E3 2019 Microsoft verwachtingen - Een nieuw console en streamingdienst?

  Het is alweer bijna tijd om te genieten van nieuwe games en hardware tijdens E3 2019. Van de drie grote console-makers zal Microsoft waarschijnlijk met het grootste aanbod aan content komen tijdens E3 2019. Sommige aankondigingen zijn al bekend en er gaan ook een aantal geruchten rond. Lees hier alles wat je kunt verwachten van Microsoft tijdens de E3 2019.

  10. Hololens 2

  Eerder kwam Microsoft al met een opvolger van de best wel geflopte Hololens, namelijk de Hololens 2. Deze tweede versie van de augmented reality-bril heeft een groter blikveld gekregen en is ook aanzienlijk lichter. Ook herkent deze bril de handbewegingen van de drager en volgt deze automatisch oogbewegingen.

  Tot dusver werd er met de Hololens 2 alleen gericht op bedrijven, wat ook in de prijs te zien is. De Hololens 2 kost namelijk 3500 euro, een flink bedrag voor je huis tuin en keuken-gamer. Het zou zomaar eens kunnen dat Microsoft iets gaat laten zien van de Hololens op E3. Wie weet komen zij met een goedkopere variant voor gamers, die je met verschillende games kunt gebruiken, we gaan er niet vanuit, maar het zou wel een verrassing zijn.

  9. FromSoftware

  âââWe nemen nog even een tripje op de geruchtentrein met de ontwikkelaar FromSoftware. Deze studio is vooral bekend van Dark Souls, Bloodborne en Sekiro, maar de ontwikkelaar zou aan een gloednieuwe game werken die Microsoft klaarblijkelijk zou gaan onthullen. Veel is er niet bekend over deze titel, maar wat we wel weten is dat A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin iets met deze game te maken zou hebben.

  Anonieme bronnen van FromSoftware bevestigen deze geruchten, maar meer dan dit hebben we op het moment gewoon niet. Voor nu gaan we ervan uit dat het gaat over een open wereld-game met RPG-elementen, genaamd Great Rune. Je zou in de game op een paard een Noorse wereld kunnen verkennen.

  8. Fable 4

  Microsoft heeft tijdens de E3 2019 misschien wel een verrassing voor ons. Jaren wordt er al gespeculeerd over een nieuwe Fable-game, maar het zou zomaar eens kunnen dat we dit jaar eindelijk een Fable 4 gaan krijgen. Na een aantal flops in de franchise, zoals een Kinect game en een gecancelde online titel leek het erop dat we de hoop in Fable op moesten geven.

  De studio achter Fable, genaamd Lionhead is namelijk ook al gesloten. Het lijkt erop dat Playground Studio’s, het team achter Forza het stokje over gaat nemen van Lionhead en aan de slag gaat met een nieuwe Fable-titel. Als Fable 4 wordt aangekondigd zal dit waarschijnlijk een next-gen game gaan worden, wat betekent dat we nog langer kunnen wachten.

  7. Halo: Infinite

  Tijdens de E3 2019 persconferentie van Microsoft kunnen we hoogstwaarschijnlijk meer details verwachten van Halo: Infinite. Tijdens de E3 in 2018 kregen we al een korte demo van de game, maar tot nu toe is dat alles waar we het mee moeten doen. Dit jaar hopen we dat er een echte trailer uit zal gaan komen en we hopen ook op gameplay-beelden.

  Ook hopen we op de bekendmaking van de releasedatum van Halo: Infinite. Eerder werden er al beelden uitgelekt van de trailer, maar hier werden we nog niet wijzer van. In de gelekte beelden zouden we Masterchief zien die langs een aantal stukken uitrusting loopt.

  6. The Outer Worlds

  Nu is The Outer Worlds geen Xbox-exclusive, maar hoogstwaarschijnlijk zullen we deze titel wel gaan zien tijdens de Microsoft persconferentie tijdens E3 2019. Afgelopen jaar sloot Obsidian Entertainment, de studio achter The Outer Worlds zich namelijk aan bij Microsoft.

  Wat we zullen gaan zien van de game is niet duidelijk, maar we hopen op gameplaybeelden of een cinematische trailer van de titel. The Outer Worlds zal uitkomen op Xbox One, PS4 en PC. Wanneer de release zal zijn is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk komen we hier achter tijdens de Microsoft persconferentie op E3 2019.

