Dit zijn de verbeteringen in de iPhone 12

Article
zaterdag, 14 november 2020 om 13:00
iphone 12 prof1604660464
Al jaren beleeft iedere nieuwe Apple telefoon groot succes en dat zal bij de iPhone 12 ongetwijfeld niet anders zijn. Maar wat zorgt er nou voor dat de telefoons het iedere keer zo goed doen? Wat maakt deze versie beter dan de vorige? Dat gaan wij vandaag met jullie bespreken. Dit zijn de dingen die de iPhone 12 beter maakt dan de iPhone 11.

Beter scherm

Een probleem dat iPhones al lange tijd kennen is dat het scherm vaak snel kapot gaat. Bij de iPhone 12 zal dit een stuk minder snel het geval zijn vanwege het gloednieuwe Ceramic Shield glas. Dit nieuwe scherm is volgens Apple maar liefst vier keer zo sterk als de schermen van voorgaande iPhones, waardoor de telefoon niet zo snel stuk zal gaan. Natuurlijk is het nog steeds niet onbreekbaar, dus wij raden nog altijd aan een hoesje te kopen.

Camera

De camera van de iPhone 12 is niet heel sterk verbeterd ten opzichte van de iPhone 11, maar toch wel een beetje. Als je gebruik maakt van de normale camera is het verschil tussen de twee minimaal en als je gebruik maakt van de wide of extra wide camera is het nog steeds klein. Wel is de camera van de iPhone 12 beter als je foto’s of video’s wil maken in het donker. Dit verschil is vooral erg groot als je de wide of extra wide camera gebruikt in het donker, waar de iPhone 12 beduidend betere kwaliteit biedt.

Dunner en smaller

Hoewel de schermen van de twee iPhone 11 en iPhone 12 net zo groot zijn, allebei 6.1 inch, is het nieuwste exemplaar net wat dunner en smaller. De iPhone 12 heeft geen ronde zijkant meer en zal dus alsnog net wat kleiner zijn dan de iPhone 11. Ook is het nieuwe exemplaar iets dunner en vanwege deze twee factoren is de iPhone 12 dus ook net even wat lichter. Veel mensen vinden de nieuwe Apple telefoon dus net even wat prettiger om vast te houden.

OLED-scherm

Het scherm van de iPhone 12 is een van de grootste upgrades van de telefoon. Dit komt door het nieuwe OLED-scherm. Het zal maar liefst twee keer zo veel pixels hebben, 460 per inch, als de iPhone 11 en zal ook een stuk betere contrast ratio en helderheid hebben. Hierdoor zal bijvoorbeeld films of series kijken op een iPhone 12 zorgen voor een nog betere ervaring, maar ook gewoon door de telefoon scrollen, sociale media en games zullen er mooier uitzien dan op de iPhone 11.

5G

Alle vier de nieuwe exemplaren zullen ook gebruik kunnen maken van 5G. Dit zal er natuurlijk voor zorgen dat alles een klein beetje sneller gaat. Downloaden en uploaden zal een heel stuk sneller gaan. De algemene netwerksnelheid zal gewoon een stukje hoger liggen, wat natuurlijk een grote verbetering is ten opzichte van de iPhone 11. 5G zal zichzelf uitschakelen waardoor het niet onnodig data zal verspillen. Wel zal de batterij iets sneller leeg gaan door 5G, maar de iPhones zijn sowieso telefoons die je elke dag oplaadt.
Wat vinden jullie van de iPhone 12? En vinden jullie het waard om 200,- euro extra te betalen voor een iPhone 12 in plaats van een iPhone 11?