Dit zijn de 5 beste musical afleveringen in series!

Article
donderdag, 05 maart 2020 om 17:54
riverdale season 4 releasedatum bekend snel meer over deze populaire netflix serie 154431f1614673961
Binnenkort zal het vijfde seizoen van Lucifer van start gaan! Eerder is al bekendgemaakt dat dit seizoen een ware 'musical episode' zal bevatten. Het zal dus zeker wat anders zijn om de cast een hele aflevering te zien zingen en dansen, maar dit is zeker niet de enige serie die zo'n aflevering bevat.

Riverdale

Als er twee dingen zijn die goed samen gaan is het Riverdale en muziek. Vanaf het eerste seizoen hebben we al vaak kunnen genieten van personages uit de serie die bekende nummers zingen, soms op een net wat andere manier. Denk hierbij aan Josie and the Pussycats of hoofdpersonage Veronica Lodge. Maar vanaf het tweede seizoen is de populaire CW serie een stapje omhoog gegaan. Regisseur Rob Seidenglanz heeft ervoor besloten om minimaal 1 aflevering van het seizoen in het teken te laten staan van een musical. In seizoen 2 draaide de aflevering rond de musical Carrie, gebaseerd op het bekende boek van Stephen King. Hierbij kregen de Riverdale-acteurs de kans om hun zangtalent te laten horen.
In de zestiende aflevering seizoen 3 was de populaire musical Heathers aan de beurt. In deze aflevering, genaamd Big Fun, lijkt de sfeer in Riverdale iets minder gespannen vanwege de schoolmusical die op Baxter High zal worden gegeven. Toch zou Riverdale niet Riverdale zijn als er tegelijkertijd niks vreemd zou gebeuren.

Once Upon A Time

Het is misschien niet gek dat er in een serie die volledig in het teken van sprookjes staat ook gezongen wordt. Het was dan ook eigenlijk niet heel gek dat er uiteindelijk wel een musical aflevering gemaakt zou moeten worden. Gelukkig was dit in 2017 dan eindelijk zover. In het zesde seizoen van de serie bracht Once Upon A Time de aflevering 'The Song In Your Heart' uit. In deze aflevering konden we onze favorite personages spontaan in zingen uitbarsten. Wat vooral opvalt is dat de gezongen nummers ontzettend veel passen bij de oorspronkelijke versies van de personages. Zo krijgt boze koningin Regina een rock-ballad en zingen Snow en Charming een licht en romantisch nummer. Hierdoor lijkt het bijna alsof je naar de Disney films zelf zit te kijken.
In deze aflevering bereiden Emma en hook zich voor op hun bruiloft terwijl de Black Fairy zich voorbereid op de laatste strijd. Ondertussen zien we hoe Snow en Charming in een flashback een wens maken waardoor iedereen in het betoverde bos spontaan begint te zingen.

The Flash

DC Superhelden series hebben al te maken gehad met een hoop vreemde crossovers, maar een bepaalde aflevering van The Flash steekt daar wel met kop en schouders bovenuit. In de crossover-aflevering genaamd 'The Duet' zorgt super-schurk The Meister ervoor dat Barry Allen en Kara Danvers in een coma belanden en in een droomwereld terechtkomen waar zij moeten zingen om te overleven. In de echte wereld probeert de Music Meister de krachten van Flash en Supergirl te stelen.
Voor de acteurs van The Flash en Supergirl was het niet lastig om in deze hele aflevering te moeten zingen. Melissa Benoist en Grant Gustin hebben namelijk allebei in de serie Glee gespeeld. Helaas hebben ze daar nooit samen gezongen, maar dat is in deze crossover aflevering zeker gelukt.

Futurama

Niet alleen live-action series doen zo af en toe eens aan een musical, ook animatie-serie Futurama heeft een musical-gebaseerde musical aflevering gehad. Het vierde seizoen werd afgesloten met de aflevering 'The Devil's Hands Are Idle Playthings.' In deze bizarre aflevering verruilt Fry zijn handen met de handen van een robot om een instrument beter te kunnen bespelen. Fry denkt dat hij op deze manier meer indruk op Leela kan maken. Maar natuurlijk verloopt vervolgens niks zonder plan en komen de personages weer in de raarste situaties terecht, alleen deze keer met veel zang!

Supernatural

Ook Supernatural heeft een musical aflevering gekregen met de toepasselijke naam: 'Fan Fiction.' Al sinds het begin van de serie heeft Supernatural een grote fanbase, waaronder veel tieners. Het succes van Supernatural komt dan ook deels door deze trouwe fans. Daarom heeft de serie besloten om de fans in een speciale aflevering in het zonnetje te zetten. In de aflevering genaamd 'Fan Fiction' bezoeken de broers een meisjes-school wanneer een leraar wordt vermist. Tot hun verbazing komen Sam en Dean erachter dat de school een musical houdt gebaseerd op het leven en avonturen van de Winchester broers. De musical heet dan ook Supernatural: The Musical.
De musical die de leerlingen opvoeren lijkt haast een parodie van de avonturen die Sam en Dean hebben beleefd. Toch zitten er ook emotionele scenes tussen en wordt 'Carry On Wayward Son' opgevoerd, het bekende lied uit de serie waarvan veel fans het als onofficiële titelsong beschouwen.