Dit zijn jullie favoriete vrouwelijke personages in games

  In veel videogames krijgen de mannen de hoofdrol. Denk maar aan Mario, Arthur Morgan uit Red Dead Redemption 2 en Geralt uit The Witcher 3, maar er zijn ook genoeg toffe vrouwen die een game dragen. Dit zijn jullie favoriete vrouwelijke personages in games.

  Ubisoft

  5. Kassandra - Assassin’s Creed Odyssey

  Assassin’s Creed Odyssey is een van de games waar zowel een mannelijk als een vrouwelijk personage de hoofdrol kan vertolken. Aan het begin van deze game kun je namelijk kiezen tussen Alexios en Kassandra. Deze keuze heeft verder geen enorme invloed op het verhaal, maar Assassin’s Creed Odyssey geeft je wel een keuze.

  Je kunt dus een vrouwelijk en een mannelijk personage kiezen, maar jouw rol in het verhaal blijft hetzelfde. Er is een oorlog uitgebroken tussen Athene en Sparta; twee stadstaten in het oude Griekenland. In het verhaal worden Alexios en Kassandra als kinderen van een berg gegooid omdat ze niet zouden kunnen strijden in de oorlog. Een van de twee kinderen overleeft de val. Daarna wordt steeds meer duidelijk dat je voor grote dingen bent voorbestemd.

  Assassin's Creed Odyssey is nu te koop voor 44,99 euro.

  4. Bayonetta - Bayonetta en Bayonetta 2

  We gaan meteen door met het volgende toffe vrouwelijke personage. Op de vierde plaats in deze lijst met jullie favoriete vrouwelijke personages in games staat Bayonetta. Bayonetta is het hoofdpersonage in de gelijknamige gameserie. Hierin zijn tot nu toe twee games verschenen, maar het derde deel komt eraan. De nieuwste game, simpelweg genaamd Bayonetta 3, komt binnenkort exclusief uit voor de Nintendo Switch.

  Bayonetta beschikt over magische krachten, want het personage is een heks. In de Bayonetta games maakt ze gebruik van magische aanvallen en vuurwapens om haar tegenstanders te vernietigen. Je wordt na 500 jaar wakker en je hebt geen idee meer wat er gebeurt is. Daar moet je zien achter te komen!

  Bayonetta is een action-adventure hack and slash game, waarbij keiharde actie centraal staat. De game heeft een beetje hetzelfde vechtsysteem als de games uit de Devil May Cry serie en dat is een prima compliment.

  Bayonetta 2 is nu te koop voor 54,50 euro op de Nintendo Switch.

  Nintendo

  3. Zelda - The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Het volgende personage in deze lijst met jullie favoriete vrouwelijke personages in games is Zelda. Zelda is misschien wel een van de meest bekende vrouwelijke personages aller tijden, want dit personage komt al vanaf 1987 voor in de Zelda games. De eerste Zelda game kwam al ruim dertig jaar geleden uit en sindsdien zijn er bijna twintig games in de serie verschenen.

  De nieuwste game in de serie is The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dit is een action-adventure game die beschikbaar is op de Nintendo Switch en de Wii U. De game werd ontzettend goed ontvangen door het grote publiek en de critici. De game werd door veel critici beschreven als een perfecte game. Zelda is een van de belangrijkste personages samen met Link.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild is nu te koop voor 59,99 euro.

  2. Ellie - The Last of Us

  Ellie is een van de twee hoofdpersonages uit The Last of Us en ze staat op de tweede plaats in deze lijst met jullie favoriete vrouwelijke personages. The Last of Us speelt zich af in een zombie-apocalyps waar je als Joel speelt. Maar helemaal alleen ben je niet tussen al die verschrikkelijke zombies, want Ellie staat altijd aan jouw zijde.

  In The Last of Us speel je als Joel en je bouwt tijdens het spelen van deze game een vader-dochter band tussen Joel en Ellie. Doordat je de hele reis met de twee hoofdpersonages meemaakt, begin je zelf ook een band te krijgen met Joel en Ellie. Ellie is nog best wel jong, waardoor ze onschuldig kan overkomen. Toch heeft Ellie ook een stoerdere kant, want ze is uiteraard in een zombie-apocalyps opgegroeid.

  The Last of Us Remastered is nu te koop voor 19,99 euro.

  Square Enix

  1. Lara Croft - Shadow of the Tomb Raider

  Naast Zelda is Lara Croft een van de meest bekende vrouwelijke personages in games. Het is daarom ook niet gek dat we het hoofdpersonage uit de Tomb Raider games op de eerste plaats in deze lijst terugvinden. Lara Croft is een archeoloog; een beroep dat op het eerste gezicht misschien niet heel spannend lijkt. Maar Croft weet elke situatie spannend te maken, want in het nieuwste deel staat de hele wereld op het spel.

  Shadow of the Tomb Raider speelt zich af Midden- en Zuid-Amerika. Croft reist af naar de legendarische stad Paititi. Hier gaat ze strijden tegen een paramilitaire organisatie Trinity, maar dat is dus niet haar enige taak. Ze heeft namelijk een Maya apocalyps in werking gezet en moet alles op alles zetten om het einde van de wereld te voorkomen.

  Shadow of the Tomb Raider is nu te koop voor 32,99 euro.

  Assassin's Creed Odyssey

  Verkijgbaar vanaf 5 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.