Evolve Monster Tips - Vijf tips om jagers in prooi te veranderen

Article
maandag, 09 februari 2015 om 20:29
xgn google image
Velen kijken al maanden halsreikend uit naar de shooter die iets nieuws probeert te doen binnen het genre door 4 vs 1 multiplayer te bieden, mét de mogelijkheid om als monster te spelen. Knallen kunnen we natuurlijk allemaal als een baas, maar hoe speel je het beste met een bruut monster? Vijf Evolve Monster tips moeten je hierbij gaan helpen.

Sonar Ability

De Sonar/Smell Ability is standaard gekoppeld aan R3 op je controller, een knop die niet heel vaak gebruikt wordt. We raden aan om deze knop wel vaak te gebruiken. Je kunt hiermee namelijk door andere objecten heen kijken om wilde dieren te spotten, én de Hunters.
Zonder deze ability loop je maar een beetje doelloos rond totdat je vanzelf wildlife of Hunters tegenkomt, mét de ability ben je ze voor en kun je zelf het heft in hand nemen!
Spam die shit!
66710

Sluipen

Met de sluipknop beweeg je uiteraard veel trager, maar je laat in ieder geval geen voetsporen achter. Dit is handig voor het begin van de game, zodat je meer tijd hebt om beesten te eten om te kunnen evolueren naar de volgende fase. Het doel is natuurlijk om zo snel mogelijk fase drie te bereiken, om dan pas de Hunters aan te gaan pakken.
Je kunt ook op sommige momenten bewust wel voetsporen achterlaten, om vervolgens terug te sluipen en de Hunters van achter te verrassen of gewoon de verkeerde kant op te sturen.
66711

Gebruik het terrein

Wees je bewust van het terrein waar je doorheen banjert, en gebruik het in je voordeel. Kijk uit dat je geen bomen sloopt, want dit brengt de Hunters op jouw spoor.
Gebruik water om geen voetsporen achter te laten, en spam die Smell Ability! Ook kan het handig zijn om voor de game begint de extra klim ability te kiezen, zodat je snel kunt klimmen. Dit werkt verdedigend in je voordeel om snel dekking te zoeken als je wordt aangevallen, of om snel bij Hunters te kunnen komen die denken veilig te zijn op een verhoging.
66712

Ken de perks!

Elk monster heeft verschillende special abilities, die stuk voor stuk handig zijn in verschillende situaties. Probeer ze allemaal uit om erachter te komen welke je het handigst vindt! In het geval van Goliath, het eerste Monster, raden we aan om in ieder geval de vlammenwerper functie in te schakelen op niveau twee, waar je het meeste wildlife in één keer mee kan doden.
De ability om sneller te kunnen klimmen is ook extreem handig (pagina 3), en om je mobiliteit nog verder te vergroten raden we Charge aan. Dit is vooral nuttig om snel weg te kunnen komen als je nog niet klaar bent voor het gevecht met de Hunters. Ook kun je deze ability inzetten om snel wat prooi te vangen en te eten.
66713

Weet welke Hunter wat doet

De verschillende klassen waarin de Hunters zijn onderverdeeld doen er écht toe. Ook al speel je veel liever met het Monster, zorg dat je van elke klasse ook wat uurtjes speeltijd achter de kiezen hebt.
Je kunt ervoor gaan om de Medic in de groep eerst af te beulen. Dit zorgt ervoor dat de andere Hunters niet meer gehealed kunnen worden. Maar, als je de Trapper neerhaalt kun je in ieder geval ontsnappen uit de grote koepel die hij kan opzetten.
Daarnaast hoort alien hellehond Daisy (die het spoor van het monster ruikt) bij de Trapper. Het hangt dus van de situatie af, of je veel health hebt en in welke fase van evolutie je je bevindt.
Wees in ieder geval op de hoogte wat welke Hunter kan, zodat je een plan van aanpak hebt als het op matten aankomt!
Voor een optimale voorbereiding raden we ook aan onze Evolve preview te lezen, en download morgen de day one patch!

Populair Nieuws