FIFA 17 features - 5 dingen die we hopen te zien!

Article
vrijdag, 05 februari 2016 om 9:15
xgn google image
Voetbal en Nederland: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als wij straks in de zomer niet achter de tv maar achter onze console plaatsnemen, zullen veel gamers hun troost zoeken in FIFA 16. Echter, FIFA 16 was niet de perfecte voetbalgame en wij hebben vijf FIFA 17 features opgesteld die we hopen te zien!

5. Meer authenciteit off the pitch

'And it's again the same song, and that is not good' Dit is één van de vele gevleugelde Engels-Nederlandse uitspraken van Louis van Gaal, die uit de persconferenties komen die hij wekelijks houdt. Helaas zul je dit niet in een FIFA-game tegenkomen. Op het veld mag FIFA 16 dan de meest realistische voetbalgame zijn, buiten het veld kan er nog veel worden geleerd van bijvoorbeeld NBA 2K16.
Persconferenties met José Mourinho, Louis van Gaal, met jezelf in Mijn Carrière of natuurlijk met Jurgen Klopp of Diego Simeone: dat wil je absoluut meemaken in een videogame. En het zou helemaal mooi zijn als die vragen worden gesteld door beroemde commentatoren zoals Alan Smith of Jack van Gelder.
85254

4. Fix de lichamen van de spelers

Het is al jaren een heikel punt voor veel sportgames: de lichamen van de spelers die de sport beoefenen. Want ja, in NBA 2K16 is Stephen Curry toch echt was minder gespierd dan Lebron James, in Madden 16 is Cam Newton veel minder breed dan Marshawn Lynch en Ronaldo is ook meer een kleerkast dan Messi. Toch heeft EA ervoor gekozen om nog steeds geen fatsoenlijke body-scans te maken, en dat is een schande.
Want de impact die die body-scans maken op de game, zijn vrij groot. Neem bijvoorbeeld de volgende situatie: Messi gaat een kopduel aan met Ronaldo, en als Messi op een of andere manier dat kopduel wint, haalt hij de angel uit een Madrileense aanval in de 88ste minuut van de finale van de Copa Del Rey. In FIFA 16 zal Messi dit kopduel vijf van de tien keer winnen, terwijl in het echte leven de verhouding eerder zal doorslaan naar twee staat tot acht. Dit moet veranderd worden, want anders is FIFA op den duur niet meer geheel realistisch te nemen.
85470

3. Het publiek moet levendiger

Dit segment van FIFA is al verbeterd in de voorgaande jaren, maar zodra je je blik over het publiek laat gaan, is het nog steeds geen lust voor het oog. Met de toevoeging van verscheidene clubliederen werd al veel goeds gedaan, maar toch moet het nog beter. Geen korrelige gezichten en vooral geen supporters die dwars door elkaar heen zitten op de tribune.
Met de rekenkracht en capaciteit van de huidige generatie consoles moet het zeker geen probleem zijn om het publiek er fatsoenlijk uit te laten zien; wij denken in ieder geval van niet en we hopen dat Electronic Arts dit zal verbeteren.
85471

2. Het commentaar moet vernieuwd worden

Al jaren hoor je ze: Youri Mulder en Evert ten Napel. Nu beide nog amper actief zijn als commentator, lijkt het ons niet meer dan logisch om deze twee heren te vervangen voor bijvoorbeeld Frank Snoecks of Jack van Gelder. Want van ieder jaar dezelfde kreten wordt iedereen inmiddels een beetje moe, en een frisse wind zou de game veel goed doen.
Overigens kunnen wij aanraden eens een keer een potje te spelen met de meer temperamentvolle Spaanse commentatoren die het commentaar doen. Je zult er waarschijnlijk niets van begrijpen, maar leuk is het wel vanwege al het geschreeuw en geblaat tijdens de wedstrijd.
85472

1. Online Carrière-modus

Het is voor veel gamers het Walhalla van de multiplayer: online je carrière als manager hebben. Veel mensen uit de FIFA-community smeken hier al meerdere jaren om, en volgens ons wordt het tijd dat EA dit verzoek inwilligt, net zoals 2K afgelopen jaar bij NBA 2K16 heeft gedaan.
Het concept is simpel: kies een competitite uit met een paar vrienden, kies een team uit de desbetreffende competitie en start met spelen. Is dat nou zo moeilijk, EA?! Wie zien deze optie dan ook graag tegemoet in de eerstvolgende FIFA.