Fallout 76 details - wat we al kunnen zeggen

  Over de Fallout 76 details is officieel nog niks bekend. Behalve aankondiging heeft Bethesda nog geen informatie los te laten. Maar dankzij zorgvuldige analyse, achtergrondonderzoek en wat nattevingerwerk kunnen we toch al een aantal dingen over het spel vertellen.

  Bethesda Softworks

  Vault 76

  De aankomende Fallout begint volgens de trailer in Vault 76. Even een korte opfriscursus: het Vault-systeem werd gebouwd door de Vault-Tec Corporation, zogenaamd om de bevolking te beschermen tegen de aankomende kernoorlog. In de praktijk worden er door Vault-Tec in de meeste Vaults inhumane experimenten uitgevoerd. Bijvoorbeeld in Vault 101 uit Fallout 3, waar het de bedoeling was dat deze Vault nooit meer geopend zou worden.

  Informatie over Vault 76 is te vinden in The Citadel uit Fallout 3. Vault 76 is een zogenaamde Control Vault. Deze Vaults zijn schuilkelders waar geen experimenten worden uitgevoerd, en die ingesteld zijn om een aantal jaar na sluiting open te gaan. Vault 76 biedt plaats aan 500 inwoners en zou volgens schema 20 jaar na sluiting weer open gaan.

  In de trailer is het een cover van het nummer 'Country roads, take me home', van John Denver te horen. Dit lied gaat over de Blue Ridge Mountains in de Amerikaanse staat West-Virginia, waar Fallout 76 waarschijnlijk plaats gaat vinden. Verwacht dus bergachtige gebieden met uitgestrekte bossen.

  Bethesda Softworks

  Het tijdperk

  Vault 76 gaat dus 20 jaar na het begin van de oorlog open; De Grote Oorlog begon in het Fallout-universum in het jaar 2077, dus zou de Vault in 2097 open moeten gaan. In de trailer is de datum 21 oktober 2102 te zien; vier jaar nadat de deuren geopend zouden worden.

  Ook zijn er in de trailer de resten van een feestje te zien, Reclamation Day. Dit zou dus kunnen betekenen dat de deuren te laat open gingen, of, iets waarschijnlijker, dat de Vault al vier jaar open is en dat de bewoners van de Vault al vier jaar de dag vieren waarop ze weer naar buiten zijn gegaan.

  In ieder geval betekent het jaar 2102 dat Fallout 76 ver vóór de gebeurtenissen in Fallout 3, 4 en New Vegas plaatsvindt; deze speelden zich af in respectievelijk 2277, 2287 en 2281. Dit zou betekenen dat de spelers in een apocalyptisch land terechtkomen waar de facties en steden die we kennen uit de vorige Fallouts nog niet bestaan of in opkomst zijn.

  Ook wordt er op de TV in de trailer een hint gegeven:

  "Als de gevechten voorbij zijn, en de fall-out is neergedaald, is het aan jullie om de wederopbouw te starten. Vault 76 is waar onze toekomst begint."

  Dit kan betekenen dat het bouwsysteem dat in Fallout 4 werd geïntroduceerd in Fallout 76 een nog grotere rol gaat spelen. Wellicht dat je in tegenstelling tot in andere Fallouts een samenleving buiten de Vault moet gaan opbouwen.

  Natuurlijk zou de datum 21 oktober nog iets anders kunnen betekenen: Fallout 4 werd tijdens de E3 van 2015 aangekondigd en verscheen later dat jaar; het is dus niet ondenkbaar dat Fallout 76 nog dit najaar verschijnt.

  Bethesda Softworks

  Jouw personage

  In de trailer is duidelijk te zien dat de speler zich in een familiewoning bevindt; de kamers zijn bezaaid met speelgoed en bordspellen, de slaapkamer heeft een éénpersoonsbed met een pop of knuffel erop, en de eettafel in de keuken is gedekt voor twee. Natuurlijk kan het zijn dat je character een oudere zus of broer is, maar misschien speel je Fallout 76 wel als de ouder van een kind?

  Ook is er een trofeeënkast te zien, voor met prijzen met gegraveerde inscripties. Behalve een prijs voor het beste halloweenkostuum, een prijs voor 'het beste kapsel' zijn er plaques met de volgende inscripties te zien:

  "In dank voor uw toewijding aan ons isolementsbeleid: de opoffering van velen zodat sommigen kunnen overleven."

  "In waardering van het mysterie-conservenvlees experiment. Wij zijn trots en blij dat u het overleefd heeft."

  "Vault Hall Monitor: als blijk van waardering voor uw loyale dienst om de orde en veiligheid van onze gemeenschap te bewaren."

  De teksten zijn natuurlijk nogal vaag. Vooral de eerste klinkt onheilspellend; wordt er met isolementsbeleid bedoeld dat er mensen uit de kluis zijn buitengesloten? Wel kunnen we uit de teksten opmaken dat je character iemand is die betrokken wordt bij het bestuur van de Vault. Misschien zelfs een Overseer?

  Fallout 76 details - een vernieuwend spel

  Van al deze momenten uit de trailer kunnen we met zekerheid opmaken dat Fallout 76 anders gaat worden dan de voorgaande games; vooral het eerdere tijdperk zal gaan zorgen voor verschillen in de gameplay. Ook zouden insiders tegen Kotaku hebben gezegd dat Fallout 76 een online game gaat worden. Zekerheid gaan we waarschijnlijk krijgen tijdens de E3 presentatie op 10 en 11 juni. Welke Fallout 76 details zou jij graag willen zien?

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.