Dit zijn de 10 beste Italiaanse series en films om te kijken

Article
zaterdag, 02 oktober 2021 om 15:00
screenshot 2021 09 29 153911f1632922792
Italiaanse series en films. Misschien heb je er nooit één gekeken, misschien ook weer wel maar één ding staat vast: Die Italianen, die kunnen er wat van! Dit zijn de tien beste Italiaanse series en films die je moet zien!

The Young Pope

Hoe zal het zijn om een jongeman van rond de 40 als paus te hebben? In deze serie komen we erachter. De 47 jarige paus wordt gespeeld door Jude Law, ook wel bekend van Sherlock Holmes en The Grand Budapest Hotel. In deze serie speelt hij Lenny Belardo, een Amerikaanse man die op zijn 47ste paus wordt. Echt volgens het boekje pakt hij zijn acties alleen niet aan, hij komt met nieuwe wetten zoals het opheffen van een rookverbod wanneer je binnen bent in het huis van de paus. Deze dingen hebben ook te maken met het feit dat zijn ouders hem verlaten hebben.
Hij neemt de naam Pius XIII aan. Hij is leider van de kerk, en leunt dan ook erg op de zorg van Zuster Mary. Zij heeft hem ook opgevoed. In het geheim is men druk bezig om hem van zijn positie te stoten. Zijn jeugd en afwezigheid van zijn ouders voeren de druk ook nog is enorm op, hoe zal hij het aanpakken?

The Reaping

Het verhaal speelt zich af in het stadje Haven, waar sinds kort curieuze dingen plaatsvinden. Dit stadje krijgt een plaag over zich heen, tien plagen om precies te zijn. Om het nog eens te verslechteren zijn dit tien bijbelse plagen, die in precies de juist volgorde over dit stadje heen regenen. De niet gelovige professor Winter zal het allemaal even wetenschappelijk verklaren, maar als snel is zij ten einde raad. Samen met haar collega begint ze toch het onderzoek en komen ze erachter dat deze gebeurtenissen rondom een sekte spelen. Specifiek gericht om een meisje dat zich in deze sekte bevindt.
De plagen zijn allemaal goed vormgegeven, en de geluidseffecten zijn erg goed getimed. Je nekharen gaan even recht overeind staan. Na de eerste vier plagen wordt het wel iets minder spannend, omdat het dan gewoon een kwestie is van de andere zes plagen opwachten. Toch is het de moeite waard om de serie te proberen.
screenshot 2021 09 29 154502f1632923142

ZeroZeroZero

In ZeroZeroZero, wat een ander woord voor topkwaliteit cocaïne is, krijgen we een leuk inzicht van de drugswereld. In plaats van de aandacht te focussen op de koper, krijgen we zowel de producent, koper als handelaar te zien. Een leuk idee, aangezien er in veel films en series vaak op maar één of twee kanten van die drie gefocust wordt.
Het verhaal trapt af in Italië, waar we de kopers te zien krijgen. Een dorpje wordt in de greep gehouden door een maffiabaas. Hij gelooft dat zijn enige manier om dit dorpje enigszins overeind te houden slaagt door de aanvoer van cocaïne uit Mexico.
Dan schakelen we meteen over naar Mexico, want daar bevinden zich de producenten en ook de militaire groep die de producenten opjaagt. Dat gaat er alleen niet heel zacht aan toe. In die serie wordt een onschuldig meisje dood gemaakt, die doodbloedt in de armen van een solaat. Maar pas op: Die soldaten zijn geen good guys. In de wereld van drugs zijn er geen good guys.
Dan gaan we naar een rederij in New Orleans. Daar wordt een drugstransport bestuurd. Pater Familias Edward heeft eindelijk een goed inkomstenmodel gevonden en ziet op die manier de inkomsten teruglopen. Hij overtuigt zijn familie dat dit de enige manier is om het familiebedrijf draaiende te houden. Of zijn zoon en dochter daar ook zo over denken valt nog te bezien.
screenshot 2021 09 29 154858f1632923378

Gomorra

In Gomorra zien we de Napolitaanse maffia, ook wel bekend als (hou je vast) de Gomorra. De onderwereld is hier heftig, en op een gegeven moment begin je iedereen te wantrouwen. Erg goed gedaan door de regie, want zo gaat het ook in het echte leven. Iedereen die voorbij komt is meedogenloos. Als je denkt dat iemand meevalt, is dat gevoel de volgende scène weer verdwenen. Enorm knap gedaan door de makers.
Het is duidelijk dat deze serie vooral bedoeld is om te laten zien hoe het er in het echt aan toegaat. Als je naar Napoli gaat, zul je zien dat erg weinig mensen met een helm op rijden. Dit komt omdat je herkend wilt worden, want als mensen je voor iemand anders uitmaken kunnen ze je zomaar doodschieten. De serie is enorm rauw, en voelt daardoor echt aan.
screenshot 2021 09 29 155059f1632923519

