De favoriete E3 2021 game van de redactie

Article
vrijdag, 18 juni 2021 om 17:00
redfall headerf1623841369
E3 2021 is weer voorbij en dus zijn we even bij de redactie langsgegaan over wat nou iedereens favoriete E3 2021 game is. Wie weet, misschien zitten er nog een paar pareltjes tussen die je gemist hebt.

Ralph Beentjes

Het is een lastige vraag, omdat we verrassend veel sterke titels langs hebben zien komen op de E3. Toch denk ik dat mijn favoriete game die is getoond Redfall is. Arkane Studios is één van mijn favoriete ontwikkelaars en ik ben een sucker voor co-op games en vampieren. Redfall kan wat dat betreft mijn dorst voor Vampire the Masquerade - Bloodlines 2 mooi lessen. We weten nog niet veel over de game, maar ik heb een voorgevoel dat het een topper in de maak is.

Luuc ten Velde

Hoewel E3 2021 over het algemeen toch niet zo heel bijzonder was, zijn er wel wat games waar ik onwijs naar uitkijk. Toch is het de titel die eigenlijk E3 2021 onofficieel aftrapte die me het meest enthousiast wist te maken. Tenminste, het is de game die Summer Game Fest afsloot, niet opende. Tiny Tina's Wonderland lijkt me onwijs tof, maar er is eigenlijk niets wat Elden Ring kon overtreffen.
FromSoftware die zich waagt aan een semi open-wereld met een verhaal dat uit de vingers van George R.R. Martin? Daar kun je toch geen nee tegen zeggen! Hoewel ik nooit de grootste fan ben geweest van Souls-titels is dit ongetwijfeld de game waar ik het meest naar uitkijk. De gameplay van FromSoftware is altijd ijzersterk ondanks de moeilijkheidsgraad en het is één van de beste studio's als het aankomt op het design van de wereld. Elden Ring is een game waarin ik mezelf helemaal wil onderdompelen en dus tel ik de dagen alvast af.
guardians of the galaxy draxf1623613120

Chris Boers

Mijn favo E3 game, dat vind ik best lastig. Er is zoveel leuks langs gekomen, van briljante indies van Devolver of Guerilla Collective tot indrukwekkende updates van grote games als Halo Infinite. Vooral Redfall kon me wel bekoren, maar daar zagen we helaas nog geen gameplay beelden van, dus ik weet nog niet wat voor game dat echt moet gaan worden.
Waar ik wel echt naar uitkijk is Guardians of the Galaxy. Een bijzonder kleurrijke third person adventure game die ook nog verhalend lijkt te worden en met behoud van de humor die de films zo kenmerkt, dat bevalt me wel. Dat die game nog dit jaar uit gaat komen is natuurlijk een groot pluspunt!

Mari Stas

Voor mij stal Forza Horizon 5 toch wel de show. De game kreeg een uitgebreide trailer, die me nieuwsgierig maakte naar meer. Mexico lijkt echt een ideale locatie voor de serie en ook de nieuw besproken features klinken veelbelovend. Ik hoop dat de game echt de kracht van de Xbox Series X kan laten zien met mooie visuals en goede performance. Erg prettig dat de game dit jaar al uitkomt en ook nog eens gelijk op Game Pass. Mij zul je in ieder geval 9 november in Mexico vinden, als je me zoekt!
stalker 2f1623841215

Richard Verweij

Heb lang niet alle persco's van begin tot eind gekeken en nu rustig teruglezend wat er allemaal is gezegd moet ik toch zeggen dat ik qua interessante releases teleurgesteld ben. Aan de andere kant: liever dat studio's wachten tot ze écht iets te zeggen hebben dan een Take Two'tje doen en de tijd volbrabbelen met onzin.
Als ik er dan toch één game uit mag halen: STALKER 2: Heart of Chernobyl. Ja ik weet het, 'gameplay'-beelden in een trailer zijn altijd veel mooier dan de uiteindelijke werkelijkheid (*kuch* No Man's Sky *kuch*), maar dan nog; een keiharde releasedatum voor de game waar ik al dik 10 jaar naar uitkijk maakt een hoop goed. En dan die limited edition met de artefact-container...oef! En ach, zelfs als ie bij de launch tegenvalt; modders hebben de originele STALKER-games ook naar een fenomenaal niveau getild, dus daar maar ik mij geen zorgen om!

