F1 Hongarije 2019 in aantocht: Max Verstappen, F1 2019 en meer details

  Voor sommigen zijn Youtubers de helden van de dag, voor anderen zijn dat sporters. Hoe je het ook wendt of keert: menig Nederlander zal Max Verstappen een warm hart toedragen. Wat moet je weten over de F1 race in Hongarije komende zondag? Deze dingen vertellen wij je én wij stapten alvast zelf het wegdek op. Na ja.. in de game dan.

  Gaat Max Verstappen zondag winnen in Hongarije op het Hungaroring circuit? Hij is een grote kanshebber en zo vlak voor de zomerstop wil hij drie wins uit vier races halen. Oostenrijk en Duitsland zijn immers al in de pocket. De kans dat hij beter rijdt dan vorig jaar is groot, want toen viel hij al snel uit wegens motorproblemen.

  Max Verstappen for the win?

  Feit is ook dat Verstappen in Hongarije nooit verder kwam dan een vierde plek. Toch heeft Verstappen zelf eerder aangegeven dat de Hungaroring een van zijn favorieten is en sinds de Honda-motor in de RB15 zit, gaat het allemaal in een opwaartse lijn voor de Nederlander. Bovendien kan er goed ingehaald worden in met name de eerste bochten. We weten inmiddels allemaal dat de man daar een held in is. Wat ook geldt voor banden sparen, wat zeker zal moeten gebeuren voor het middengedeelte, waar minder goed ingehaald kan worden.

  Toch zal de Nederlander het niet makkelijk krijgen. Mercedes wil niet nog een keer zo de fout gaan als afgelopen weekend. Wat dat betreft hebben Hamilton en Bottas wat goed te maken. En laten we vooral Ferrari niet vergeten. Want Leclerc snakt nog steeds naar zijn eerste overwinning. De vraag is wat het team gaat doen, gezien deze vol met langzame bochten zit.

  De ervaring van het team van Verstappen groeit. Er wordt op het langzame circuit zondag een warm en vochtig weekend voorspeld. Feitje tussendoor: Honda won de race in 2006 met Jenson Button. De vraag is wat Verstappen zondag kan uithalen.

  Zondag zullen we het weten. De race wordt gereden om 15.10 ’s middags en duurt in totaal 70 ronden. Daarbij zijn er 14 bochten (6 naar links en 8 naar rechts). De DRS kan op twee rechte stukken worden open geklapt zondag.

  F1 Hongarije 2019 zelf spelen?

  Wil je alvast een voorproefje van de baan? Onze F1-fanaat Roy Rijsdijk ging alvast aan de slag met het circuit in F1 2019. Of wil je nog even rustig de F1 2019 review nalezen? Dan kan dat natuurlijk ook.

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.