Far Cry Primal gameplay - de zeven tofste tembare dieren

Article
zaterdag, 20 februari 2016 om 9:52
xgn google image
In Far Cry Primal sta je er niet alleen voor. Samen met een van je getemde dieren ga je op jacht. Je hebt de keuze uit verschillende dieren, maar niet alle dieren kun je mak maken. In dit Far Cry Primal gameplay artikel zetten we de zeven tofste dieren die je kan temmen op een rij!
Duizenden jaren voor Christus waren mensen niet de baas over de wereld, maar de dieren. Grote harige mammoeten, bloeddorstige sabeltandtijgers en sluipende luipaarden waren de koningen. De mens moest zich bewapenen met speren, bijlen, pijl- en boog en natuurlijk vuur. Gelukkig kun je deze beesten naar jouw zijde halen in de Far Cry Primal.
Takkar, het personage waarmee je speelt, is een beast master. Hij kan sommige dieren temmen, waarna ze voor hem de vijand te lijf gaan. Takkar kan veel dieren inzetten, maar bepaalde dieren kun je niet overhalen naar jouw kant. De zeven diersoorten die je wel kan temmen, vind je hier!

7. Wilde hond

Een Dhole, ook wel een wilde hond, is een van de dieren die Takkar kan temmen en gebruiken. Deze wilde honden kwamen ook voor in eerdere delen van Far Cry, dus erg nieuw is dit dier niet. Wel wordt verwacht dat alle dieren een speciale vaardigheid hebben. Van de wilde hond wordt verwacht dat deze diersoort je kan helpen met het verzamelen van resources terwijl je aan het wandelen bent door Oros.
In eerdere Far Cry games waren de wilde honden geen sterke dieren. Waarschijnlijk worden de wilde honden dan ook geen echte vechtersbazen zoals andere dieren die bijvoorbeeld beter zijn in vechten. Dat de wilde hond je kan helpen met het verzamelen van resources, kan desondanks een handige toevoeging zijn als je net op zoek bent naar dat ene plantje of dat ene dier dat je nog moet vermoorden om je volgende upgrade compleet te maken.
86550

6. Honingdas

Misschien is een honingdas op het eerste gezicht geen angstaanjagend dier, maar schijn bedriegt. Het beest kan in Far Cry Primal best aardige klappen uitdelen. Dit dier kwam kennen we uit Far Cry 4 en was toen ook al vrij gevaarlijk. Door zijn kleine omvang en hoge snelheid, zal menig Neanderthaler moeite hebben het beestje te raken.
Als het dier vlakbij je is, is de kans groot dat je binnen een paar seconden het loodje legt. Dit geldt ook voor je vijanden in de game. Dit kleine, maar oh zo gevaarlijke beest mag dan ook zeker niet in je kudde dieren ontbreken. Schijn bedriegt, en dat weet de honingdas: hij maakt gehakt van veel tegenstanders ondanks zijn kleine postuur.
86551

5. Wolf

Normaal gesproken zijn wolven dieren die in roedels jagen. Helaas heb je geen mogelijkheid om een hele roedel onder je hoede te nemen, maar een enkele wolf volstaat ook. Wolven zijn dieren die je vaak gaat tegenkomen, omdat de dieren, zeker ’s nachts, actieve jagers zijn. Ga je dus ’s nachts op jacht in Oros, dan is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met deze bekende carnivoren.
Als echte carnivoor is een wolf een geduchte tegenstander. De wolf gaat je vijand te lijf, terwijl jij vanaf een afstand je pijlenkoker leegt op de vijand. Bovendien is een wolf het eerste dier dat je kan temmen in de game, dus vanaf het begin is deze vechtersbaas al een toevoeging voor Takkar. Het dier kan aardig wat klappen incasseren voordat hij sterft, dus al met al is een wolf meer dan welkom.
86552

4. Jaguar

Een van de bekendere katachtige diersoorten die tegenwoordig nog steeds leeft, is de jaguar. Deze katachtige staat bekend om zijn camouflagevacht. Wil je in Oros wat geruislozer te werk gaan, dan is de jaguar je vriend. Dit beest is een meester in onopgemerkt blijven.
Je kan het dier de opdracht geven onzichtbaar te blijven voor de vijand en hem toe te laten slaan wanneer de vijand het het minste verwacht. Het dier kan ook geruisloos je vijanden aanvallen en vermoorden zonder dat andere vijanden het in de gaten hebben. Wanneer Takkar gebukt is, zal de jaguar hetzelfde doen. Hou je dus van een stealth-achtige aanpak, dan is de jaguar het dier dat je graag gebruikt tijdens je tocht door Oros.
86553

3. Beer

Als er één dier veel klappen kan vangen, dan is het de beer. Dit oersterke beest is voor niets of niemand bang. Daar waar andere dieren niets moeten hebben van vuur, maakt dat de beer niets uit. Zelfs als het beest in vuur en vlam staat rent hij recht op zijn vijanden af om ze in honderd stukken te scheuren.
De beer vormt dan ook een schril contrast met de jaguar, die liever stilletjes te werk gaat. Je beer stormt regelrecht op de vijand af. Een beer boos maken is dan ook geen aanrader. Voor hetzelfde geld verscheurt hij jou met huid en haar!
Er zijn verschillende beren in Oros. Je hebt de bruine beer, maar je hebt ook de holenbeer, die net een tikkeltje gevaarlijker is dan zijn broer de bruine beer. Oppassen is dan ook aangeraden, wanneer je dit beest wil gaan temmen. Heb je er eenmaal een getemd, dan is het dier een trouwe makker die je door dik en dun steunt.
86554

2. Holenleeuw

De holenleeuw is een voorouder van de leeuw. Het beest lijkt dan ook erg op de leeuw die we tegenwoordig kennen. Net als een echte leeuw was de holenleeuw een echte vleeseter en jager. Een vijand aanvallen en verscheuren is dan ook appeltje, eitje voor dit beest.
Een holenleeuw aan je zijde spreekt zeker tot de verbeelding. Naar verwachting kan de holenleeuw minder klappen vangen dan de beer, maar is hij waarschijnlijk wel sneller. Deze uitgestorven diersoort is bovendien nog actueel ook. In oktober vorig jaar werden er twee welpen gevonden van de holenleeuw die nog vrij intact waren overgebleven!
86555

1. Sabeltandtijger

De ultieme jager in de prehistorie was de sabeltandtijger. Het beest kenmerkt zich door zijn tanden die zo groot waren als de hand van een volwassen man. Met een enkele beet kon de sabeltandtijger een einde aan je leven maken. Het dier is daarom met recht het sterkste en gevaarlijkste tembare dier.
Het temmen van dit beest is geen eenvoudige taak, maar het loont wel. In Far Cry Primal heb je geen voertuigen tot je beschikking, maar gelukkig zijn daar oplossingen voor. Je kan namelijk op een sabeltandtijger rijden! Hoe tof is dat?!
De sabeltandtijger is niet het enige dier waar je op kan rijden. Je kan ook op een jonge mammoet gaan zitten en een uitkijkpost binnen stormen, net zoals in Far Cry 4 bijvoorbeeld. Er zijn behalve deze zeven dieren echter ook nog andere dieren waar je op kan jagen, maar jammer genoeg niet kan temmen. Denk aan een wolharige neushoorn, een volwassen mammoet en nog veel meer dieren.
Het is bijna zover voor de release: op 23 februari komt de game uit voor de PS4 en Xbox One. Een week later, op 1 maart, komt de game uit voor de PC.