Eerste films van bekende acteurs en actrices - Waar zijn ze begonnen?

  De eerste films van bekende acteurs en actrices, waar zijn ze ooit begonnen? Inmiddels zijn de acteurs en actrices in deze lijst super bekend, maar er was een dag dat dat nog niet zo was en ze hun eerste doorbraak in de filmindustrie hadden. Hier zijn de eerste films van bekende acteurs en actrices!

  Touchstone Pictures

  10. Robin Williams (Popeye)

  Robin Williams heeft door de jaren heen veel verschillende dingen gedaan. Misschien ken je hem uit de film Jumanji, of als de stem van de Geest in Aladdin, de verteller in verschillende films of als Popeye in 1980. Hij was een held voor de kinderen in de tijd waarin Robin Williams actief was. Popeye was dan ook de eerste film waar Robin Williams in verscheen, maar het was niet zijn doorbraak.

  Robin Williams kreeg zijn eerste succes al in 1987 in de film Good Morning, Vietnam. Aangezien bijna alle radio uitzendingen die plaatsvonden in de film door Robin Williams waren geïmproviseerd. Dit zorgde ervoor dat de acteur zijn eerste Oscar ontving en hij in steeds meer films rollen mocht spelen.

  Cinema Center films

  9. Al Pacino (Me, Natalie)

  Als je aan Al Pacino denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan zijn performance als de gangster Scarface in de gelijknamige film uit 1983. Eerder was hij ook te zien in The Godfather als de zoon van Don Vito Corleone in 1972.

  Al maakte zijn acteerwerk in The Godfather en Scarface enorme indruk op de kijkers van de film, was dit niet de eerste film van Al Pacino. Hij was voor het eerst te zien in de dramafilm ‘Me, Natalie’ uit 1969, waar hij Tony in speelde. De film gaat over een vrouw die op zoek is naar onafhankelijkheid en vrijheid.

  Paramount

  8. Morgan Freeman (Brubaker)

  Als je Morgan Freeman niet kent, dan ken je zijn stem waarschijnlijk wel. Morgan Freeman krijgt vaak de rol van een enorm wijze man. Vaak hebben de films waar hij in speelt ook een belangrijke boodschap er in zitten, zoals in Shawshank Redemption, The Bucketlist en Bruce Almighty.

  Morgan Freeman was al eerder te zien in televisieprogramma’s zoals The Electric Company. Zijn echte grote rol was in de film Brubaker uit 1980, waar hij in de rol van Walter trad. De acteur was hier 43 jaar en kreeg veel goede kritiek op zijn rol in Brubank.

  Columbia

  7. Robert De Niro (Bang the Drum Slowly)

  Robert De Niro is te zien in Taxi Driver, The Godfather part II en Heat. De acteur lijkt al eeuwen in het vak te zitten en daarom zou je ook niet gelijk denken dat ook Robert De Niro ergens moest beginnen.

  Bang the Drum Slowly was de eerste film waar Robert De Niro echt een grote rol had en dit was dan ook echt zijn doorbraak. Het verhaal gaat hier over professionele honkballers, één van de spelers ontdekt dat hij erg ziek is en heeft hij alleen nog zijn vriend Henry. Henry wil het laatste Baseball seizoen onvergetelijk voor zijn zieke vriend maken.

  Metro Goldwyn Studios

  6. Anthony Hopkins (The Lindbergh Kidnapping Case)

  Waarschijnlijk ken je Anthony Hopkins uit Silence of the Lambs of uit Hannibal. Dit waren dan ook zeker weten de belangrijkste films waar Anthony Hopkins in heeft gespeeld. In beide films speelt hij een psychopatische moordenaar die zonder enig medelijden het ene na het andere mens vermoordt.

  De eerste grote rol van Anthony Hopkins was in The Lindbergh Kidnapping Case. Ook hier in speelt hij weer een moordenaar. Deze keer speelt hij de Duitse immigrant Bruno Hauptmann die het zoontje van Charles en Anne Lindbergh heeft vermoord. Dit bewijst opnieuw dat Anthony Hopkins simpelweg gemaakt is voor hem.