We are who we are

Vanuit het altijd bruisende New York belandt een veertienjarige wijsneus op een legerbasis ter hoogte van Venetië. Hij wordt een Army Brat, een zoon of dochter met één of twee ouders die in het leger werken. Fraser Wilson heeft twee ouders die in het leger werken. Zijn twee moeders zijn officier in het Amerikaanse leger. Sarah, een van de moeders van Fraser, krijgt de taak om een garnizoen infanteristen klaar te stomen voor Afghanistan.
Fraser past zich moeilijk aan aan de regels op de militaire basis. Niet dat hij moeilijk in de groep valt, maar door zijn egoïstische karakter negeert hij zijn leiders. Hij heeft lak aan de strikte regels op de basis. Met oordopjes in en zijn telefoon in zijn hand verkent hij zijn nieuwe thuis. Zal hij zich ooit aan kunnen passen?
De serie draait uiteindelijk rondom seksualiteit en liefde. Hoofdpersonage Fraser ontmoet een jonge dame Caitlyn, en allebei weten ze eigenlijk nog niet op welk geslacht ze vallen. Heel gek is dat niet, want de film is geregisseerd door dezelfde regisseur van Call me by your name.
screenshot 2021 09 29 155732f1632923878

IL Miracolo

Il Miracolo (Het Mirakel) begint op een toch wat eigenaardig manier. Politieagenten stormen het huis van een maffiabaas binnen, en vinden hem in zijn kelder. Deze kelder is alleen volledig volgelopen met bloed, en er zijn geen lichamen verder in die kelder.
De prime minister van Italië, Guide Caprino, heeft het maar moeilijk. Hij moet mogelijk de EU verlaten, zijn vrouw heeft seks met willekeurige mannen op feestjes en zijn kinderen worden op een aparte manier opgevoed door hun tante. De politie vertelt de beste man het nieuws over een kelder vol bloed. Ze laten hem zien wat daar is gevonden, en een van die dingen is een beeldje van Maagd Mary gemaakt van plastic. Het ding is, dit beeldje huilt bloed. Uit een test is gebleken dat het gaat om het bloed van een man. Hoe zit deze zaak in hemelsnaam in elkaar?
suburra 206 unit 00084r 1f1632922472

Suburra

In Suburra gaan drie mannen samenwerken voor een illegale actie. Ze hebben hun ogen gericht op een stukje kust net buiten Rome. De drie mannen bestaan uit een maffiazoon, zigeuner en de zoon van een politieagent. Suburra zelf betekent achterbuurt in het Italiaans. Niet heel gek dat deze serie die naam gekregen heeft, aangezien op die plek vaak de criminele wereld zich bevindt.
Het beoogde stukje land veroveren gaat niet zomaar. De grootste vijand van de daders is Samurai, een oud Italiaanse maffiosi. Hij is ook zeker geen lieverdje, en bevindt zich vaak in Rome waar hij mensen hun zakken rolt of oplicht. Wanneer het trio en Samurai botsen komt de hele criminele onderwereld op scherp te staan en moet er een kant gekozen worden. Want wie krijgt nou dat stukje grond?
screenshot 2021 09 29 160027f1632924083

Il Cacciatore

Il Cacciatore (oftewel, De Jager) is een Netflix serie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De serie speelt zich af rond de jaren 90 in Italië, in het stadje Palermo. Hier zijn twee maffiafamilies, en allebei hebben ze maar 'één doel: beter zijn dan de andere familie, maakt niet uit wat het kost. En of het was kost, want deze oorlog eist talloze levens en zinloze gevechten alleen maar omdat deze twee families met elkaar wedijveren.
Saverio Barone is de enige die actie durft te ondernemen tegen deze oorlog. Hij wordt opgenomen door de politie en samen moeten zij deze oorlog bestrijden. Barone heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 300 maffia-leden opgepakt zijn. Hij kreeg daarom als bijnaam De Jager. De film is dus naar hem vernoemd.
screenshot 2021 09 29 160602f1632924393

My brilliant friend

De serie volgt het verhaal van twee hartsvriendinnen Lila en Lenu. Het speelt zich allemaal af in een buitenwijk van het Napels circa jaren 50. Het is een wat sombere arbeidersbuurt met stoffige straten, afgedankte huizen en muren waarbinnen de stemmen van ruziënde gezinnen blijven hangen. De twee vriendinnen zijn enorm slim, maar in een buurt als dit heb je daar niks aan. Slim zijn brengt geen brood op de plank, tenminste op korte termijn niet.
De dames leven in een tijd waar de kinderen even moeten wachten met studeren en wat niet? Ze moeten voldoen aan de behoeften van de familie. En die behoefte is geld op de plank krijgen. Wanneer de puberteit inzet gaan ze beiden hun eigen pad, Lila moet haar vader helpen in de schoenenwinkel en Lenu krijgt het geluk om te mogen studeren. Nu ze beiden hun eigen kant kiezen groeien ze langzaam uit elkaar. Hoe zullen ze in de toekomst zijn?
screenshot 2021 09 29 160826 2021 09 29 141057f1632924674

Medici

Deze serie speelt zich af in Florence rond de 15e eeuw. We volgen hier de machtige en invloedrijke familie de Medici. Zij waren rond die tijd de bedenker van Internationale Bankwezen. Ze speelde rond het gebied van kunst een grote rol.
De familie rouwt omdat Patriarch Giovanni overleden is, zijn zoon en ook erfgenaam Cosimo ontdekt dat zijn vader vergiftigd is. Hij besluit alleen om dit geheim niet verder te vertellen, en stuurt zijn rechterhand, Marco Bello, op onderzoek uit.
Hij komt voor moeilijke keuzes te staan wanneer hij moet kiezen of hij zijn eigen pad kiest, of de voetstappen van zijn vader instapt.
De serie was in Italië 2016 de populairste dramaserie van dat najaar. De verwachtingen waren hoog, en dat mocht ook wel omdat de hoofdrolspeler tweetalig een Oscar gewonnen heeft.

Populair Nieuws