  5. Ori and the Will of the Wisps

  Misschien wel één van de mooiste titels op de Xbox One heeft een tweede deel gekregen. Ori and the Blind Forest kwam in 2015 uit voor de Xbox One en PC en werd warm onthaald met fantastische kritieken. Het tweede deel, Ori and the Will of the Wisps heeft al een trailer en wat gameplay gekregen, maar een vaste releasedatum is nog steeds niet bekend.

  Waarschijnlijk, en we hopen het zo krijgen we deze nu eindelijk tijdens de Microsoft persconferentie op de E3 2019. Eerder werd er al een vage 2019 aangegeven als release, maar zoals we allemaal weten is een jaar heel lang en heeft ons geduld misschien iets minder tijd.

  4. Gears of War 5

  Tijdens de E3 2019 persconferentie van Microsoft zullen hoogstwaarschijnlijk meer te weten te komen over Gears of War 5, die al eerder uit de doeken kwam op de E3 in 2018. Gears 5 zal een rechtstreeks vervolg worden op Gears of War 4. De hoofdpersoon van de nieuwe titel wordt Kait Diaz, een karakter uit het vierde deel van de serie. Waar de voorgaande titels vooral focus leggen op cover-to-cover-gevechten zal Gears 5 een andere kant op gaan.

  In het nieuwe deel zal er meer ruimte zijn om de planeet Sera te ontdekken in een setting die zich doet denken aan een open wereld-game. Wat we precies gaan zien van Gears of War 5 is nog niet zeker. Naast de nieuwe grote Gears-game gaan we ook een op strategie gefocuste game Gears Tactics zien en is er zelfs ruimte voor Gears Pop!, wat met Funko Pops te maken heeft.

  3. Cyberpunk 2077

  Microsoft zal vast en zeker ook aandacht besteden aan een grote third-party titel, genaamd Cyberpunk 2077. Eerder kregen we de eerste beelden van deze prachtige game en konden een selecte groep mensen de demo van de game al spelen. Tijdens de E3 persconferentie van Microsoft zullen we meer gaan zien van Cyberpunk 2077 en krijgen we dan ook misschien eindelijk een releasedatum voor de game.

  Voor CD Projekt RED, de studio achter Cyberpunk 2077 zal de E3 in 2019 de meest belangrijke ooit worden. Nu werd er al bekendgemaakt dat de titel niet te spelen zal zijn voor het publiek, maar we kunnen waarschijnlijk wel genieten van gameplaybeelden van één van de meest verwachte games voor de E3 2019.

  2. Project xCloud

  Iets wat vaststaat tijdens de Microsoft persconferentie op de E3 2019 is dat we meer zullen gaan zien van xCloud, de streamingdienst van Microsoft. Deze dienst zal meer dan 3500 games gaan aanbieden die te spelen zijn op de Xbox One, Xbox 360 en de originele Xbox. Deze games kun je na de release van de dienst spelen op verschillende apparaten met een Wifi-verbinding.

  Het voordeel voor ontwikkelaars is dat games die op de dienst verschijnen geen aanpassingen nodig hebben voordat deze kunnen worden aangeboden. Ergens later in 2019 wordt de béta verwacht voor de dienst. Tijdens de E3 zullen we waarschijnlijk een releasedatum van deze béta gaan krijgen, maar ook een release voor de officiële dienst.

  XGN

  1. Nieuwe consoles

  Microsoft is op het moment bezig met het maken van twee verschillende Xbox-consoles: de Anaconda en de Lockhart. De eerste van de twee zal de strijd moeten aangaan met de PlayStation 5 en zal dus de meest geavanceerde Xbox tot nu toe worden met de hoogste specificaties en mogelijkheden.

  De Lockhart zou een iets goedkopere Xbox gaan worden, die veel focus legt op de xCloud-streamingdienst. Zo biedt Microsoft een alternatief voor de waarschijnlijk dure nieuwe Xbox, waarmee je nog steeds de nieuwste games kunt spelen. Hiervoor ga je natuurlijk wel een xCloud-abonnement nodig hebben. De nieuwe consoles van Microsoft zijn toch wel de grootste verwachtingen voor de E3 2019.

  E3 2019 Microsoft verwachtingen

  Deze games en hardware verwachten wij tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 2019. De persconferentie van Microsoft is op 9 juni te bekijken om 22:00 uur op YouTube, Twitch en Xbox mixer.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.