Bram Vos

Mijn E3 killer zou denk ik toch wel Metroid Dread worden, als ware Nintendo fan-boy zat ik de hele Nintendo Direct al in de zevende hemel maar met franchises zoals Metroid of Zelda, ben ik helemaal van de wereld. Howel de gameplay van Breath of the Wild 2 ook fantastisch is, staat Metroid Dread toch al wel om de hoek en ik kan echt niet langer wachten om het vervolg op Fusion eindelijk te mogen spelen.

Roland Janssen

De verwachting is natuurlijk dat ik Battlefield 2042 zeg, de nieuwe game van DICE ziet er namelijk weer ontzettend gelikt uit en ik kan niet wachten om het slagveld in oktober weer te betreden. Toch is het niet mijn favoriete E3 game, die titel is namelijk voor een andere game die we hebben gezien bij de show van Xbox en Bethesda. Dan heb ik het natuurlijk over Forza Horizon 5. Het vorige deel was makkelijk mijn favoriete racegame aller tijden en na het zien van de beelden van het nieuwe deel ben ik weer op slag verliefd.
Ik kan niet wachten om de woestenij van Mexico in te duiken met een grote collectie aan schitterende bolides waar ik nooit van mijn leven genoeg geld voor zal hebben. Ik hoop dat Playground Games wederom een kunststukje af kan leveren, op grafisch vlak zit het in ieder geval al helemaal goed.

Marcus Talens

De beste E3 game was voor mij Metroid Dread en ergens verbaast me dat een beetje. Ik had namelijk verwacht die eer aan Breath of the Wild 2 te geven, zelfs in het geval van een mooie Metroid onthulling. Begrijp me niet verkeerd: de nieuwe trailer voor Breath of the Wild 2 is geweldig en ik heb veel zin in die game. Maar het was een game waarvan we al wisten dat hij bestond en waarover we nu uiteindelijk niet zo heel veel meer weten.
Metroid Dread daarentegen was bijna de ideale aankondiging. Het was meer dan de onthulling van een 2D Metroid-game. Het was de bevestiging dat 2D Metroid buiten remakes om überhaupt nog leeft. Tel daarbij op dat we eindelijk een vervolg op Fusion krijgen, dat het lang doodgewaande project Dread eindelijk verwezenlijkt wordt en dat de game er fantastisch uitziet en dit jaar nog uitkomt en je hebt de beste aankondiging die Nintendo dit jaar heeft gedaan.
20210313 ff originf1623614748

Theo Weber

Mijn E3 killer is met volle overtuiging de aankondiging van een nieuwe Final Fantasy game, namelijk Stranger of Paradise: Final Fantasy Origins. Als fan van de franchise was dat de game die me het meest verraste tijdens de Square Enix persconferentie. Toen ik de eerste beelden zag, wist ik niet wat voor game het was. Alleen toen ìk ineens een Bomb voorbij zag komen begon het kwartje te vallen. Toen ik Garland zag, wist ik dat dit een nieuwe Final Fantasy game werd en zat ik al op de hypetrein!

Rox van der Helm

Twijfels, twijfels. Back 4 Blood of Redfall? Ik ben wel echt van de co-op games namelijk. Maar nee, ik ga voor STALKER 2. Dat sfeertje sprak me echt heel erg aan namelijk. Ik houd wel van Oostblok stuff en dan valt dit er natuurlijk goed in thuis. Het heeft iets authentieks en roept niet zo’n gevoel op van: been there done that, wat ik toch wel steeds vaker begin te krijgen met games. Dus doe mij Stalker 2 maar!