Far Cry New Dawn is het directe vervolg op Far Cry 5. Let op: vanaf hier volgen spoilers voor het einde van Far Cry 5. In Far Cry 5 nam je het op met sekteleider Joseph Seed. Aan het einde van de game heb je de winnende hand, maar Seed heeft een atoombom, waardoor de hele wereld wordt opgeblazen. Far Cry New Dawn speelt zich zeventien jaar later af, waardoor de wereld weer een beetje aan het opbloeien is. Maar al die nieuwe grondstoffen, planten en mogelijkheden zorgen ervoor dat het slechtste in bepaalde mensen naar boven komt.

5. Joseph Seed

Omdat Far Cry New Dawn een direct vervolg is op Far Cry 5 speelt de schurk uit deze game nog een rol in het vervolg. Er is namelijk een zij-missie waar je erachter komt wat er met de leider van de Eden’s Gate sekte is gebeurd. Om hierachter te komen moet je naar het eiland in het midden van de Far Cry New Dawn map.

Het verhaal van Seed mag dan wel een van deze vijf toffe Far Cry New Dawn features zijn, maar het hele verhaal draait niet meer om de leider van de Eden’s Gate sekte. Het is dan ook niet voor niets een zij-missie. De nieuwe bad guys - of moeten we zeggen bad girls - zijn aangekomen in Hope County. Ze zijn hier niet met goede intenties gekomen, want ze pakken alles af van de overgebleven mensen in Hope County.