Engste scenes in films - Het engste van het engste

Article
zondag, 01 juli 2018 om 13:14
Engste scenes, je ziet soms een scène die ervoor zorgt dat de kriebels langs je rug lopen, je even je adem in houd en je op het puntje van je stoel zit. Wij hebben de engste scènes op een rijtje gezet zodat je niet de hele film hoeft te zien om mee te griezelen.

10. IT

Waarschijnlijk heb je het verhaal over de kwaadaardige clown wel gehoord nadat de film een enorme hit was het afgelopen jaar. Het verhaal gaat over een clown die de vorm aanneemt van je grootste angst en zichzelf voedt met de angst van kinderen. Dit verhaal is origineel geschreven door Stephen King en er was al een eerdere versie van de televisiefilm gemaakt in het jaar 1990.
In deze scène uit IT zien we Ben, die onderzoek aan het doen is naar de geschiedenis van het stadje waar ze in wonen in de bibliotheek. Ben vindt informatie over een brand die daar heeft plaatsgenomen waar veel kinderen bij om zijn gekomen. Hij vind een foto van een onthoofd jongetje en wordt vervolgens naar een apart deel van de bibliotheek geleid door één van de bekende rode ballonnen. Hier wordt hij achtervolgt door het onthoofde jongetje uit de boeken die hij bekeken heeft, wat er voor zorgt dat je op het puntje van je stoel zit te kijken.
134319

9. Insidious

Josh en Renai leiden een vrolijk leven samen met hun kinderen Dalton, Foster en baby Kali en hebben net een nieuw huis gekocht. Dalton gaat daar op onderzoek uit op de zolder en valt van een trappetje. De ochtend daarna wordt hij niet wakker, waarna Renai en Josh hem met spoed naar het ziekenhuis brengen, maar de dokters hebben geen verklaring en Dalton blijft nog 3 maanden in coma. Dalton wordt naar huis gebracht en ligt nu in een ziekenhuisbed in zijn eigen kamer.
Na dit alles beginnen er steeds raardere dingen te gebeuren in het huis van de familie. Er klinken stemmen over de babyfoon, Foster verteld dat Dalton ‘s nachts rond loopt en er zit een bloederige handafdruk op het bedje van Dalton. In de volgende scène is één van deze enge gebeurtenissen te zien en lijkt het voor Renai als of er iemand achter het bedje van Kali staat, maar wanneer Josh kijkt, is er niemand te zien. Het feit dat je geen idee heb wie er is en wat het is, zorgt er voor dat dit één van de engste scènes uit de film is.
134322

8. The Blair Witch Project

The Blair Witch Project gaat over een groepje jonge filmstudenten die reizen naar het Black Hill bos om een documentaire te maken over ‘Blair Witch’ die daar schijnt te wonen. Studenten Heather, Josh en Mike verdwalen in het bos en worden overvallen door een reeks onverklaarbare gebeurtenissen. De jongeren worden mentaal gekweld door wat hun overkomt en zien geen uitweg meer.
In The Blair Witch Project word je constant in spanning gehouden door de makers. Je hebt geen idee wanneer er iets gaat gebeuren en wanneer niet, dit is ook een van de elementen waarom The Blair Witch Project zo goed is. De bovenstaande scène is een perfect voorbeeld hiervan, je ziet niet wat het geluid dat de jongeren horen veroorzaakt maar zorgt er wel voor dat alle haren op je lichaam rechtop staan in een oogwenk.
134335

7. Don't Breathe

Don’t Breathe gaat over drie jongeren die besluiten een oude, blinde man te gaan overvallen en plannen dit tot in de puntjes uit. Niets kan fout gaan met een blinde man, toch? Fout, de blinde man weet zijn weg perfect te vinden in het donker en kent zijn huis als geen ander. Dit maakt het de overvallers heel moeilijk maakt om zijn huis te verlaten.
Veel mensen zijn bang in het donker, en als jij dat ook bent, zal deze scène je vast de kriebels geven. De blinde man heeft het licht uitgedaan zodat er niets meer te zien valt voor de overvallers terwijl hij zijn weg perfect kan maken door de donkere gangen. Hij doet er alles aan om de jongeren uit de weg te ruimen en dit zorgt voor één van de engste scènes in de film.
134336

6. As Above, So Below

In As Above, So Below volgen we het verhaal van Scarlett, die in de voetstappen van haar vader die archeoloog was, treed. Hij heeft een onderzoek van zijn leven niet af kunnen maken omdat hij omgekomen is, dus besluit Scarlett dit af te maken voor hem. Samen met een paar vrienden van haar reist ze af naar Parijs, waar ze de catacomben betreden. Alles gaat redelijk soepel, tot er onverklaarbare dingen beginnen te gebeuren.
In deze scène van As Above, So Below is Scarlett samen met de groep waar ze mee is de eindeloze gangen aan het verkennen. Hierbij komen ze langs een groep mensen van waarschijnlijk een sekte die een soort lied zingen. Er zijn veel enge scènes in As Above, So Below, maar deze bizarre scène zorgt er toch voor dat het kippenvel over je lichaam gaat.
134337

