Dit zijn jullie meest favoriete moeilijke games aller tijden

  De games in deze lijst zijn niet voor de casual gamer. Voor deze titels heb je doorzettingsvermogen en ook zeker geduld nodig, wil je niet je controller door de kamer heen smijten. Vorige week vroegen wij wat jullie meest favoriete moeilijke games zijn. Lees hier de uitslag.

  10. Trials Rising

  Op de tiende plaats van jullie meest favoriete moeilijke games staat Trials Rising. In deze racegame doorkruis je vele extreem lastige parcours. Trials Rising is het tweede deel na Trials Fusion en belooft weer keer op keer zweethandjes en agressieproblemen. Dit keer zijn de parcours nog gekker en uitdagender.

  In Trials Fusion kun je de vernedering nog harder op iemands dak laten vallen door ridicule uitdagingen aan een verlies vast te maken. Kies je ervoor om iemand een lepel Sambal te eten? Of ga je iets milder te werk en moet de verliezer in Adam en Eva-kostuum over straat lopen?

  9. Super Meat Boy

  De negende plaats van jullie meest favoriete moeilijke games wordt ingenomen door Super Meatboy. In deze extreem moeilijke platformer speel je als een levend blokje vlees dat zijn vriendin moet redden. Je kunt op verschillende moeilijkheidsniveaus spelen om het nog een stukje moeilijker te maken.

  Als het meest actieve hompje vlees ooit spring je over cirkelzagen, spring je van muren en ren je over velden, waar je hier en daar ook nog tumoren moet verzamelen. Super Meat Boy is een klassieke platformer die iedere doorgewinterde gamer wel in zijn bibliotheek moet hebben als je klaar bent voor een echte uitdaging.

  8. F-Zero

  In deze Nintendo-exclusive race je in extreme snelheden over verschillende circuits. Val je van de baan af? Maak je dan maar klaar om helemaal opnieuw te beginnen. F-Zero kwam al uit in 1990 en heeft een aantal remasters gekregen voor ook de Wii-U. Deze titel hebben jullie op de achtste plaats van jullie meest favoriete moeilijke games gezet.

  In F-Zero zien we een aantal Nintendo-karakters terug als Captain Falcon, Dr. Stewart Pico en Samurai Goroh. Deze dienen als coureurs op de hogesnelheids wegen. F-Zero was één van de release-titels van de Super Nintendo.

  7. Dead Cells

  Op de zevende plek van jullie meest favoriete moeilijke games staat De 2D actie-platformer Dead Cells. In deze onvergeeflijke game betekent de dood ook echt het einde. Je zult helemaal opnieuw moeten beginnen als je gestorven bent.

  Je treedt in de voetsporen van een mislukt experiment dat met zwaarden en magische krachten zijn vijanden moet verslaan. Je zult deze game niet in één keer uitspelen, dat is zeker.

  6. Nioh

  Op de zesde plaats van jullie meest favoriete moeilijke games staat Nioh. In de Team Ninja game Nioh speel je als William, ook wel Anjin genoemd die zijn Guardian Spirit moet terughalen van de demoon Kelley, die deze heeft gestolen. Deze geesten geven de drager onkenbare kracht en maken het mogelijk om magie te gebruiken.

  Nioh leent veel aspecten van de Dark Souls-franchise, maar is zoveel meer dan een kloon. Zo is het verhaal extreem goed uitgewerkt en is de gehele setting kleurrijk en gewoonweg prachtig. Nioh is naast een mooie titel ook extreem moeilijk. Je zult dan ook hard je best moeten doen om heelhuids deze titel door te komen.

  5. Cuphead

  De op vooroorlogse tekenfilms-gebaseerde platformer Cuphead staat op de vijfde plaats van jullie meest favoriete moeilijke game. In de titel bestuur je Cuphead of zijn maatje Mugman die moeten strijden tegen een groot aantal moeilijke vijanden. Als je al niet normaal door een level heen komt zul je wel zwoegen onder de extreme moeilijkheid van sommige eindbazen.

