ESL Benelux championship League of Legends - Interview met Morsu

Article
woensdag, 23 november 2016 om 16:14
xgn google image
De game League of Legends (LoL) trekt nog iedere maand miljoenen spelers. 26 en 27 november zijn in de Amsterdam ArenA de Benelux Championship Winter Season finales. Wij spraken Bram ''Morsu'' Knol (22), die meedoet aan de ESL Benelux championship League of Legends met zijn team Lachende Gerda's, over zijn verwachtingen van ESL Benelux.
In de Amsterdam ArenA vinden van 26 tot 27 november de Benelux Championship Winter Season finales plaats. Hier worden games als Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends gespeeld. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op, om te bewijzen dat zij de beste zijn in de Benelux. Zo ook Bram Knol met zijn team Lachende Gerda's.

De verwachtingen voor ESL Benelux championship League of Legends

Bram Knol, die in League of Legends beter bekend staat als Morsu, heeft met zijn team Lachende Gerda's het vorige ESL Benelux toernooi gewonnen. Op het moment speelt Knol dus onder de Lachende Gerda's, een groep van spelers uit Nederland en België die bij elkaar kwam om mee te doen aan evementen in de Benelux.
Tijdens het eerste seizoen van ESL Benelux maakte Knol nog deel uit van de Duitse organisatie SK Gaming. Op het moment is hij free agent, en speelt hij alleen voor de Lachende Gerda's. De rest van zijn team speelt daarentegen nog wel samen met andere teams uit Europa, wat het volgens Knol erg moeilijk maakt om je goed voor te kunnen bereiden op een toernooi als ESL Benelux.
Daarnaast spelen de Lachende Gerda's dit keer niet met het oorspronkelijke team, waar ook het eerste seizoen mee is gewonnen. Ze hebben namelijk twee invalspelers, wat volgens Morsu de kans op overwinning niet zal verminderen.
Tijdens de ESL Benelux championship zullen de beste teams en spelers uit de Benelux zichzelf moeten bewijzen. Toch is Morsu voor geen enkele tegenstander bang.
101209 1

League of Legends in de Benelux

Tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht aan eSports besteed. Prijzenpotten worden groter en grote toernooien krijgen steeds meer bezoekers. Of eSports en League of Legends in de Benelux groot zijn, betwijfelt Morsu dan ook niet. Toch mist hij een echte community.
Volgens Knol is het dan ook best mogelijk om een grote eSporter te worden als je uit de Benelux komt.
Waar veel jonge jongens vroeger prof-voetballer wilden worden, zijn er tegenwoordig steeds meer jongens en meisjes die een grote eSporter willen worden. Tegen die mensen heeft Morsu dit te zeggen.
Wil je zelf de ESL Benelux Championship Winter Season finales bijwonen in de Amsterdam ArenA? Dat kan, want er zijn nog tickets beschikbaar en als je meedoet aan onze prijsvraag maak je kans om tickets te winnen voor dit supervette evenement.