Dit is waarom je altijd een externe harde schijf in huis moet hebben!

Article
woensdag, 18 november 2020 om 8:00
hdd 4315219 1920f1605536000
Met de grootte van foto’s, films en games tegenwoordig is het geen overbodige luxe om een een extra harde schijf aan te schaffen. Maar in plaats van een normale HDD kan je ook voor een externe harde schijf gaan. Dit zijn de voordelen van een externe hard disk!
Of je nu een fervent gamer bent, een doorgewinterde fotograaf of een groot filmliefhebber, de kans is groot dat je vast wel een keer tegen het probleem bent aangelopen dat je te weinig geheugen hebt op je harde schijf. Dat is geen verrassing, want bestanden worden vandaag de dag steeds groter en groter. Voor Call of Duty Modern Warfare alleen al heb je 150+ GB nodig en nog veel meer als je de game probeert te installeren op een PlayStation 4. Een extra harde schijf is dan ook zeker iets wat we kunnen aanraden.

Overal je bestanden mee naartoe nemen

Een nog handigere optie is het aanschaffen van een externe harde schijf. Hoewel een interne schijf vaak iets goedkoper is, biedt een externe variant veel meer voordelen en opties. Met name als je veel games speelt of films en series kijkt en vaak van locatie wisselt. Een externe harde schijf zorgt er immers voor dat je met speels gemak je bestanden overal mee naar toe kan nemen. Of je nu games wil spelen op een console bij een vriend of familielid, je favoriete films wil tonen aan je vrienden of je mooiste vakantiefoto’s wil tonen aan iemand anders. Er zijn legio momenten te bedenken waarop het handig is om je externe schijf mee te kunnen nemen in je rugtas.

Plug and play!

Heb je niet zoveel verstand van PC’s, laptops of consoles, dan is een externe hard schijf ook aan te raden boven een interne HDD. Wil je namelijk een normale schijf plaatsen in één van die apparaten, dan is het in veel gevallen tijd om een schroevendraaier erbij te pakken en te gaan sleutelen tussen alle onderdelen. Dat kan flink intimiderend zijn voor iemand die zoiets nog nooit heeft gedaan. Bij een externe harde schijf heb je dat probleem niet. Je hoeft de drive enkel via een USB-kabel aan te sluiten en je kan meteen de bestanden gebruiken die erop staan of bestanden juist erop zetten. Een kind kan de was doen!

Populair Nieuws