FIFA 16 update - 4 belangrijke aanpassingen in de game!

  Wie voetbal volgt weet dat de winterstop er alweer aan zit te komen. Daar waar ze in Engeland vrolijk doorvoetballen, is er in Nederland niets te beleven op de voetbalvelden. Een goed moment voor de FIFA 16 update, waarbij EA bepaalde zaken rechttrekt. Deze update is nu uit voor de PC en PS4. De Xbox One krijgt de update binnenkort.

  Ondertussen is EA Sport al druk bezig met het maken van FIFA 17, maar het onderhoud voor de populaire footie van dit jaar is natuurlijk ook belangrijk.

  De input van de FIFA 16 update komt voor een groot deel vanuit de feedback van spelers van de game. De factoren waar de community hinder aan ondervond, probeert ontwikkelaar EA Sports met deze FIFA 16 update te verhelpen.

  In deze special geven wij jou een overzicht over wat de FIFA 16 update te bieden heeft en welke punten worden aangepast, zodat gamers een optimale voetbalervaring hebben.

  Verbeterde beslissingen door de scheidsrechter

  Het komt best regelmatig voor dat de scheidsrechters in FIFA 16 beslissingen maken, die niet helemaal correct lijken te zijn. Vooral de belangrijke beslissingen binnen het 16-meter gebied kunnen spelers duur komen te staan.

  Met de FIFA 16 update wordt ervoor gezorgd dat de physics systems van de spelers worden verbeterd, zodat de scheidsrechter, met name bij de vraag of de bal op de stip moet, een accuratere beslissing kan nemen.

  Secondary Contain en Interceptions worden uitgebalanceerd

  Bij het spelen van FIFA 16 zijn er een hoop mensen die knettergek worden van het telkens noodgedwongen moeten voetballen op de eigen helft. Door de grote verschillen die in FIFA 16, ten opzichte van FIFA 15 zijn aangebracht, is het een stuk lastiger om onder de druk uit te voetballen. Alleen die lange bal op Zlatan is al enige tijd geen optie meer. Uithoudingsvermogen is één van de weinige factoren waarmee je deze situatie een beetje kunt tegengaan.

  Om dit probleem een beetje recht te trekken, worden er gedragsveranderingen aangebracht op het gebied van Secondary Contain en Interceptions. Op deze manier wordt er balans gebracht in de situaties waarin veel druk wordt gezet.

  Vermoeidheid bij spelers

  Wie herrinnert zich de tijd nog dat je in FIFA games de sprint-knop 90 minuten ingedrukt kon houden, zonder dat je spelers maar een druppeltje zweet verloren. Sinds het realisme belangrijker is geworden binnen de FIFA Franchise is dit steeds minder mogelijk.

  In FIFA 16 kun je jezelf bijvoorbeeld de eerst 30 minuten helemaal rot rennen, maar dan kun je er niet op rekenen dat de betreffende speler de tweede helft nog rendeert.Met de FIFA 16 update wordt er gezorgd dat de energie enigszins gemanaged wordt, zodat de wedstrijd beter uitgespeeld kan worden.

  Verbeteringen in de Auto Tackle en het positiespel

  Aangezien het realisme binnen de FIFA franchise toeneemt, reageren spelers ook steeds beter op situaties in een wedstrijd. Toch zijn er altijd wel genoeg punten te bedenken die een stuk beter kunnen. Dat is maar goed ook, anders zou je niet jaarlijks verrast kunnen worden met een nieuwe, verbeterde FIFA game.

  In de game wordt samenspel steeds belangrijker en daarom worden er in de FIFA 16 update wat aanpassingen op medespelers gedaan. Zo komen er verbeteringen op het positiespel, zodat het voor je teamgenoten makkelijker wordt om een aanvalssprint in te zetten en je betere ondersteuning krijgt van het team. Ook wordt de auto tackle verbeterd, omdat deze niet altijd ingezet wordt, zelfs wanneer er een speler goed staat.

  Bekijk onze FIFA 16 manager tips, om een geslaagd seizoen te draaien. De duurste spelers in FIFA Ultimate Team vind je hier!

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.