Dit zijn 5 redenen om Dragon’s Dogma 2 te spelen volgens XGN én AI

Article
zondag, 31 maart 2024 om 13:00
dragons dogma 2 headerf1695647836
Eén van de grootste blockbusters die op dit moment te koop is, is Dragon’s Dogma 2. Met een paar vrije dagen is Dragon’s Dogma 2 misschien wel dé game om je in de verdiepen. Dit zijn dan ook 5 redenen om Dragin’s Dogma 2 te spelen volgens ons én AI.
We kunnen er niet omheen tegenwoordig: de opkomst van AI. Steeds meer teksten worden geschreven door AI. Dat kan helpen, al is het niet fijn om helemaal over te gaan op computers, nietwaar? We gaan een kleine test doen en een artikel opzetten met AI en onszelf, ChatGPT om precies te zijn.

Diepgaande en uitdagende gameplay

ChatGPT: Dragon's Dogma 2 staat bekend om zijn diepgaande en uitdagende gameplay, met een uniek vechtsysteem dat draait om tactiek, timing en teamwork. Spelers kunnen kiezen uit verschillende klassen en vaardigheden om hun personage aan te passen en aan te passen aan hun speelstijl, waardoor er talloze strategische mogelijkheden ontstaan tijdens gevechten.
XGN: Dit klopt en het is zeker een goede redenen om Dragon’s Dogma te spelen. Dit is namelijk een uitdagende role-playing game en bovendien één met een diepgaand vechtsyteem. Voordat je start, maak je een personage aan en bepaal je hoe je gaat spelen. Kies je voor de meer Rambo-tactiek op vol op vijanden in te slaan met een zwaard? Of voel jij je meer een Legolas uit The Lord of the Rings en ga je met een boog ter hard op pad?
Al vanaf het begin zijn er flink wat mogelijkheden. Onze eigen Ralph schijnt 1,5 uur bezig geweest te zijn om een goed personage aan te maken. De gameplay is al snel uitdagend omdat je op je missies vijanden tegenkomt in allerlei maten en soorten. Bovendien geldt net als bij het eerste deel (en misschien ook wel het echte leven) dat alles nog uitdagender wordt als je ’s nachts op pad gaat.

Open wereldverkenning

ChatGPT: De game belooft een uitgestrekte open wereld te bieden om te verkennen, vol met geheimen, verborgen schatten en uitdagende vijanden. Of je nu de woeste wildernis doorkruist, oude ruïnes verkent of donkere kerkers verkent, er is altijd iets nieuws en opwindends te ontdekken in de wereld van Dragon's Dogma 2.
XGN: Ook dit klopt. Dragon’s Dogma 2 is een RPG waar je tientallen uren in kunt stoppen. Sommigen zullen de game misschien in veertig uur uitspelen, terwijl anderen honderd uur bezig zijn of langer. Dat komt omdat er van alles te ontdekken valt, niet alleen qua misses en personages, maar ook omdat de wereld vol zit met geheimen. Daarnaast krijg je weliswaar missies, maar bepaal je zelf in welke volgorde jij alles speelt en beleeft. Dit is dan ook geen game voor mensen die houden van een lineaire titel. Dit is een titel om jezelf compleet in te verliezen.

Episch verhaal en personages

ChatGPT: Dragon's Dogma 2 staat bekend om zijn meeslepende verhaal en boeiende personages, die spelers meenemen op een epische reis vol intrige, verraad en heroïsche daden. Of je nu bondgenoten verzamelt, mysteries ontrafelt of koninkrijken redt, het verhaal van de game belooft je van begin tot eind te boeien.
XGN: Ook dit klopt. Jij bent de Arisen in de game. Op jouw schouders rust de zware taak om de wereld te redden van een ondergang. Klinkt allemaal heftig, maar intrigerend is het zeker. Hoe die Arisen eruit ziet, bepaal je zelf aan het begin van de game in een uitgebreide character creator, waar je tot in de puntjes een personage kunt maken. Daardoor schep je al snel een band met de hoofdpersoon van deze ‘film’ waarin jij zelf de hoofdrol speelt. Bovendien zit de wereld vol met interessante personages die jij zal helpen in hoofd- en zijmissies. Dit is dan ook een game die je door blijft spelen vanwege dit verhaal.

Monsterjagen en gevechten

ChatGPT: Als Arisen is het jouw taak om de wereld te beschermen tegen de gevaren die haar bedreigen, en dat betekent dat je vaak te maken krijgt met angstaanjagende monsters en wezens. Van epische draken tot angstaanjagende chimera's, Dragon's Dogma 2 biedt een breed scala aan uitdagende gevechten en monsterjachten die je vaardigheden en moed tot het uiterste zullen testen.
XGN: Ook dit klopt en het leuke is dat je hier in je avontuur in bij wordt gestaan door zogeheten Pawns. Beschouw het als jouw kleine legertje waarmee jij op stap mag. Helaas heeft Dragon’s Dogma 2 geen co-op functie, wat de titel zeker niet misstaan zou hebben, maar wel kun je dus met anderen op pad. Zij helpen je met het verslaan van vijanden, zowel groot als klein. Zorg er wel altijd voor dat je tenminste een healer meeneemt, want zo blijf je iets beter op de been. Ook is het slim om regelmatig de Pawns te vervangen voor betere opties. Dragon’s Dogma 2 is namelijk een uitdagende game.

Uitgebreide aanpassingsmogelijkheden

ChatGPT: Of je nu je personage, uitrusting of bondgenoten aanpast, Dragon's Dogma 2 biedt een uitgebreid scala aan aanpassingsmogelijkheden om je avontuur te personaliseren en te optimaliseren. Van het kiezen van je uitrusting en vaardigheden tot het werven van bondgenoten en het opzetten van je eigen thuisbasis, de game biedt talloze manieren om je stempel te drukken op de wereld om je heen.
XGN: Ook dit klopt als een bus. Dragon’s Dogma 2 is bijvoorbeeld énorm anders dan Fable 3 van jaren geleden. Dat was een RPG die zo vereenvoudigd was dat veel mensen het niet meer leuk vonden. Dragon’s Dogma 2 is meer iets voor The Witcher 3 liefhebbers, waarbij er énorm veel mogelijkheden zijn. Ga er gewoon goed voor zitten, want dat is hoe het met deze game werkt. En waarschijnlijk ontdek je dan na een paar uur spelen weer nieuwe opties, maar dat maakt het mooi. En daarvoor krijg je waard voor je geld, nietwaar?
Heb jij Dragon’s Dogma 2 al gespeeld? Laat het ons weten in de comments.