De toekomst van iOS - wat staat ons te wachten?

Article
door Anoniem
dinsdag, 10 februari 2015 om 15:14
xgn google image
Apple kondigt tijdens de WWDC in juni altijd zijn nieuwe iOS update aan. De kans is dus groot dat iOS 9 wordt aangekondigd in juni. Wat gaat Apple doen met iOS, en wat is de toekomst van iOS? Je leest het in deze special over iOS.

De toekomst van iOS - iOS

iOS 9 zal een update worden die vooral draait om stabiliteit en optimalisatie, zegt 9to5Mac. Waar Apple in iOS 8 vooral nieuwe features toevoegde, zal het in iOS 9 veel minder om features gaan. Apple heeft dus wel een les geleerd van het drama waarmee iOS 8 lanceerde. Apple pusht het iOS team ook hard om ervoor te zorgen dat de update van iOS 9 minder groot wordt.
Een van de grootste klachten van iOS 8 was dat veel mensen de update niet konden downloaden, omdat die te veel ruimte in beslag nam. Dit wil Apple dus voorkomen, mensen met een 16GB iPhone moeten zonder problemen iOS 9 kunnen downloaden.
Een aantal fanatiekelingen heeft pas ook een video online gezet waarin het notificatie centrum van iOS onder handen word genomen. Het notificatiecentrum krijgt een hele redesign waardoor het makkelijker en overzichtelijker wordt. Wij zien zo’n notificatiecentrum wel zitten, jullie ook?

De toekomst van iOS - Apps

iOS is groot geworden met Apps. Apps kunnen vandaag de dag al heel veel en in de toekomst gaat dat nog meer worden. Vooral op gebied van games gaan we hele mooie dingen zien. iOS is al een platformen waarmee we genoeg games voor het kiezen hebben, maar dit zijn vaak nog simpele games.
In de toekomst gaan er steeds meer grotere en serieuzere games naar iOS komen. iOS is voor ontwikkelaars erg aantrekkelijk, de kosten zijn niet al te hoog en het verdienmodel is gunstig. Verwacht in de toekomst dus ook hardcore games op je iPad of iPhone.
Nu denk je vast: dat werkt toch niet met een touchscreen? Tegenwoordig zijn er al hele controllers voor je iPhone. Of wat dacht je van games streamen op je iDevice zoals remote play werkt met de Playstation Vita? De toekomst van iOS ziet er rooskleurig uit.

De toekomst van iOS - Apple Watch

Over enkele maanden mogen we de Apple Watch verwachten. De Apple Watch moet naadloos gaan samenwerken met je iPhone. iOS wordt momenteel klaargestoomd voor de Apple Watch. Alle techbedrijven maken tegenwoordig zogeheten ‘wearables’.
Samsung heeft de Galaxy Gear, LG de LG G Watch en Apple volgt met de Apple Watch. Wearables gaan het worden in de toekomst. Nu is iedereen nog terughoudend als het gaat om de Apple Watch, maar dat was men ook toen Apple de iPad lanceerde en kijk wat voor succes de iPad nu is.
Over enkele jaren doe je alles via je smartwatch: Navigeren door de stad, mails lezen, bellen, eventueel een filmpje kijken en ga zo maar door. De intregratie van de Apple Watch gaat nog veel verder. Zometeen opent je auto wanneer jouw smartwatch in de buurt komt, gaat de verwarming aan zodra jij het huis binnenloopt en zo gaat alles veranderen. De toekomst van iOS gaat hand in hand met de Apple Watch die draait op Watch OS.

De toekomst van iOS - Apple Pay

Tim Cook heeft gezegd dat 2015 het jaar van Apple Pay gaat worden, daar mogen we dus veel van verwachten. Apple’s visie op Apple Pay is veel groter dan een simpele vervanger van de pinpas. Apple Pay is de toekomst van iOS en dat weet Apple.

Apple wil een revolutie starten in de betalingswereld. Door middel van je iPhone (6 of 6 plus) of Apple Watch kan je zo meteen contactloos gaan betalen. Apple gaat Apple Pay veel verder trekken dan alleen voor winkels. Apple gaat Apple Pay namelijk in applicaties verwerken.
Wil je nu online gaan winkelen, dan loop je naar je computer en reken je af met een random reader. Apple vindt dit veel te onhandig en door de komst van Apple Pay gaat dit veel sneller, maar ook makkelijker. Stel je voor dat je via de h&m app nieuwe kleren hebt uitgekozen en direct betaalt door middel van Apple Pay, vaarwel random reader! Betalen was nog nooit zo makkelijk. Apple Pay zou dit jaar in Nederland moeten verschijnen.

