. Waar je voorheen met splijtende steekballetjes hele verdedigingen stuk speelde, is daar in FIFA 17 niets van over door de veel te goede positie van de door de computer gestuurde verdedigers. Hierdoor werd het bij vlagen onmogelijk om een fatsoenlijke aanval op te zetten, wat natuurlijk enorm frustrerend is, want iedereen vindt aanvallen het leukste wat er is.
Ook de nieuwe functie waarbij je je lichaam tussen je directe tegenstander en de bal kon zetten, was té goed. Het bleek bijna onmogelijk om er langs te komen als je tegenstander dit gebruikte, en helemaal met een sterke spits was bijna elke bal in de zestien die hij aannam een gegarandeerde goal. Dit moet beter in FIFA 18, en wij hopen dan ook dat EA zich dat realiseert.
117830

1. Serverstabiliteit

Het is een terugkerend stramien: de relatie tussen serverstabiliteit en het online spelen van FIFA. In elke modus, van Ultimate Team tot online co-op Seizoenen. Die relatie is al jaren bar slecht, en ondanks dat het bij de release en gedurende het jaar keer op keer mis gaat, verandert EA niets aan dit tergende probleem.
Hoe moeilijk is het voor zo'n groot bedrijf als EA om iets simpels als serverstabiliteit te fixen en daardoor te zorgen dat het grootste hekelpunt verleden tijd is? Dat vragen wij ons al jaren af. Nu FIFA 18 voor de deur staat hopen wij dan ook van ganser harte dat het probleem non-existent is en dat we weer zonder gezeik en gezever onze online potjes FIFA kunnen spelen.
Op welke verbeteringen hoop jij? FIFA 18 zal vanaf 29 september in de winkels liggen. Verwacht binnenkort ook onze review van de game.

Populair Nieuws