Vijf feitjes over Disney remakes

  Disney weet ons telkens weer te verbazen met de remakes die ze maken. Er zijn ook heel veel dingen die je nog niet weet over de remakes. Dit zijn de leukste feitjes van de Disney remakes.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Beauty and the Beast - Belle's Jurk

  De jurk uit Beauty and the Beast heeft behoorlijk wat tijd en geld gekost. Het heeft maar liefst 12.000 uur gekost om de jurk te laten maken. Op de jurk zijn er zo'n 2160 Swarovski steentjes geplaatst. Qua stof is er ruim 900 meter aan draad gebruikt en ruim 54 meter aan satijnen stof. Het monsterproject is ontworpen door kostuum designer Jacqueline Durran.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Lady and the Tramp - Echte honden

  In vergelijking tot remakes zoals The Lion King zijn er in de remake van Lady and The Tramp echte honden gebruikt. Drie maanden voordat de filmopnames van Lady and The Tramp waren gestart zijn de honden getraind. Voor Lady werd de cockerspaniëlteef Roze gekozen en voor Tramp is de asielhond Monte uit Mexico gekozen.

  De meeste honden die gebruikt zijn in de film komen uit verschillende asiels. Het heeft uiteindelijk vier maanden gekost om alle honden te trainen. Alle asielhonden, inclusief Monte hebben een baasje gevonden na de film.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Maleficent - Make-up

  Het heeft behoorlijk wat tijd en geduld gekost om Angelina Jolie er als Maleficent uit te laten zien. In totaal heeft ze in de eerste film van Maleficent zeventig dagen in de make-up gezeten. Soms zat ze wel zestien uur lang in de make-up. Haar huid werd er in de film zo egaal en licht mogelijk gemaakt. Het aanbrengen van de make-up duurde gemiddeld zo'n drie uur lang en het duurde zeker een uur om de make-up er weer af te halen.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  Dumbo - Tim Burton

  De regisseur van de remake van Dumbo is niemand minder dan Tim Burton. In 2015 werd bekendgemaakt dat Burton de film zou regisseren. Tim Burton is vooral bekend om zijn films zoals Edward Sciccorhands, Corpse Bride, Nightmare Before Christmas en Alice in Wonderland. De muziek van de film heeft zowel een Tim Burton als een Disney stijl, maar de aankleding is wel een stuk tammer dan we van Burton gewend zijn. Misschien nog wel opvallender is dat Johnny Depp én Helena Bonham Carter niet in de film te vinden zijn.

  Walt Disney Studios Motion Pictures

  The Lion King - Stemacteur van het origineel

  Er is slechts één acteur uit de originele versie van The Lion King uit 1994 die een stem in de remake heeft gekregen. Niemand minder dan James Earl Jones heeft de stem van Mufasa ingesproken voor zowel de oude als de nieuwe versie. Zijn diepe en iconische stem herken je uit duizenden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.