De toekomst van iOS - Muziek

Apple gaat ook meer met muziek doen. Na de aankoop van Beats is er nog niet veel veranderd in de muziekwereld van Apple. Hier gaat waarschijnlijk verandering in komen. In de toekomst zal iOS meer met muziek doen. Volgens bronnen die de iOS 8.4 beta al testen, gaat Apple een streaming muziekdienst maken die lijkt op Beats Music.

Apple wil de nieuwe muziekfuncties onderdeel maken van iOS en OS X. Men verwacht ook een lagere abonnementsprijs voor de nieuwe muziekdienst van Apple. Apple heeft natuurlijk al enorm veel deals met muzikanten en iedereen is al bijna te vinden door middel van iTunes. Een streaming service van Apple zou dus volkomen logisch zijn. Apple valt hiermee de bekendste muziek streaming service Spotify aan. Spotify meldt echter niet bang te zijn voor de concurrentie.

De toekomst van iOS - Gezondheid

Bij de introductie van iOS 8 heeft Apple Healthkit geintroduceerd. Healthkit heeft de bijbehorende app genaamd Gezondheid waar al jouw persoonlijke data (over jouw gezondheid) wordt opgeslagen. Voor de meeste mensen is de Gezondheid app niet meer dan een uitgebreide stappenteller.
Je kan veel meer met de Gezondheid app dan puur je eigen stappen bijhouden. Probeer de app Sleep Better eens, waarmee je inzicht krijgt in je slaappatroon. Maar wat wil Apple nou echt met gezondheid? In de toekomst van iOS wil Apple dat jij je eigen lichaam leert kennen en kan begrijpen, dat door middel van de Healthkit.
Dit wordt allemaal mogelijk door middel van gezondheidsaccessoire die je kunt kopen voor je iDevice. De toekomstige doelgroep van Apple is enorm door de vergrijzing, het feit dat mensen steeds minder bewegen en natuurlijk dat mensen steeds slechter gaan eten. In Europa en Amerika sterven de meeste mensen aan hart- en vaatziekten, dus Apple ziet hier kansen liggen. Dit kan voor consumenten alleen maar goed nieuws betekenen, namelijk meer inzicht in je gezondheid.

De toekomst van iOS - Homekit

Waar we nog maar weinig over te horen krijgen is Apple’s Homekit. Homekit is een app/platform waarmee al je huishoudelijke apparaten in een app staan. Je kan Homekit zien als de Gezondheids app, alleen dan voor jou in huis. Je huis wordt namelijk steeds slimmer, nouja de apparaten in je huis dan.
Tegenwoordig zijn slimme thermostaten zoals de Anna, op afstand bestuurbare lampen zoals de Philips Hue en zelfs deursloten die werken met app. Via Homekit maak jij een profiel aan dat in jouw eigen huis van toepassing is. Loop je huis binnen en je huis past zich helemaal aan jouw wensen aan. De verwarming staat op de goede temperatuur, de lampen gaan op de goede stand, de koffie staat klaar en je bad loopt langzaam vol. Het huis past zich helemaal aan precies zoals jij dat wilt.

De toekomst van iOS - Zakelijke markt

Door de samenwerking van Apple en IBM kan Apple zich helemaal gaan richten op de zakelijke markt. Apple en IBM gaan applicaties maken gericht voor de zakelijke markt. Pas lanceerde Apple zijn eerste apps gericht op de zakelijke markt. Apple heeft nu al apps voor bankieren, transport, retail, verzekeringen, energie, telecom en overheidswerkzaamheden.
In de toekomst gaan dit nog veel meer apps worden, die ook veel uitgebreider worden. Apple is momenteel al groot bezig op de zakelijke markt, volgens onderzoeksbureau Canaccord heeft Apple 93 procent winstaandeel in de zakelijke markt. Apple zet groot in op de zakelijke markt en ziet toekomst in de samenwerking van iOS met het bedrijfsleven.