  Warner Bros

  5. Jack Nicholson (The Cry Baby Killer)

  Here’s Johnny! Ook Jack Nicholson konden we niet vergeten in deze lijst. Hij moest immers ook ergens beginnen. Jack Nicholson ken je waarschijnlijk wel van zijn rol in The Shining als Jack Torrance, die krankzinnig wordt door de kwade krachten die in het hotel waar hij met zijn familie woonde.

  Misschien denk je dat Jack Nicholson zijn doorbraak The Shining was, maar dit was het niet. Eerder, in 1956 kreeg Jack Nicholson de hoofdrol in The Cry Baby Killer, dit was zijn eerste grote rol. Hier kreeg hij wat bekendheid van en kon hij makkelijker naar de top klimmen.

  Paramount

  4. Leonardo DiCaprio (Titanic)

  Als je aan Leonardo DiCaprio denkt, denk je waarschijnlijk aan zijn rol in Titanic waar hij Jack in speelde. Samen met Kate Winslet maakte hij enorm succes. Ook ken je Leonardo DiCaprio misschien van The Revenant, Inception of The Wolf of Wall Street.

  Al had Leonardo DiCaprio al naar verschillende films en tv-series gespeeld voordat hij echt doorbrak in de filmindustrie, maar viel niet genoeg op om echt een succes te maken. Tot dat hij zijn rol in Titanic te pakken kreeg. De film was een enorm succes en hij werd bekend over de hele wereld, waarna het hem ook lukte om in veel meer films te gaan spelen. Leonardo DiCaprio was 23 toen hij doorbrak in Titanic.

  Touchstone Pictures

  3. Tom Hanks (Splash)

  The Green Mile, Forrest Gump, Philadelphia, Saving Private Ryan en Cast Away, we kennen ze allemaal wel door geweldige performance die Tom Hanks neerzette in de films. We hebben de acteur al in verschillende films zien verschijnen en hij verbaast ons keer op keer met het geweldige acteerwerk dat hij neerzet.

  Tom Hanks had voor zijn doorbraak al in verschillende series gespeeld, wat er voor zorgde dat hij in contact met regisseur Ron Howard kwam. Dit leverde hem de hoofdrol in de film Splash op, waardoor hij voor steeds meer rollen gehuurd werd. Toch kwam zijn echte doorbraak pas met zijn rol in Philadelphia in 1993.

  Columbia Pictures

  2. Angelina Jolie (Lookin' to Get Out)

  Wie kent haar niet? Angelina Jolie heeft al in verschillende films haar acteertalent laten zien, onder andere in Maleficent, Mr and Mrs Smith en Girl, Interrupted. Het is dan ook geen geheim dan Angelina Jolie al jaren in het vak zit, maar waarschijnlijk speelt ze al langer in films dan je had gedacht.

  Actrice Angelina Jolie was 7 jaar oud toen ze voor het eerste in een film speelde. Zij is als het kleine meisje Tosh te zien in de film Lookin’ to Get Out, een film over twee gokkers in New York die een grote stapel geld verliezen. Ze moeten daar zo snel mogelijk weg dus vluchten ze naar gokstad Las Vegas.

  Paramount

  1. Johnny Depp (A Nightmare on Elm Street)

  Inmiddels kent iedereen Johnny Depp wel. In 1984 had alleen niemand nog echt van de acteur gehoord, die in die tijd ook nog piepjong was. Johnny Depp staat vooral bekend om zijn rol als Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean, Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory en Mad Hatter in Alice in Wonderland.

  Johnny Depp was voor het eerst te zien in Nightmare on Elm Street, waar hij het vriendje van Nancy speelde. Uiteindelijk werd Johnny Depp ook een van de slachtoffers van Freddy Krueger. Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Johnny Depp een rol zou spelen in de film, hij ging enkel mee naar de auditie van zijn vriend Jackie Earle Haley. Hij heeft toen toch auditie gedaan en de rol gekregen.

  Genoeg van de eerste films van bekende acteurs en actrices?

  Als je even genoeg heb van de eerste films van bekende acteurs en actrices en gewoon op zoek bent naar een klassieke film, dan hebben we hier 10 klassieke films die je gezien moet hebben voor je op een rijtje gezet. Als je meer zin hebt in actie, zijn hier de beste actiefilms op Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.