E3 2014: Games waar de XGN redactie naar uitkijkt

Article
dinsdag, 17 juni 2014 om 17:24
xgn google image
De E3 2014 editie is helaas afgelopen en wat was het een te gekke week! Nieuwe spellen werden aangekondigd en de trailers vlogen je om de oren. De nieuwsberichten stroomden in overvloed binnen. Om de balans op te maken, presenteren wij hier de games waarin de XGN redactie het meest naar uitgekeken wordt!
Op de redactie van XGN stelt onze zeer gewaardeerde hoofdredacteur de volgende vraag aan de redactieleden: naar welke game kijk jij het meest uit? Meteen kruipen sommigen van schrik achter hun computer om vervolgens een stukje te tikken. In totaal zenden twaalf schrijvers een game in waar zij naar uitkijken. Ben jij benieuwd naar welke dat zijn? Lees snel verder voor de wat ongezouten mening van de XGN redactie!
5979

De mening van Brian

Ik kijk enorm uit naar Grand Theft Auto V op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Niemand zag aankomen dat Sony dit ook nog even in zijn persconferentie zou gooien. Hoewel de reacties op de aankondiging zeer uiteenlopen heb ik vertrouwen dat dit een absolute topper gaat worden. Kijk alleen al naar de licht-effecten en de graphics van die trailer. Ik kijk hier al naar uit sinds ik een PlayStation 4 heb. Eindelijk!

De mening van Tristan

Voor mij is de game van de E3 toch wel Mirrors Edge 2. Al jáááren kijk ik uit naar een vervolg van het eerste deel. Wat mij zo trekt is de vrije gameplay die je in deze serie hebt. Het rennen, springen en klauterwerk is het voor mij helemaal. Het is jammer dat we nog geen film hebben gezien die deze elementen net zo subliem combineert als deze game. Want dan zou ik hem minimaal één keer per week kijken, als ik daarvoor de tijd zou hebben.

De mening van Theo

Batman: Arkham Knight staat bij mij beslist op nummer één. De games over de held in zijn vleermuispak, ofwel Batman, hebben me altijd enorm aangesproken en eigenlijk nooit teleurgesteld. Deze game kan dan ook bijna niet tegenvallen en moet wel in mijn kast komen te staan.
5980

De mening van Ralph

Mijn keuze gaat uit naar The Witcher: 3 Wild Hunt. Al sinds het moment dat de credits in The Witcher 2 voorbij rolden, snakt mijn lichaam naar een nieuw deel in de serie. Volgend jaar is het eindelijk zover en wat heb ik er een zin in! De game is eindelijk open wereld, groter dan ooit, mooier dan ooit en bruter dan ooit.
Uit de trailer die CD Projekt vorige week vrijgaf, kunnen we opmaken dat Yennefer voor het eerst ten tonele gaat verschijnen en dat is voor fans van de boeken en games geen kleine opwachting. En als kers op de taart spreekt Charles Dance, alias Tywin Lannister uit Game of Thrones, de stem in van de Emperor of Nilfgaard. What's not to like?

De mening van Wouter

De game die mij in zijn ban heeft sinds de E3 is Bloodborne. Het kwam niet echt aan als een verrassing dat From Software bezig is met een nieuwe titel, vanwege de geruchten die eerder al opdoken. Maar dat neemt niet weg dat de game er weer heerlijk duister uitziet zoals we gewend zijn van de Souls serie. Ik heb eindelijk weer eens een goede reden om blij te zijn met mijn PlayStation 4.
5981

De mening van Joep

Voor mij is het toch echt Star Wars: Battlefront. Vorig jaar op de E3 kregen we maar een paar seconden durende trailer te zien waarin we twee belangrijke dingen zagen. Een neerstortende Snowspeeder en de poot van een AT-AT. Deze game is in ontwikkeling bij DICE, de studio die we kennen van Battlefield 4.
Als gigantisch fan van Star Wars zie ik maar wat graag een game verschijnen met hetzelfde idee als Battlefield, maar met de looks en inhoud van Star Wars. Dit jaar kregen we beelden te zien van de game en de verschillende locaties. Zo zagen we early ingame footage van Endor en Hoth.
Ondanks dat dit zeker niet de definitieve kwaliteit is mag er toch echt gezegd worden dat het er belachelijk goed uit zag. Laat DICE vooral hun tijd nemen met deze game zodat wij in te toekomst kunnen genieten van de beste Star Wars game ooit.

De mening van Johan

No Man's Sky is voor mij toch echt de favoriet. Toen die game vorig jaar werd aangekondigd was ik best sceptisch, en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Hoe kun je in hemelsnaam zo'n ambitieus grote game maken waarin elke planeet uniek is, van flora tot fauna en van kleurtjes tot landschap.
Het feit dat de ontwikkelaars tijdens de E3 zeiden dat iedereen een eigen planeet krijgt (of in ieder geval op een eigen planeet start), laat nog maar eens zien hoeveel vertrouwen de makers er in hebben. Ik weet dat dit project ontzettend fout kan gaan, maar als het half zo goed wordt uitgewerkt als de ontwikkelaars beloven, dan wordt dit een van de tofste titels in jaren!
5982

De mening van Tjuk

Zelda Wii U, omdat ik al van kleins af aan een groot fan ben van deze franchise. Het is alweer drie jaar geleden dat de laatste Zelda-game uitkwam en daarom is het tijd voor een nieuwe. Volgens de E3 trailer kunnen wij een veel grotere Hyrule en vindt de game plaats in een open wereld vol geheimen. Helaas komt het spel pas in 2015 uit, dus voor nu moet ik het doen met The Wind Waker HD en misschien Hyrule Warriors.

De mening van Rox

Ik kijk mega mega mega uit naar Yoshi's Woolly World. Yoshi is mijn favoriete karakter en als ik de eerste beelden van de game zie, smelt ik al. Wat een feestje. Schattigheid keer 100. Daarbij doen de eerste beelden me natuurlijk ontzettend denken aan Kirby's Epic Yarn, omdat die wereld helemaal opgebouwd was uit garen.
Een game waar ik zeer veel plezier aan heb beleefd. Ik verwacht dat Yoshi's Woolly World net zoiets in me los gaat maken. Man, ik kan NIET wachten!

Populair Nieuws