Expeditie Robinson Aflevering 14 - Het einde nadert!

  Ook deze aflevering nemen we weer afscheid van een speler die bikkelhard voor de overwinning heeft gestreden. Het einde van het seizoen nadert in Expeditie Robinson aflevering 14. Maar hoe gaat het verder?

  RTL

  Wat is er de vorige keer gebeurd?

  De vorige keer werd Yvette naar huis gestuurd tijdens de eilandraad. Uiteindelijk is het idee wel geopperd door Mariana om op Shary-An te stemmen, maar dit is niet gebeurd. Op het moment is Akwasi bang naar huis te worden gestuurd, omdat zijn bondgenoten één voor één zijn weggestuurd. Voor hem zit er niks anders op dan flink te strijden tijdens de proeven.

  Een duidelijk overzicht valt terug te lezen in de Expeditie Robinson aflevering 13 recap. Hier worden de proeven en uitkomsten ook besproken.

  RTL

  De immuniteitsproef

  Al snel vind Awkasi een brief met daarin de boodschap dat er een verrassing klaarligt voor hem en Marianna. Ook zij mogen filmpjes bekijken van hun familieleden. Akwasi wordt er even emotioneel van. Hij wil bij de volgende proef heel hard vechten om de halve finale te halen. Mariana, Eva en Shary-An willen natuurlijk hetzelfde. Daarvoor moeten zij als eerste met een vlag zwaaien die bovenaan een toren hangt.

  Iedereen zit vast in een kooi en moet met een bamboestok een ring pakken om vrij te komen. Uiteindelijk gaat men steeds een verdieping hoger met op elke verdieping een proef die verwijst naar een eerdere proef uit de Robinson-geschiedenis. Zo moeten er knopen los worden gemaakt en blind een pin door een doolhof worden begeleid. Uiteindelijk moet er met pijltjes op twee doelwitten worden geschoten.

  RTL

  Halve finale

  Mariana en Shary-An zijn degene die als eerste bij het laatste onderdeel aankomen. Awaksi loopt ondertussen achter. Uiteindelijk is Shary-An door naar het laatste platform en daar moet ze de vlag nog los weten te maken. Het lukt haar om dit laatste obstakel te voltooien, voordat ook maar iemand anders bij de vlag komt.

  Ze krijgt ijskoude witte wijn en wat glazen mee naar finalisteneiland. Die mag ze samen met Hugo en Eva Cleven gaan opdrinken. Daarna moeten ze op finalisteneiland nog een proef doen, waarbij de verliezer terug moet varen. Die komt enkel terug om een stempel te drukken op de eilandraad.

  RTL

  Finalistenduel

  De duelisten moeten zo snel mogelijk het Robinson-logo bouwen met puzzelstukken. Ze beginnen de puzzelstukken op de grond uit te leggen, maar ze weten allemaal niet hoe het logo er precies uitziet. Het ellendige is dat de puzzel twee kanten heeft en men weet niet welke kant op welke plek hoort. Ze moeten de stukken dus ook draaien. De blokletter-achtige R in he midden vindt men het meest lastige onderdeel.

  De puzzelstukken moeten door een buis worden gehaald, zodat de puzzel rechtop komt te staan. Hugo gaat het snelst en Shary-An besluit dat haar beste tactiek is om bij hem af te gaan kijken. Zij zit tactisch tussen de twee andere kandidaten in. Hugo is als eerste klaar en zowel Eva als Shary-An kijken dan af om niet als laatste te eindigen. Uiteindelijk is Eva Cleven eerder klaar en moet Shary-An meteen weer terug.

  RTL

  Eilandraad

  Shary-An keert met immuniteit en een halve finale-plaats op zak terug naar de eilandraad. Als er extra stemmen zijn, is dit het moment om ze in te zetten, want het is de laatste raad. Het zal deze keer dus flink wat extra stemmen regenen, waardoor het van tevoren vrij onzeker is wie het programma moet verlaten. Akwasi en Marianna lopen beiden gevaar.

  Bij het tellen van de stemmen valt de eerste en tweede stem op Akwasi. Vervolgens vallen er twee stemmen op Mariana. Uiteindelijk worden er in totaal zeven stemmen uitgebracht, met de meeste voor Akwasi en zal hij dus afscheid moeten nemen. Hij heeft dertig dagen op het onbewoonde eiland gezeten en kijkt er vol vreugde op terug.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.