Fallout 4 collectibles - Bobbleheads, tijdschriften en unieke wapens verzamelen doe je zo

Article
maandag, 16 november 2015 om 13:24
xgn google image
Fallout 4 is inmiddels al bijna een week uit en de game is nu al een succes. Er zijn al vele miljoenen uren in de game gestopt om alles wat The Wasteland te bieden heeft uit te pluizen. In de game kun je ook allerlei Fallout 4 collectibles verzamelen, maar waar kun je ze vinden? Wij helpen je op weg!
In Fallout 4 zijn er 3 categorieën collectibles. Er zijn de bekende bobbleheads, tijdschriften en unieke wapens. Er zijn 20 bobbleheads in de game en 44 unieke wapens en er zijn maar liefst 123 verschillende tijdschriften die je kan verzamelen. Om al deze 187 verschillende collectibles te verzamelen ben je dus wel even bezig.
Nu vraag je je misschien af waarom je al deze collectibles zou moeten verzamelen. Het kost immers veel tijd en er is al zoveel te doen in Fallout 4. De collectibles verzamelen is het echter meer dan waard, want je krijgt van de bobbleheads en de tijdschriften bijvoorbeeld permanente boosts of andere doldwaze toevoegingen voor je personage. Ook de unieke wapens zijn een zoektocht meer dan waard, omdat deze veelal sterker zijn dan de normale wapens.

De bobbleheads

De meest iconische collectibles zijn de bobbleheads. Deze Vault Boy figuurtjes liggen her en der verspreid over The Wasteland en hebben allemaal een unieke look. Behalve die unieke look geven ze ook allemaal een unieke bonus. Zo is er een bobblehead die het lockpicken permanent makkelijker maakt of je 10% moeilijker te zien maakt wanneer je gehurkt bent. Er zijn echter ook bobbleheads die bijvoorbeeld je strength of een ander S.P.E.C.I.A.L. attribuut permanent verbeteren.
Een van de eerste bobbleheads die je tegen het lijf loopt is de bobblehead die je perception perk met 1 verhoogt. Je vindt deze in het museum of freedom, in het eerste dorpje waar je heengaat tijdens de main quest. In de ruimte waar je Preston Garvey voor het eerst tegenkomt, staat de bobblehead op een bureau. Deze bobblehead is de eerste van de 20 in de game!
De meeste bobbleheads vind je op belangrijke plaatsen, zoals op Spectacle Island, op Gunners Plaza of in Vault 81. Je kunt ook bijhouden welke bobbleheads je al hebt verzameld via een handige website. Via fallouttracker.com kun je bijhouden welke bobbleheads je wel of niet hebt en ook kun je nagaan waar je deze kunt vinden aan de hand van locaties en video’s. Dit geldt ook voor de andere collectibles.
81684

Tijdschriften

De meeste collectibles in Fallout 4 zijn de tijdschriften. Met 123 verschillende ben je voorlopig wel even op zoek. Net als de bobbleheads geven de tijdschriften diverse bonussen voor je karakters of gekke extra’s. Denk hierbij aan een extra S.P.E.C.I.A.L. punt of nieuwe tatoeages waarmee je je personage kan uitdossen.
Een van de eerste tijdschriften die je kan vinden in Fallout 4 ligt in je voormalige huis. Het tijdschrift kun je vinden in de babykamer van je zoontje Shaun. De titel is You’re S.P.E.C.I.A.L.! en het tijdschrift geeft je één S.P.E.C.I.A.L. punt. Ook kun je op de keukentafel van je huis een editie van Grognak the Barbarian vinden, waarmee je je mêleeaanvallen permanent kunt versterken met 5%.
In tegenstelling tot de bobbleheads kun je de tijdschriften op veel verschillende plekken vinden. Denk aan outposts, in verlaten tankstations of op belangrijke locaties. Omdat het er zoveel zijn kun je dus op veel plekken tegen een van deze tijdschriften aanlopen. Net als bij de bobbleheads kun je op fallouttracker.com je progressie qua tijdschriften bijhouden en zo kijken welke je nog mist in je collectie.
81685

Unieke wapens

De collectibles waarvan je gelijk de invloed merkt, zijn de unieke wapens. Deze wapens hebben allemaal een unieke naam en extra toevoegingen, waardoor ze sterker zijn dan de allerhande wapens die je normaal hanteert. De wapens lopen uiteen van raketwerpers tot en met zwaarden. Er zijn 44 van deze wapens te vinden in The Wasteland.
Deze wapens kun je niet alleen vinden, maar ook krijg je zo nu en dan een uniek wapen als beloning wanneer je een quest voltooit. Daarnaast kun je sommige unieke wapens kopen bij bepaalde verkopers in de speelwereld. De kracht van deze wapens maakt een zoektocht of het voltooien van de benodigde quests meer dan waard. Zo is er een zwaard genaamd General Chaos’ Revenge, een gekarteld zwaard waarmee je extra damage doet tegen robots of een 2076 World Series baseball bat die vijanden kan laten vliegen.
Het zwaard kun je bijvoorbeeld in Drumlin Diner vinden en de baseball bat in Jamaica Plain. Het wapen genaamd Kellogg’s Pistol krijg je bijvoorbeeld van de Reunion quest, die onderdeel uitmaakt van het verhaal. Net als bij de andere collectibles kun je je progressie op Fallouttracker bijhouden, zodat je zeker weet dat je geen enkele van deze sterke wapens mist.
Fallout 4 is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een uitgebreid oordeel over de game kun je lezen in de review.