5 DOOM gameplay verwachtingen - Maak je borst maar nat!

Article
donderdag, 12 mei 2016 om 17:02
xgn google image
DOOM is bijna bij ons en dat betekent de terugkeer van een van de grondleggers van het shooter genre. id Software neemt ons in dit deel mee terug naar de oorsprong van de franchise. Wat mogen we hiervan verwachten of eigenlijk waarvoor mogen we onze borst nat maken? Je leest het in deze DOOM Gameplay special!
id Software heeft de laatste DOOM game in 2004 uitgebracht, namelijk DOOM 3. Sindsdien was het stil rondom de franchise, tot nu dan. Met DOOM keert id Software weer terug naar de roots van de serie en dat betekent dat gamers die gewend zijn aan de shooters van nu nog wel eens een uitdaging kunnen krijgen.
DOOM gameplay

5. Pijlsnelle demonen uit de diepste krochten van de hel

Dit geldt voor zowel de singleplayer als de multiplayer van de game. Laten we beginnen bij de singleplayer. Daarin ga je namelijk, net als in het eerste deel, naar Mars waar de pleuris is losgebroken. De faciliteit die de mens op de planeet heeft gebouwd, is nu gevuld met duizenden demonen die rechtstreeks uit de hel komen.
Deze demonen hebben maar één doel: jouw bloed drinken en snel. De game zal dan ook overladen zijn van enge momenten. Daar omheen zal DOOM echter vooral draaien om snelle actie, rondrennen en schieten op alles dat beweegt. In tegenstelling tot veel shooters is het tempo DOOM behoorlijk hoog.
Gamers die bekend zijn met de franchise zullen misschien ook wel wat bekende gezichten zien. DOOM is namelijk een (soort van) remake van het origineel en bevat dus demonen zoals de Possessed, ofwel zombies, maar ook de bekende Cyberdemons, de Cacodemon en de Knights of Hell. Maak je maar klaar om af te dalen in de hel!
90996

4. Liters bloed en gore

Gelukkig ben jij ook behoorlijk voorbereid en heb je een arsenaal aan wapens bij je. Je trekt onder andere met een shotgun, een minigun (Chaingun) en de iconische BFG9000 ten strijde. Id Software deinst dan ook niet terug om een waar bloedbad op je scherm te toveren. Al helemaal niet als je eenmaal de kettingzaag tevoorschijn tovert.
Maar ook als je kogels op zijn ben je nog steeds verzekerd van behoorlijk heftige actie. Met je blote handen kun je vijanden namelijk ook op zeer brute wijze uitschakelen. En als jij de vijand niet uitschakelt, doet de vijand dat wel met jou. Ze slaan je schedel in, bijten een stuk uit je nek of trekken je ledematen er simpelweg vanaf.
Hoe dan ook, DOOM komt gepaard met liters bloed en gore.
90998

3. DOOM gameplay brengt ons die hard actie

Zoals al gemeld brengt DOOM ons terug naar de roots van de franchise, maar ook naar die van het genre. En dat merk je niet alleen in de singleplayer, maar vooral in de multiplayer van DOOM. De levels van shooters als Call of Duty Black Ops 3 zijn bezaaid met plekjes bieden waar je kunt campen of lekker snipen.
Daarbij zitten dergelijke games ook vol schuilplekken waar je cover kunt zoeken en als je even niet geraakt wordt vult je leven langzaam bij. Je hebt dus eigenlijk oneindig leven als je het slim aanpakt in dit soort spellen en kunt op je gemakje vanuit een schuilplek spelen als je wil.
Niets van dat alles in DOOM! Verstoppen is voor mietjes! DOOM draait om die hard actie en dansen in de regen. En met regen bedoelen we kogelregen en met dansen bedoelen we al schietend rennen als een malle. Bewegen is het sleutelwoord in DOOM, want als je dat niet doet ga je gegarandeerd ten onder.
90999

2. Mappen bezaaid met power ups

De klassieke gameplay stopt niet bij de die hard actie. In DOOM begint namelijk iedere speler begint als gelijke in een van de vele modi die de game biedt. Spelers hebben dus geen perks of extra sterke wapens met bling en explosieve kogels. Het voordeel van een match is in de arenavormige levels te halen.
In die levels is namelijk overal en nergens wel iets te vinden. Nieuwe wapens, extra armor, leven en power ups die je tijdelijk onzichtbaar maken of zelfs in een krachtige demon veranderen kunnen een mathc in je voordeel buigen. Tenminste, als je ze weet te vinden en natuurlijk levend weet te bereiken.
91000

1. Zelf levels maken en modden

Als laatste DOOM gameplay element mogen we niets minder verwachten dan een mogelijkheid om zelf levels te maken. Dit kan iedere speler eenvoudig doen met DOOM SnapMap. In deze modus kan een eigen level gevuld met vijanden en andere uitdagingen of zelfs een eiden game modus gemaakt worden.
Vervolgens kan deze met de community gedeeld worden zodat de wereld ermee aan de slag kan. Natuurlijk zal DOOM ook niet aan de modders ontkomen. Games als Skyrim en Fallout 4, ook beiden van Bethesda, gingen DOOM al voor en dat pakte soms hilarisch uit. Wij zijn dan ook benieuwd wat de community dit keer weer verzint.
Op vrijdag 13 mei gaan de poorten van de hel op Mars open en zal DOOM in de schappen verschijnen. De game verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en de PC. Tegen die tijd komen wij natuurlijk ook met de review.

Populair Nieuws

Laatste Reacties