Dit vinden jullie de beste Assassin's Creed games

  Vorige week vroegen we wat jullie de beste Assassin’s Creed games aller tijden vinden. Inmiddels is ook Assassin’s Creed Odyssey uitgekomen en we kunnen alvast verklappen dat de nieuwste game uit de Assassin’s Creed serie ook in de top 5 staat.

  5. Assassin’s Creed: Brotherhood

  Assassin’s Creed: Brotherhood de derde grote game in de serie. De game kwam al in 2010 uit en het is het vervolg op Assassin’s Creed II. Brotherhood kwam in 2010 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Later, in 2011, kwam het spel ook uit voor de PC.

  In Assassin's Creed: Brotherhood speel je als Desmond Miles. Je moet proberen om de apocalypse uit 2012 te stoppen. Hiervoor maak je gebruik van een machine genaamd de Animus. Hiermee kan hij de herinneringen van zijn voorouders bekijken. Deze game staat op de vijfde plaats in deze lijst met de beste Assassin’s Creed games. Wat wij van de game vinden, kun je lezen in onze Assassin's Creed: Brotherhood review.

  4. Assassin’s Creed Origins

  Assassin’s Creed Origins is een nieuwere game. Deze actie-avonturen game kwam uit in oktober 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Origins is het tiende deel in de Assassin’s Creed serie en het is het vervolg op Assassin’s Creed Syndicate.

  In Origins speel je als Bayek. Je bent onderdeel van de Medjay, een elite politie-eenheid. De game speelt zich af in het oude Egypte. Er worden verschillende historische gebeurtenissen die zijn geromantiseerd voor het verhaal. Je vecht in de strijd tussen de Brotherhood of Assassins en The Order of the Ancients. Wij vinden dat deze game, net als jullie, in de top 5 beste Assassin's Creed games thuishoort. Waarom wij dat vinden, kun je lezen in onze Assassin's Creed Origins review.

  3. Assassin´s Creed Odyssey

  Op het moment dat deze poll uitkwam, was Assassin’s Creed Odyssey nog niet eens uitgekomen. Toch staat Odyssey op de derde plek in deze lijst met de beste Assassin's Creed games volgens jullie. Het is de elfde grote game in de serie.

  Assassin’s Creed Odyssey speelt zich af in het oude Griekenland in 431 voor Christus. Het spel draait om Peloponnesische Oorlog. Je kunt kiezen uit twee hoofdpersonages; Alexios en Kassandra. Je vecht aan beide kanten en probeert je familie weer samen te brengen. Wij omschreven de game als goddelijk! Lees in onze Assassin's Creed Odyssey review om er achter te komen waarom!

  2. Assassin’s Creed II

  Van de allernieuwste Assassin’s Creed gaan we naar een van de eerste Assassin’s Creed games. Assassin’s Creed II kwam in november 2009 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. In 2010 kwam de game ook uit voor de PC. Assassin’s Creed II is de voorganger van Assassin’s Creed: Brotherhood.

  Net als in Brotherhood speel je in deze game als Desmond Miles. Het verhaal gaat over de strijd tussen de Assassins en de Knight Templars. De Assassins willen vrede en vrije wil en de Knight Templars willen vrede door hard op te treden. Jullie vinden Assassin’s Creed II de op een na beste game van alle Assassin’s Creed games. Wij gaven Assassin's Creed een 9 in onze review.

  1. Assassin’s Creed IV: Black Flag

  We zijn alweer aangekomen bij de nummer een in deze lijst en dat is: Assassin’s Creed IV: Black Flag. Black Flag is de zesde grote game uit de Assassin’s Creed serie. De game kwam uit in oktober 2013 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. Een maand later kwam het spel uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  In deze game gaat het weer over de strijd tussen de Assassins en de Templars. In tegenstelling tot de vorige games verken je in deze game de wereld vooral per schip. Je speelt als piraat Edward Kenway. Het verhaal speelt zich af in de Cariben in de 18e eeuw. Ondanks dat er de mogelijkheid is om per schip te ontdekken, is er nog altijd het Assassin’s Creed vechtsysteem op land.

  Dit zijn volgens jullie de beste Assassin’s Creed games. Assassin’s Creed Odyssey is sinds 5 oktober 2018 te spelen op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Hebben jullie hem al gespeeld? Laat het ons weten in de comments hieronder!

  Dit artikel is op 26 mei 2020 bijgewerkt.

  Assassin's Creed: Brotherhood

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.