  Hoe schattig de game er ook uitziet, hoe moeilijk hij daadwerkelijk is. Je zal meerdere minuten het vuur moeten openen op de vijand om deze uiteindelijk te verslaan. Jijzelf kan al na een aantal schoten van de vijand het loodje leggen. Cuphead zal in april ook naar de Nintendo Switch komen.

  4. Ghouls ‘n Ghosts

  De side-scrolling platformgame Ghouls ‘n Ghosts mag natuurlijk niet ontbreken in onze lijst. Deze titel kwam in eerste instantie in 1988 uit als arcadespel, maar werd later ontvangen op meerdere platforms als de SNES, NES, Wii en als laatste de Wii-U.

  In Ghouls ‘n Ghosts krijg je te maken met verschillende demonische vijanden die jij moet verslaan door zwaarden in het rond te gooien. Naast een breed scala aan deze demonen zal de omgeving je ook tegenwerken, wanneer de grond ineens onder je voeten vandaan komt of dat er een vloedgolf aan vuur op je af komt.

  3. Bloodborne

  Maak je klaar om schreeuwend en tierend door de kamer heen te lopen wanneer je verschillende onderdelen van je controller terug moet vinden. Bloodborne is een exclusieve PlayStation-titel en zorgt ervoor dat je veel paracetamol in huis moet halen, aangezien je met knallende koppijn je steeds moet buigen over het feit dat je voor de duizendste keer dood bent gegaan.

  In een extreem duistere wereld gevuld met afgrijselijke monsters ga jij als Hunter de strijd aan tegen de duisternissen die de wereld je voorschotelt. Je beschikt naast een hoofdwapen ook over een geweer, waar je vijanden mee van hun apropos kan halen. Zo is het voor jou mogelijk om een aanval te doen, waarna je toch wel weer zult sterven omdat er om de hoek nog een vijand is.

  2. Crash Bandicoot

  De tweede plaats van jullie meest favoriete moeilijke games wordt ingenomen door Crash Bandicoot. Deze titel wordt ook wel de Dark Souls van platformers genoemd. Er is extreem veel precisie nodig om van platform naar platform te springen, wat vaak zorgt voor agressie.

  Crash Bandicoot was exclusief te spelen op de PlayStation. Origineel kwam deze game uit in 1996. In 2018 verscheen de gehele trilogie alleen op de Nintendo Switch, Xbox One en de PlayStation 4.

  1. Dark Souls

  Praat je over moeilijke games? Dan kan Dark Souls echt niet ontbreken. Deze titel staat daarom ook op nummer één en is één van de meest moeilijke games die er zijn. Zelfs het meest kleine en onschuldig-ogende personage kan je binnen luttele seconden een ontmoeting met het ‘You Died’-scherm geven. Maak dan ook maar een foto van dit scherm en lijst het boven je bed in, want je zult dit vaak genoeg gaan zien.

  Weet je op de een of andere manier de normale vijanden te verslaan? Dan is het tijd voor een nog grotere en gevaarlijkere vijand. De eindbazen in Dark Souls zijn namelijk extreem moeilijk. Het is aan jou om patronen te herkennen en zo op de perfecte momenten uit te halen. Onze antidepressiva ligt al naast de controller klaar, want dit zul je zeker nodig gaan hebben.

  Dit is de nummer één van moeilijke games op onze lijst

  Dark Souls is natuurlijk extreem moeilijk en staat op de eerste plaats van de moeilijke games. Nu dat FromSoftware een nieuwe titel heeft uitgebracht, Sekiro: Shadows Die Twice wordt de moeilijkheidsgraad nog een beetje opgevoerd. Soulsborne-veteranen zullen hier de handen weer aan vol hebben. In de comments van onze poll vorige week werd Dark Souls ook het meest genoemd:

  Trials Rising

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.