Dit zijn de meest iconische films van de 21ste eeuw

  In de 21ste eeuw zijn er ontzettend veel films gemaakt die het kijken waard zijn, maar toch zijn er een aantal die net even wat meer memorabel zijn dan de rest. Dit zijn films die bijna iedereen wel een keer gezien heeft in zijn of haar leven en sommigen zelfs meerdere keren. Als je deze films nog niet gezien hebt, zijn het zeker aanraders. Dit zijn volgens ons de meest iconische films die in die 21ste eeuw gemaakt zijn.

  New Line Productions, Inc.

  Avengers

  Natuurlijk zijn de Avengers niet te missen in dit rijtje. Deze films zijn over de jaren enorm geliefd geworden. Al onze favoriete superhelden strijden met elkaar tegen een groot kwaad dat de wereld wil verwoesten. De eerste Avengers film kwam uit op 25 april 2012, waarna er nog drie andere films uitkwamen. Zeker de laatste twee, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, waren enorme succesverhalen. Ondertussen is de era van de Avengers helden waar veel van ons mee opgroeide voorbij, maar Marvel is al bezig aan een heleboel nieuwe projecten, waar we ongetwijfeld ontzettend veel van gaan genieten.

  Harry Potter

  Zeggen dat iedereen de Harry Potter films leuk vindt is geen hele wilde gok. Hoewel het natuurlijk mogelijk is dat de films niet helemaal jouw ding zijn, valt er niet te ontkennen dat deze films ongelofelijk iconisch zijn. De eerste Harry Potter film kwam uit op 22 november 2001, waarna er nog 7 films volgde. Het verhaal is ontzettend meeslepend en de magische wereld geeft een bepaalde sfeer die nooit eerder te voelen was in een film. De Harry Potter films horen uiteraard in deze lijst thuis.

  Warner Home Video

  Pirates of the Caribbean

  Toen op 14 augustus 2003 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl uitkwam, was iedereen gelijk verliefd op de film. Met een briljante Johnny Depp als hoofdrolspeler en een ongelofelijk vermakelijk verhaal is het tot de dag van vandaag nog steeds bijna onmogelijk deze films te haten. Ondertussen zijn er vijf Pirates of the Caribbean films uitgekomen en wordt er gewerkt aan een zesde. Wij kunnen niet wachten om nog meer te zien van deze films!

  The Dark Knight trilogie

  Deze ontzettend duistere trilogie die natuurlijk gaat over Batman werd ongelofelijk succesvol. Hoewel de duisterheid van de films niet iedereen even goed ligt, werden de films razend populair en enorm veel bekeken. Christopher Nolan liet zichzelf weer eens van zijn beste kant zien tijdens het maken van deze films, maar ook Christian Bale, Michael Cain en natuurlijk Heath Ledger waren absoluut briljant in deze trilogie, die ongetwijfeld een van de meest iconische uit de 21ste eeuw is.

  Lucasfilm Ltd.

  Star Wars

  Houd van de films of haat ze, de impact die de films hebben gehad op de mensen die in de 21ste eeuw opgroeiden is gigantisch. Wel kregen allebei de Star Wars trilogieën die in de 21ste eeuw uitkwamen ontzettend veel commentaar, maar toch horen ze op een manier thuis in het rijtje van meeste iconische films. Ook al zijn ze voor velen niet zo iconisch als de eerste drie Star Wars films, zullen de films voor de wat jongere lezers onder ons zeker veel nostalgische gevoelens met zich meenemen.

  The Lord of the Rings trilogie

  Waarschijnlijk de meest iconische trilogie die in de 21ste eeuw uitkwam is The Lord of the Rings trilogie. Deze films heeft bijna iedereen wel een keer gezien in zijn of haar leven en dat is niet gek. Deze films zijn heuse kunstwerkjes. Een geweldig verhaal, met fantastische personages en ongelofelijke beelden. The Lord of the Rings trilogie werd zo ongelofelijk populair, dat negen jaar na The Lord of the Rings: The Return of the King, de eerste film uit The Hobbit trilogie uitkwam. Ook deze werd weer een groot succes, maar is toch net niet zo iconisch als de eerste drie films.

  Welke films horen volgens jullie nog meer thuis in deze lijst? En welke films hadden jullie buiten deze lijst gelaten? Laat het ons weten!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.