Top 3 E3 2021 fails - Beschamende taferelen

Article
zondag, 20 juni 2021 om 13:00
koch primetime gamingf1624014033
E3 2021 is weer voorbij en hoewel we veel toffe dingen hebben gezien, zijn er ook E3 2021 fails die nog in het geheugen gegrift staan. Dit zijn de momenten waarom we stiekem eigenlijk wel moesten lachen, maar niet omdat het bedoeld was. Tijd om de grapjas en lolbroek aan te trekken voor deze E3 2021 fails.

Koch Primetime Gaming

Met een digitale E3 dit jaar dacht ook Koch Media er goed aan te doen om met een digitale showcase haar games uit te lichten. Tijdens Summer Game Fest werd immers een nieuw label, Prime Matter genaamd, uit de doeken gedaan. Onder het label werden alvast twaalf games uitgebreid getoond, maar niet op de manier waarop je hoopt.
Door middel van uitgestrekte interviews met iedere studio werd een ellenlange presentatie gehouden waar niemand gelukkig van werd. De productie zelf leek alsof het op het laatste moment in elkaar was gezet, terwijl de interviews zelf slaapverwekkend waren. Kijkers konden zichzelf alleen nog wakker houden door ieder slecht punt van de show onder de loep te nemen (en dat waren er bijzonder veel).
Als het hoogtepunt van de show nieuwe beelden van Payday 3 zijn en er vervolgens een screenshot getoond wordt die de dag daarvoor al uit de doeken werd gedaan, weet je dat er iets mis is. Het feit dat dit voor het laatst bewaard werd en letterlijk het uitzoomen van het screenshot was, maakte deze E3 2021 fail des te erger. Dit is dan ook typisch een gevalletje van leuk geprobeerd, maar graag nooit meer doen.
stranger of paradise final fantasy originf1640860985

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin debacle

Van Koch Media schakelen we door naar Square Enix. Dit jaar werd namelijk een gloednieuwe Final Fantasy spin-off uit de doeken gedaan. Het is Team Ninja dat aan de slag gaat met de reeks en de titel van de spin-off is Stranger of Paradise Final Fantasy Origin. Nu is de titel al niet heel appetijtelijk, maar is het drama na de reveal de grootste fail rondom de game.
Per direct werd een demo beschikbaar gemaakt voor PlayStation 5 alleen achter de schermen was Square Enix hier eigenlijk nog niet helemaal klaar voor. Vanaf het moment dat de demo uitkwam waren er namelijk constant problemen. De demo werkte niet, was niet te downloaden, startte simpelweg niet of liep constant vast.
Uiteindelijk werden de problemen twee dagen na de uitgave van de demo opgelost en kunnen spelers inmiddels met de demo aan de slag. Tel daarbij een trailer op die een niet al te flatteuze artstyle bevat en er mag wel gezegd worden dat de game niet al te goed uit de startblokken schoot. Square Enix heeft nu dus al een flinke berg te beklimmen rondom de spin-off die wel heerlijke combat bevat.
halo infinite multiplayerf1642348001

Halo Infinite releasedatum

We sluiten af met Halo Infinite, want ondanks een onwijs toffe trailer voor de multiplayer is ook rondom deze game een E3 2021 fail te koppelen. Opvallend is namelijk dat de game nog steeds niet van een releasedatum werd voorzien. De game zou oorspronkelijk immers samen met de Xbox Series X uitkomen (zoals op de achterkant van de consoledoos te zien is), maar werd naar 2021 uitgesteld.
Uiteraard werd verwacht dat tijdens E3 2021 dan eindelijk het verlossende woord zou komen rondom de releasedatum van de game. Al helemaal nadat de Xbox & Bethesda Showcase werd geopend met de releasedatum van Starfield. Die game komt op 11 november 2022 uit, wat nog dik anderhalf jaar weg is.
Toch werd een releasedatum van Halo Infinite nog niet uit de doeken gedaan. Fans moesten het doen met een vage releasewindow van Holiday 2021. Er mag dan best gezegd worden dat er gefaald is, want voor de andere grote titel van Xbox dit najaar (Forza Horizon 5) werd wel gewoon een releasedatum van 9 november bekendgemaakt. Dit geeft 343 Industries niet heel veel ruimte met haar eigen releasedatum voor Halo Infinite.
Gezien het 20-jarig jubileum van de reeks zou je bijna zeggen dat je de release wil timen in dezelfde week van het jubileum. Of dat gaat gebeuren is alleen door Forza Horizon 5 een beetje de vraag, want dan zou de game een week na Forza Horizon 5 moeten verschijnen. Heel slim lijkt het immers niet om de releasedatum van je twee grootste toppers in dezelfde maand te stoppen. Het doet dan toch weer afvragen of de game nog een keer uitgesteld wordt.

Populair Nieuws