FIFA 16 soundtrack - De beste nieuwe hits van FIFA 16

Article
vrijdag, 18 september 2015 om 16:08
xgn google image
De FIFA 16 soundtrack is net als eerdere edities van het spel weer gloednieuw. De soundtrack bestaat uit nummers van maar liefst 42 artiesten van 15 verschillende nationaliteiten. Op de game zijn ook weer een aantal grote namen te horen!
EA besteedt veel aandacht aan de FIFA 16 soundtrack. De FIFA soundtrack levert dan ook vaak grote hits op. Steve Schnur, de wereldwijde Executive of Music and Marketing gaf onlangs aan grote waarde te hechten aan de muziek in de game:

FIFA 16 soundtrack: Van Bastille tot Icona Pop

Het is een stevig statement van de EA uitvoerende producent, maar met het oog op de voorgaande FIFA's zou hij zomaar eens gelijk kunnen hebben. De soundtrack van FIFA 16 kent weer behoorlijk wat nieuwe artiesten. Toch zitten er ook weer wat bekendere artiesten tussen. XGN zet voor jou de opvallendste nummers op een rij.
all tvvins dark ocean 78616

All TVVINS - Dark Ocean

Met Darkest Ocean is All TVVINS is in de FIFA 16 soundtrack voor het eerst te horen in een FIFA game en ze maken meteen een goede binnenkomer! Met het ritme van de drums, de echoënde stem en gitaren die klinken als synthesizers heeft het nummer alles in zich om een FIFA-klassieker te worden. De Ierse band staat heel toepasselijk op de releasedatum van FIFA (24 september) in Paradiso.
bastille hangin 78617

Bastille - Hangin'

De alternatieve-rockband uit London begon in 2009 en heeft in zes jaar tijd al aardig aan de weg getimmerd. Het is voor de muzikanten niet de eerste keer dat ze te horen zijn in een FIFA game. Bij FIFA 13 kon je al luisteren naar hun nummer 'Weight Of Living, Part 2'
beck dreams 78619

Beck - Dreams

Eén van de grote namen op de nieuwe FIFA is toch wel Beck. De Amerikaanse artiest won in 2015 nog de grammy voor beste rock album. Het nummer Dreams is zijn nieuwste nummer en is de lead single van zijn aankomende album. Wanneer dit album uitkomt, is nog niet bekend.
disclosure ft sam smith omen 78620

Disclosure Ft. Sam Smith - Omen

Een andere grote naam is Sam Smith. In een samenwerking met Disclosure maakte hij het nummer Omen. Het nummer heeft een housesound die doet denken aan de Londonse garagehousestijl. Ondersteund door de vocals van Sam Smith, is het nummer dat afkomstig is van het album Caracal een prima FIFA nummer.
icona pop emergency 78621

Icona Pop - Emergency

Het Zweedse dj-duo stond in 2012 plots in de hitlijsten. Het nummer I love it samen met Charli XCX was een groot succes en werd onder andere gebruikt in de reclame van de Samsung Galaxy S4. In het nummer Emergency is hun typische upbeat ritme en duet-stijl weer te horen. FIFA 16 kan voor Icona Pop zomaar het podium zijn dat het duo nodig heeft om definitief door te breken. Gelukkig word je tijdens het spelen van FIFA 16 niet afgeleid door de wat vreemde clip van de dames.
the very best makes a king 78622

The Very Best - Makes A King

Misschien wel het sterkste argument voor het statement van Steve Schnur is The Very Best. Want zeg nou eerlijk, zou je anders ooit gehoord hebben van Esau Mwamwaya? Het is de Malawische zanger van deze samenwerking met het Londense DJ-duo Radioclit. De Afrikaanse roots zijn duidelijk te horen in het nummer en geven Makes A King die heerlijke internationale FIFA sound.
fifa 16 soundtrack op spotify 78623

FIFA 16 soundtrack op Spotify

Heb je aan deze kennismaking met de nieuwe FIFA soundtrack niet genoeg dan kun je online alle nummers vinden. Daarnaast heeft EA een gloednieuwe FIFA 16 playlist op Spotify! Om de muziek tijdens het spel te ervaren zul je toch echt moeten wachten tot de release 24 september. Je kan natuurlijk pre-orderen om FIFA zo snel mogelijk te spelen of je luistert naar de tips van XGN en speelt FIFA 16 al voor de release!