DOOM details - Alles wat we van DOOM weten

Article
maandag, 15 juni 2015 om 11:51
xgn google image
Op de E3 hebben we meer over de gameplay van DOOM kunnen zien en werden veel details bekendgemaakt over de game. We zijn veel te weten gekomen, maar wat is er inmiddels allemaal bekend over deze game? Dat lees je in deze DOOM details special.

Geen vervolg op DOOM 3

In 2009 werden de eerste DOOM details bekendgemaakt, toen werd duidelijk dat de nieuwe DOOM geen vervolg wordt op DOOM 3. Toch blijft de game bij de roots van de serie. De setting, op een onderzoeksstation op Mars, en de demonen komen weer terug.
Dit is overigens de tweede versie van de game, de eerste versie werd namelijk afgekeurd omdat het te laag zou zijn van kwaliteit. Na aanleiding van de afgekeurde game, kwam de ontwikkeling van de game in handen van het team dat RAGE heeft gemaakt. Zij hebben de game ontwikkeld die wij nu op de E3 zien.
73335

Badass demonen, snelle actie en big effing weapons

Bethesda kwam ook met belangrijke DOOM details over de gameplay. Volgens hen draait DOOM om de volgende drie dingen: badass demonen, snelle actie en lompe wapens. In DOOM zal de gameplay erg snel gaan en daar moet je in mee kunnen gaan, anders hebben de demonen je al te pakken voordat jij ze doormidden hebt kunnen zagen.
Er zijn enkele finishing moves waarmee je de demonen op de meest brute wijze kunt doden. Denk hierbij aan het afscheuren van ledenmaten en het intrappen van schedels. Maar je kunt ook weer het welbekende BFG (Big Fucking Gun) geweer gebruiken.
73336

Multiplayer

DOOM krijgt ook een multiplayer modus en deze zal veel weg hebben van die in de eerdere games. Onderdelen die we kunnen verwachten zijn dus de power-ups en de wapens die her en der in de wereld verspreid liggen. Geen perks als in Call of Duty dus!
Ook komen de kleine ruimtes terug die je in de andere games al zag, maar waarschijnlijk kunnen we ook heel veel nieuwe dingen zien. Er was een kleine voorvertoning van de multiplayer te zien in de gameplay, maar hieruit vielen weinig nieuwe DOOM details te halen.
73337

Snapmap

Eén van de meest opvallende nieuwe DOOM details is de toevoeging van Snapmap. Dit is een compleet nieuwe toevoeging aan de DOOM serie. Met Snapmap kun je namelijk zelf levels maken en zo je eigen gameplay creëren, vergelijkbaar met Forge uit de Halo games. Deze optie is beschikbaar voor alle versies van de game, die voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
In deze modus bouw je jouw eigen level en kun je het vervolgens met andere spelers delen. Op deze manier wil Bethesda een focus leggen op de content die de speler zelf maakt. Op deze manier wordt de ervaring van de game door de spelers zelf uitgebreid.
73338

Release

De DOOM release is in het verleden al eens uitgesteld en we hoeven de game ook niet in 2015 te verwachten. Maar de game is nu aangekondigd voor begin 2016, waarschijnlijk is dat dus het eerste kwartaal van volgend jaar.
De game komt in die tijd uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC en richt zich dus alleen op new-gen. De precieze releasedatum is nog niet bevestigd en zal later nog komen.