5 beste gaming headsets van 2018

Article
maandag, 04 juni 2018 om 9:27
5 beste gaming headsets van 2018 131787
Het hebben van de beste gaming headsets is essentieel. Met een goede koptelefoon hoor je de voetstappen van je vijand, laat jij je wegblazen door het lawaai van een veldslag, of geniet je met volle teugen van een goede soundtrack. Wij hebben de vijf beste headsets van dit moment op een rijtje gezet.

5 - Logitech Pro Gaming Headset €99,-

We trappen de lijst af met de nieuwste headset van Logitech die heel orgineel de Logitech Pro Gaming Headset is genoemd. Logitech staat bekend om zijn headsets met de meest moderne features voor een relatief betaalbare prijs. De Logitech Pro Gaming Headset is één van de duurdere koptelefoons van Logitech.
Maar de Pro Gaming Headset, die zich volgens Logitech moet kunnen meten met professionele koptelefoons gebruikt door eSporters, boekt winst op een aantal vlakken. Zo is het design gestroomlijnd, zodat de headset licht van gewicht is en comfortabel is om langere tijd te gebruiken. Ook de microfoon is makkelijk in bijna elke gewenste positie te krijgen. Verder is het stereo-geluid zelfs op hogere volumes kraakhelder.
Verder heeft de headset oorkussens van imitatieleer, die volgens Logitech zorgen voor een perfecte isolatie. Ze zorgen ervoor at je geen last hebt van omgevingsgeluid. De 3,5mm kabel is twee meter lang, en de headset wordt geleverd met een pc/console kabel en een pc-audiosplitter.
131798

4 - Trust GXT 383 Dion - €93,49

Met de Trust GXT 383 7.1 Bass Vibration Headset kun je kiezen tussen 7.1 surround sound of stereo. Voor surround moet je de headset wel aansluiten met een USB-kabel, of voor het beste geluid, met een optische kabel. Behalve de optische en USB-kabel wordt bij de headset ook nog een 3.5mm kabel geleverd, plus een schakelkastje om dit alles op aan te kunnen sluiten.
Deze headset heeft een kabel van 2 meter lang. Ook heeft hij leren oorkussens, zodat deze lang comfortabel blijven. De microfoon is inklapbaar, maar niet verwijderbaar.
De GXT 383 is geoptimaliseerd voor zowel PC- als console-gaming. De Active Bass moet ervoor zorgen dat je zelfs zeer lage bastonen kunt voelen alsof je in de bioscoop zit. Liefhebbers van wat helderder geluid hoeven zich geen zorgen te maken: de headset wordt ook nog geleverd met een afstandsbediening waarmee het volume en de bass kan worden aangepast.
131800

3 - Corsair HS60 Surround Gaming Headset - €71,99

Corsair staat vooral bekend om computerhardware zoals werkgeheugen en voedingen, maar heeft zich inmiddels volop gestort in de markt voor gaming accessoires. Zo hebben ze muizen, toetsenborden, stoelen en natuurlijk: headsets. Haar nieuwste koptelefoon is eigenlijk een nieuwe versie van de HS50 van vorig jaar, met het grote verschil dat deze versie surround sound biedt.
De oorschelpen van deze koptelefoon zijn gemaakt van memory foam, en vormen zich dus naar jouw hoofd. Ook heeft de Corsair een afneembare unidirectionele microfoon die omgevingsgeluid moet verminderen en alleen jouw stem helder opneemt. De kabel van de HS60 is 180 cm lang.
De Corsair HS60 Surround Gaming Headset is een veelzijdige koptelefoon in het middensegment. De headset is geoptimaliseerd voor PC en PlayStation 4. Dit wordt mogelijk gemaakt door de adapter waardoor je de headset zowel in een 3.5mm als in een USB-aansluiting kunt pluggen. Helaas heb je voor de Xbox One een speciale adapter nodig die niet wordt bijgeleverd. Ook werkt surround sound alleen via de USB-aansluiting op de pc.
131802

2 - SteelSeries Arctis Pro - €199,99

Mocht je iets meer te besteden hebben, dan kun je gaan voor de SteelSeries Arctis Pro. Met een 3.5mm jack, een USB-aansluiting en een optische aansluiting is ook deze 7.1 surround sound headset geoptimaliseerd voor zowel console- als PC- gaming.
Volgens de fabrikant is de Arctis Pro één van de headsets met de grootste soundrange van dit moment. Reviewers prijzen onder andere het strakke zwarte design waar alle SteelSeries headsets om bekend staan, het kraakheldere geluid en de hoge geluidskwaliteit van de microfoon. Voor echte audiofielen die het geluid precies naar hun eigen smaak willen aanpassen is er ook de versie met een GameDAC: een afstandsbediening waarmee je het geluid tot in de puntjes kunt perfectioneren. Let wel op: deze versie kost 80 euro meer.
De bedrade versie van de Arctis Pro is in ieder geval veelzijdig genoeg: je kunt hem aansluiten via 3.5mm, Audio (3,5mm), S/PDIF optisch, en USB 2.0 en 3.0. De Arctis Pro heeft een inschuifbare microfoon met ruisonderdrukking. Met een kabel van maar liefst drie meter zul je hiermee geen ruimte te kort komen.
131803

1 - Kingston HyperX Cloud Alpha - €103,95

Op het eerste gezicht lijkt de Cloud Alpha misschien een minder goede keuze dan de Corsair HS60 of de Trust GXT 383 Dion; de Cloud Alpha is namelijk in tegenstelling tot deze surround headsets een stereo headset. De Cloud Alpha werkt alleen met een 3.5mm aansluiting, en is bovendien nog een stuk duurder.
Maar vergis je niet: deze headset is afgestemd op eSports. Dit houdt in dat de Cloud Alpha comfortabel is om langere tijd op te hebben, een stevige gevlochten kabel heeft, maar belangrijker nog: kraakhelder geluid, zowel uit de koptelefoon als in de microfoon. De dubbele kamers in de oorschelpen zorgen ervoor dat de basstonen en de hogere tonen gescheiden worden, zodat je het kleinste geluidje kan horen zonder dat het gemaskeerd wordt door lagere tonen.
De Cloud Alpha heeft een stevige gevlochten kabel, zodat je er met je bureastoel overheen kunt rollen zonder je zorgen te maken. Deze is 1,3 meter lang en is afneembaar zodat je hem eventueel kunt vervangen voor een langere 2 meter kabel die je erbij krijgt. Verder heeft de headset een uitneembare microfoon.

De beste gaming headsets van dit moment

Of je nou overdonderd wil worden door het geluid van een game, of alles zo helder wil kunnen horen dat je de vijand twee straten verderop kunt horen lopen, een headset voor jou is op deze lijst zeker te vinden. Wil je volledig mobiel zijn tijdens het gamen? Neem dan een kijkje op onze twee lijsten van de beste eSports laptops.

Populair Nieuws