5. V/H/S

De horrorfilm V/H/S is een van de minder bekende horrorfilms, maar perfect als je echt van enorm enge horrorfilms houd. In de film V/H/S krijgen we steeds aparte filmpjes te zien die niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze stuk voor stuk hartstikke eng zijn. Elk filmpje staat op een videoband, een V/H/S tape.
Op deze band van deze scène uit V/H/S zien we de groep vrienden Patrick, Clint en Shane die uitgaan. Met z’n alle gaan ze uit met de intentie om allemaal meiden mee naar huis mee te nemen, Patrick heeft meteen geluk, maar de andere jongens niet. Clint vind dan toch een meisje, die enkel zegt dat ze hem aardig vind. Hij besluit haar ook mee naar hun hotel mee te nemen en plannen om een sextape te maken van de twee meiden die ze meenemen.
In het hotel aangekomen heeft Patrick niet veel geluk en valt zijn meisje in slaap, maar het andere meisje van Clint is nog klaarwakker. Door middel van een bril met een camera er in, die Clint op heeft willen ze een sextape van haar maken, maar alles neemt nog al een andere wending op het moment dat het meisje een van de jongens bijt.
134338 1

4. Paranormal Activity 2: Tokyo Night

Iedereen kent de filmreeks van Paranormal Activity wel. Alles met de hand gefilmd, veel opnames in de nacht en enorm veel spanning. De films van Paranormal Activity volgen altijd eigenlijk hetzelfde patroon. Een familie wordt lastiggevallen door een poltergeist, waarna ze alles vastleggen wat ze meemaken.
In dit deel van Paranormal Activity genaamd Tokyo Night volgen we Japanse Haruka Yamano, die iets kwaadaardigs met haar heeft mee heeft genomen in de tijd dat ze in Amerika was. Ook heeft zij een auto ongeluk gehad in Amerika gehad waardoor ze in een rolstoel zit en niet meer kan lopen. Haar vader is op zakenreis en dus is ze alleen thuis met haar broertje Koichi wanneer de paranormale activiteit begint.
In deze scène is te zien hoe Haruka uit haar bed komt en voor het bed van haar broertje gaat staan, wat eigenlijk onmogelijk is aangezien haar benen nog altijd in het gips zitten van het ongeluk. Je wordt in spanning gehouden door de lange tijd dat ze voor het bed staat zonder dat ze iets doet en maakt de scène echt eng.

3. The Conjuring 2

Alleenstaande moeder Peggy Hodgson krijgt last van bijzonder veel paranormale activiteit in haar huis met haar vier kinderen. Vooral dochter Janet lijkt er veel last van te hebben en raakt bezeten van de donkere geest die hun leven terroriseert. Paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren worden ingeschakeld en gaan er alles aan doen om dochter Janet te redden van de kwade geest.
De non uit het tweede deel van The Conjuring komt je vast bekend voor, de non ging viraal op het moment dat fans van The Conjuring haar zagen. Zij speelt ook een grote rol in de film en alleen haar uiterlijk is genoeg om je nachtmerries te bezorgen, net als de volgende scène. Lorraine Warren heeft de vrouw in haar dromen al gezien en werd enorm bang van haar, om vast te leggen wat ze in haar dromen zag heeft ze haar geschilderd. Maar het schilderij blijkt meer te zijn dan alleen een herinnering.
134340

2. Sinister 1 & 2

In de films van Sinister zitten eindeloos veel enge scènes, die je één voor één de kriebels geven. De films volgen een aantal kinderen die langzaam maar zeker zich bij de geesten van dode kinderen voegen die hun eigen familie vermoord hebben en dit opgenomen hebben met een oude camera. De kinderen horen dit patroon te volgen en hetzelfde te doen, anders zou de leider van de kinderen nog eens heel boos kunnen worden.
De filmpjes waarin de kinderen hun familie uitroeien in beide delen van de film zijn allemaal hartstikke eng. Dit komt waarschijnlijk door de brute wijze waarop de familie vermoord wordt of hoe echt het er allemaal uitziet. Sommigen worden verdronken, opgehangen, in de sneeuw begraven en nog veel meer, je kan het zo bruut niet bedenken. Wanneer je naar de scènes van deze gebeurtenissen kijkt kan je bijna niet anders dan bang worden, en daarom staan deze gruwelijke scènes hoog in de lijst van de engste scènes in films.

Let op!

Als je gevoelig bent voor de dood en daar snel bang voor bent, zou ik even nadenken voordat je dit filmpje bekijkt. De scènes zien er erg realistisch en daar kan je best van schrikken.
134341

1. [REC]

In de Spaanse horrorfilm REC volgen we het verhaal van een groepje journalisten die verslag gaan doen nadat er een melding van een reeks rare gebeurtenissen bij de alarmcentrale komt. Wanneer er sprake van een zeldzame ziekte in het gebouw is die de bewoners en hulpverleners waanzinnig maakt, wordt het gebouw compleet afgesloten van de buitenwereld om verspreiding van de ziekte te voorkomen. Het gruwelijke avontuur van de journalisten wordt vastgelegd en we bekijken de film ook als of we de beelden van de camera bekijken.
De laatste scène van REC is ongetwijfeld de meest enge scène uit de film, hierin zijn de presentatrice en de cameraman van de crew de laatste overlevende in het hele appartementencomplex en zijn ze naar de bron van de ziekte gekomen. De laatste bron van licht, het lampje van de camera, is stuk gegaan door een van de agressieve wezens waar ze zich bizar dichtbij bevinden. Met de night vision die op de camera zit kunnen ze zich nog een weg door het duister banen, maar terwijl we met de overlevenden mee kijken zien we iets wat ons de kriebels geeft. See for yourself..

Genoeg van de engste scenes?

Als je even genoeg hebt van de engste scènes in films, dan hebben we hier een lijst met feel-good series om je op te vrolijken. Als je naar iets met meer humor op zoek bent, dan hebben we hier de meest bizarre films waarvan je niet gelooft dat ze bestaan voor je.

Populair Nieuws