Disney Live-Action Remakes waar we al tijden naar uitkijken

  Er is een grote kans dat Disney een groot deel van je jeugd is geweest. Deze kinderfilms zorgen bij een groot deel van de wereldbevolking voor veel nostalgie. We kunnen dan ook erg enthousiast worden als onze favoriete tekenfilmkarakters op het grote doek verschijnen. Hier zijn de Disney Live-Action Remakes waar we al tijden naar uitkijken.

  Disney Enterprises, Inc.

  Dumbo

  Tim Burton’s Disney live-action remake belooft een “uniek familieverhaal” met een script van Transformers-schrijver Ehren Kruger. Maandenlang waren er geruchten, maar Disney heeft uiteindelijk bevestigd wie de sterren in de film zullen zijn. Dit zijn Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito en Michael Keaton, samen met nieuwkomers Nico Parker en Finley Hobbins.

  Mensen waren erg enthousiast bij het zien van de eerste beelden. We kunnen er wel op gokken dat het volle bioscoopzalen zullen worden, mét of zonder kinderen. Dumbo is tenslotte een film waar we ongegeneerd naartoe kunnen gaan zonder kleine kinderen, omdat iedereen de nostalgie erachter zal begrijpen.

  Warm vanaf het begin van de lente in 2019 je hart op door deze film in de bioscoop te bekijken. Dit kan namelijk vanaf 29 maart 2019

  Walt Disney Studios

  The Lion King

  De regisseur van The Jungle Book (2016), Jon Favreau, werd in september 2016 aangekondigd als de regisseur van The Lion King. Vijf maanden later kwam Donald Glover in beeld als volwassen Simba. In november 2017 werd aangekondigd dat Beyoncé officieel als volwassen Nala zou spelen.

  James Earl Jones zal wederom bekend staan als Mufasa. Billy Eichner en Seth Roger mogen gaan schitteren als Timon en Pumbaa. John Oliver (Zazu) en Keegan-Michael Key (Kamari) ronden de cast af.

  Tijdens de D23 op 15 juli 2017 screende Disney de eerste beelden van de live-action remake naar een menigte van 7000 mensen. Volgens The Hollywood Reporter waren het “verbluffende foto-echte foto’s van Afrikaanse landschappen en vele soorten dieren (inclusief olifanten en natuurlijk leeuwen) en eindigde het met het iconische moment waarop Rafiki een jonge Simba introduceert op Pride Rock terwijl ‘Circle Of Life’ in de achtergrond speelt”.

  The Lion King live-action remake is in de bioscoopzalen te zien vanaf 19 juli 2019.

  Walt Disney Studios

  Aladdin

  De president van Motion Picture Production bij Walt Disney Studios, Sean Bailey, vertelde dat regisseur Guy Ritchie een “energieke” musical naar tafel wil brengen met de live-action remake van Aladdin. Tijdens de D23 Expo op 15 juli in 2017 werd de cast voor de film aangekondigd: de Canadese acteur Mena Massoud speelt Aladdin, Naomi Scott speelt prinses Jasmine en Will Smith zal de rol van Genie op zich nemen.

  In de originele film heeft Jasmine geen eigen liedje, maar daar wordt in de remake verandering in gebracht. Disney heeft aan Benj Pasek en Justin Paul gevraagd om een nieuw nummer te schrijven voor de prinses. Ook hebben ze gewerkt aan een duet voor Aladdin en Jasmine.

  Aladdin is vanaf 24 mei 2019 te zien in de bioscopen.

  © 1998 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

  Mulan

  Na jaren afvragen of het wel of niet zou gebeuren, heeft Disney in oktober 2016 aangegeven dat de live-action film van Mulan in de maak is. Het zal helaas nog een tijdje duren totdat de film uitkomt, namelijk pas 27 maart 2020.

  Mulan zal gespeeld worden door Liu Yifei, een Chinese actrice. Volgens The Hollywood Reporter heeft het team bijna duizend kandidaten uit vijf verschillende continenten ontmoet om de juiste actrice te vinden. Liu heeft eerder gespeeld in The Forbidden Kingdom, Outcast en The Chinese Widow.

  Andere castleden zijn ook al aangekondigd, zoals Utkarsh Ambudkhar en Ron Yuan. Later werd ook aangekondigd dat Yoson An de liefdesinteresse van Mulan zal spelen, een militaire rekruut genaamd Chen Honghui (geen Li Shang). Als je deze acteur al een keer wil zien kan dat bij The Meg, de haaien-thriller van deze zomer.

  The Walt Disney Company Benelux

  Lady and The Tramp

  Onze geliefde honden krijgen een eigen live-action remake met Charlie Bean als regisseur. Charlie Bean is bekend van zijn werk aan de LEGO Ninjago Move. Voor de live-actionversie van Lady and The Tramp worden er echte honden gebruikt die onder andere de stemmen van Tessa Thompson en Justin Theroux gaan krijgen. In combinatie met echte honden worden er ook live-action honden gemaakt, oftewel het belooft een flinke beestenboel te worden!

  Lady and The Tramp kwam oorsponkelijk uit als Disney animatiefilm in 1955, dat is een flinke tijd geleden. De live-action versie zal op het exclusieve streamingkanaal van Disney, Disney+, gaan worden vertoond.

  Disney Live-Action Remakes

  Tegenwoordig is het populair om van oude films remakes te maken. Dit kon je al zien bij The Jungle Book, Tarzan, Beauty and the Beast, Cinderella en nog veel andere remakes. Zijn jullie blij met de live-action remakes van Disney?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.