Doctor Strange Trailer Analyse

Article
donderdag, 20 oktober 2016 om 14:00
xgn google image
Doctor Strange, de nieuwe MCU film over Stephen Vincent Strange, gaat 27 oktober in première in Nederland. In aanloop naar de première hebben we alle trailers die tot nu toe verschenen zijn onder de loep genomen. Lees snel verder voor alle details in deze Doctor Strange Trailer analyse!
In de Marvel Cinematic Universe film Doctor Strange gaan we kennis maken met Stephen Vincent Strange, gespeeld door Benedict Cumberbatch. Hij is een getalenteerde, maar arrogante chirurg. De film zal de thema's magie en mystiek breed introduceren in het MCU. De trailers onthullen al een beetje van de magie en mystiek die we straks voorgeschoteld krijgen.
Lees snel verder voor de volledige analyse van alle Doctor Strange trailers!

Doctor Strange trailer analyse - Teaser trailer

De allereerste Doctor Strange Trailer verscheen op 12 april 2016 op het YouTube-kanaal van Marvel Entertainment. Deze teaser trailer, die hierboven te bekijken is, introduceert Benedict Cumberbatch als Doctor Stephen Vincent Strange. Daarnaast zien we in de trailer kort de bad guy Keacilius, die gespeeld wordt door Mads Mikkelsen en Baron Mordo, gespeeld door Chiwetel Ejiofor.
Tilda Swinton, die The Ancient One (de eerste Sorcerer Supreme) zal spelen, spreekt de trailer in. We zien hoe Doctor Strange bij haar terecht komt in zijn zoektocht naar een genezing. The Ancient One is degene die Stephen Strange zijn krachten geeft en fungeert als zijn mentor.
Bij het kijken van deze teaser trailer zijn verschillende elementen te zien die wel heel bekend voorkomen. Zo doet het shot op 1:30 denken aan Inception. Het idee van verschillende realiteiten en de special effects op 1:08 doen denken aan The Matrix en waar hebben we ook alweer eerder een rijke blanke man gezien die op zoek gaat naar verlichting in het oosten? Juist, Batman Begins.
De Doctor Strange trailer ontleent diverse elementen uit andere films, maar onthult verder nog weinig over het verhaal van Doctor Strange. Wat we visueel kunnen verwachten wordt daarentegen al wel duidelijk in deze teaser trailer. Verschillende kaleidoscopische effecten en beelden die in 360 graden voorbij schieten creëren de opmaat voor een film die wel eens behoorlijk trippy zou kunnen worden.

Doctor Strange trailer - Official trailer

In de tweede officiële trailer van Doctor Strange wordt er al een stuk meer duidelijk over het verhaal van de film. In het begin van de trailer wordt er opvallend veel aandacht besteed aan de handen van Benedict Cumberbatch, een belangrijk onderdeel van zijn origin story. We kunnen er dus vanuit gaan dat er voor een groot deel van de film aandacht besteed gaat worden aan het voorstellen van het karakter aan het publiek.
Daarnaast zien we Rachel McAdams in deze trailer. Zij zal de rol van de MCU versie van Night Nurse Christine Palmer op zich nemen. In de comics is Night Nurse een medisch professional gespecialiseerd in het behandelen van superhelden. Wellicht krijgen we in Doctor Strange ook een origin story van dit karakter voorgeschoteld.
In de trailer worden de krachten van de sorcerers door The Ancient One uitgelegd. Door middel van een montage wordt getoond hoe de realiteiten tot elkaar in verbinding staan en welke invloed magie hierop heeft. In dit fragment worden de nieuwe regels uitgelegd en vanaf dat punt is niets meer wat het lijkt voor Stephen Strange.
Baron Mordo, de 'klasgenoot' van Strange onder mentorschap bij The Ancient One, wordt in de comics na verloop van tijd kwaadaardig. In de trailer is daar echter nog niets van te zien, dus het valt te betwijfelen of we in de film iets zullen zien van zijn honger naar macht. Ook ontmoeten we Wong, de trouwe sidekick van Doctor Strange, die gespeeld wordt door (hoe kan het ook anders) Benedict Wong.
Voor de fans van Mads Mikkelsen is er ook genoeg te zien in deze trailer. De grote superschurk van deze film is niet Dormammu, Doctor Strange's grote rivaal, maar Kaecilius. Kaecilius was een leerling van Mordo voor hij in Limbo verdween. Het karakter zal gespeeld worden door Mikkelsen en in de Doctor Strange trailer krijgen we meer van hem te zien. Wat zijn motieven zijn wordt nog niet duidelijk, maar hij lijkt in ieder geval goed pissig te zijn.
Het fragment aan het einde van de Doctor Strange trailer bewijst dat ook deze film de nodige dosis typische Marvelhumor zal kennen. We zien eerst de Doctor uitgedost in zijn outfit en met zijn artefacten, waaronder de Cloak of Levitation, waarmee hij kan vliegen, en het Eye of Agamotto, een amulet dat de drager psychische krachten geeft. De trailer sluit dan af met een grap over het WiFi-wachtwoord van The Ancient One.

Doctor Strange trailer - Strange's Time

De laatste trailer die Marvel heeft uitgebracht, is er in twee uitvoeringen: één in normale tijd (hierboven te bekijken) en één in omgekeerde tijd (hieronder te bekijken). Beide trailers geven net weer andere informatie over de MCU film.
De trailers passen hiermee goed bij het thema in Doctor Strange. Twee realiteiten zijn als het ware te zien in deze trailers. Wanneer je de trailer van voor naar achter kijkt zien we hoe Stephen Strange begint als chirurg en eindigt als superheld, en wanneer je hem van voor naar achteren bekijkt is dit juist omgekeerd.
Op 0:12 is te zien dat Rachel McAdams, die Night Nurse speelt een romantische relatie met Doctor Strange zal opbouwen. iets waar in eerdere Doctor Strange trailers al naar werd gehint. Mads Mikkelsen blijkt daarnaast minstens twee sidekicks te hebben, zoals we vanaf 0:18 kunnen zien.
Direct daarna wordt weer aandacht besteed aan de twisted reality zoals we die in eerdere trailers ook al zagen. Hieruit kunnen we concluderen dat er veel aandacht besteed zal worden aan de invloed van magie op de directe omgeving. Aangezien zowel de schurk als de held beschikken over vergelijkbare krachten, is te verwachten dat de gevechten tussen deze twee enorme invloed gaan hebben op hun omgeving.
Het MCU zal ongetwijfeld volledig op de kop gegooid worden in Doctor Strange en naast een groot aantal nieuwe personages wordt het concept van magie geïntroduceerd. Marvel wil met deze Doctor Strange trailers laten zien dat er flink wat gaat veranderen na de gebeurtenissen in Doctor Strange en de laatste films van Phase Three. De toon is in ieder geval gezet!