Far Cry New Dawn features die we willen zien - Gekker dan ooit

  De Far Cry franchise is al jaren populair en in december werd Far Cry New Dawn als een verrassing aangekondigd. Het wordt een directe sequel op het laatste deel, maar wordt net even anders dan de andere games. Aangezien de game bijna uitkomt, bespreken wij een aantal features die wij in Far Cry New Dawn willen zien.

  Het verschil tussen de eerste games en de aankomende games is de setting waar de game zich afspeelt. De sfeer in de nieuwe game wordt een beetje post-apocalyptisch nadat een atoombom zo’n beetje de complete wereld heeft vernietigd. Dit heeft gezorgd voor een aantal radioactieve gassen op de aardbol, maar na zeventien jaar (wanneer Far Cry New Dawn zich afspeelt) begint er weer leven te bloeien. Wij hopen de volgende features te zien in de veranderende wereld van Far Cry New Dawn.

  Een bekend gebied met een ander terrein

  Ondertussen is het door Ubisoft al bekendgemaakt dat je je in Far Cry New Dawn in een bekend gebied bevindt, namelijk Hope County. Het terrein zal waarschijnlijk wel wat aangetast zijn, aangezien atoombommen meestal wel redelijk wat schade aanrichten. Wij hopen dat ondanks dat het gebied al bekend is bij ons, het nieuwe terrein nog nieuwe features en interessante bezienswaardigheden in Far Cry New Dawn biedt.

  Gelukkig zijn er naast Hope County ook nog nieuwe gebieden te verkennen, dus we kunnen alsnog een beetje verdwaald raken. Dit zullen wel bekende plekken uit de wereld zijn, maar deze zijn nog niet eerder vertoont in de Far Cry wereld. Wij hopen dat dit een interessant effect zal hebben op de aankomende game, waardoor we nog intenser kunnen genieten van een radioactieve Far Cry game.

  Veel variatie in de dieren

  Onze hoop is dat er dankzij de radioactieve stoffen van de atoombom er een grote variatie aan dieren te vinden is. Nadat de dieren zeventien jaar lang deze slechte stoffen hebben ingeademd zullen er waarschijnlijk veranderingen en mutaties plaatsvinden en wij zijn benieuwd hoe Ubisoft dit aan zal pakken.

  Het hebben van bijzondere wezens zou perfect passen bij de post-apocalyptische sfeer die wordt gecreëerd in Far Cry New Dawn. Ook zou het dan nog interessanter worden om te jagen, omdat je je ogen weer kunt uitkijken naar de verschillende diersoorten en de veranderingen die zij hebben doorstaan.

  Naast het feit dat we graag gemuteerde dieren in de game zouden willen zien, is er ook absoluut niks mis met dierenvrienden die aan je zijde vechten. Nou is er nu al wel bekend dat de bondgenoten in de aankomende game worden verbeterd en dat de hond deze keer naast je kan zitten als je in de auto rijdt. Dat was namelijk een van de kritiekpunten op Far Cry 5.

  Minder zoektochten naar munitie

  We hebben in het preview event van Far Cry New Dawn enorm veel mooie dingen gezien, maar een van de minpunten was helaas de zoektocht naar munitie. Er kunnen soms enorm veel vijanden op je afkomen, waarna je niet genoeg munitie kunt vinden om ze te verslaan en de vijanden ook niet de juiste munitie voor je laten vallen.

  Dit is zeker nog een feedback puntje die verbeterd zou kunnen worden voor de release van de game, want te weinig munitie is een van de features die we niet in Far Cry New Dawn willen zien. Het is positief om er een uitdaging van te maken, maar het moet uiteraard wel haalbaar zijn zodat je niet als een blinde kip in de rondte hoeft te slaan met een mes omdat je niets anders meer hebt.

  Als de game weer volledig in co-op te spelen is, zou het helemaal handig zijn als er meer munitie aanwezig is. Stiekem hopen we ook dat de co-op in de game weer een van de betere features in Far Cry New Dawn zal worden, aangezien dit in Far Cry 5 bijna perfect is uitgevoerd.

  Een interessante vijand

  Alle mannetjes die je verslaat in de gevechten op het eiland zijn niets in vergelijking met je aartsvijand in de game. In de Far Cry franchise heeft Ubisoft al een aantal keren bewezen dat het niet onmogelijk is om je vijand niet alleen te haten, maar ook nog eens interessant en amusant te vinden. Dit is een van de features die we absoluut terug willen zien in Far Cry New Dawn.

  Het verslaan van de vijand is het uiteindelijke doel van de game, maar in Far Cry is het niet alleen het einde dat je dorst voor wraak lust. Het is de weg die daar naar toe leidt en de avonturen die je beleeft. In Far Cry New Dawn beginnen we dubbel te zien, want we krijgen te maken met een tweeling die blijkbaar zijn gemuteerd naar koelbloedige wezens.

  Een punt dat de vijand in de game direct interessant maakt, is het feit dat er nu twee vrouwelijke schurken aan de macht zijn. Je ziet toch met regelmaat dat de ultieme schurk een man is, maar dit zal in Far Cry New Dawn niet het geval zijn. Wij zijn benieuwd hoe deze schurken samen worden uitgewerkt en hopen dat we genoeg achtergrondverhalen krijgen over de twee killer ladies.

  Fenomenale graphics

  De Far Cry franchise staat er vanaf het begin af aan al om bekend dat er veel realisme in de games te vinden is. Door de jaren heen worden games steeds mooier en beter en Far Cry heeft daar tot nu toe altijd aan voldaan. Toch zijn er nog altijd een aantal technische minpuntjes die de ervaring van de game toch wat verstoren en dat zijn features die nog verbeterd kunnen worden in Far Cry New Dawn.

  Een game heeft altijd wel een paar technische missers, vooral in een game met een grote, open wereld zoals Far Cry New Dawn zijn die wel te verwachten. Het feit dat het te verwachten is zou misschien kunnen betekenen dat er nog ruimte is voor verbetering. Het enige wat dit punt tegenspreekt is dat Far Cry New Dawn redelijk snel na Far Cry 5 uitkomt, er zit namelijk nog minder dan een jaar tussen de twee games.

  Far Cry New Dawn features - Hopen op een oogappeltje

  Wij hopen dat we binnenkort al deze features mogen bewonderen in de nieuwe Far Cry New Dawn. Dankzij een speelsessie bij een preview event hebben wij al wel een voorproefje gehad van de aankomende game, hierover kun je meer lezen in ons artikel over vijf toffe Far Cry New Dawn features, dat zijn punten die wij wel zeker weten.

  Far Cry New Dawn komt uit op 15 februari 2019 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  Far Cry New Dawn

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.