Dit is de beste handheld Zelda game volgens jullie!

Article
woensdag, 14 oktober 2015 om 16:38
xgn google image
De release van The Legend of Zelda: Tri Force Heroes komt steeds dichterbij. Met deze handheld game in het achterhoofd stelden we jullie vorige week de vraag wat volgens jullie de beste handheld Zelda game is. Lees hier jullie antwoord!
In de poll van vorige week kon je stemmen op verschillende handheld Zelda games, namelijk Link’s Awakening (DX), Oracle of Seasons, Oracle of Ages, The Minish Cap, Phantom Hourglass, Spirit Tracks, A Link Between Worlds, Ocarina Of Time 3D en Majora’s Mask 3D.
Oracle of Seasons kreeg geen enkele stem, daarom wordt deze game in dit overzicht buiten beschouwing gelaten. De resterende games zullen we nu bespreken!
de beste handheld zelda game

5. Oracle of Ages, Phantom Hourglass en Spirit Tracks

Oracle of Ages maakte samen met Oracle of Seasons onderdeel uit van de Oracle serie. Deze games kwamen in 2001 uit voor de Game Boy Color. Deze twee games vertellen samen één verhaal, waardoor je pas achter het echte plot komt wanneer je ze allebei uitspeelt. In Oracle of Ages komt Link in Labrynna terecht.
Phantom Hourglass is een game uit 2007 voor de Nintendo DS. Phantom Hourglass is een vervolg op The Wind Waker, en gaat over Links reis om Tetra te redden, met de hulp van Captain Linebeck en zijn schip de S.S. Linebeck.
Spirit Tracks kwam in 2009 uit voor de Nintendo DS. Deze game ziet er grafisch vergelijkbaar uit met The Wind Waker en Phantom Hourglass, de voorgangers van Spirit Tracks. Ook de gameplay is vergelijkbaar met Phantom Hourglass.
Deze games delen een vijfde plaats, want ze kregen alle drie hetzelfde aantal stemmen, namelijk 2 procent. Deze games blijken dus onder de XGN community niet erg populair te zijn. Lees snel verder om te zien hoe het zit met de rest van de handheld Zelda games!
80136

4. Majora's Mask 3D

Majora’s Mask 3D is de meest recent verschenen handheld Zelda game. Het is betwistbaar of dit een 'echte' handheld Zelda game aangezien deze game eerst op de Nintendo 64 verscheen en dus eigenlijk gezien kan worden als een console game. Toch werd Majora's Mask 3D aan de poll toegevoegd omdat de game die eerder dit jaar verscheen een geheel opgepoetste versie van de game bracht, niet simpelweg een port.
In Majora's Mask 3D heeft Link slechts drie dagen de tijd om het land Termina te redden, dat anders verpletterd wordt door zijn maan. Om dit doel te bereiken kan Link verschillende abilities gebruiken, die hij verkrijgt door verschillende maskers te dragen.
De game kreeg destijds een 9.0 in onze review, maar de XGN community lijkt niet zo enthousiast. Slechts 5 procent van de stemmen ging naar Majora’s Mask 3D, maar zoals in een comment al werd gezegd, kan dit lage aantal liggen aan het feit dat deze game ook gezien kan worden als een console game.
80137

3. The Minish Cap

The Minish Cap kwam in 2004 uit voor de Gameboy Advance. Deze game gaat verder op het verhaal van Four Swords en Four Swords Adventures, en is daarmee de derde Zelda game die gaat over de legende van de Four Swords.
In The Minish Cap maak je kennis met Ezlo, een pratend magisch hoofddeksel, die ervoor kan zorgen dat Link net zo klein wordt als de Minish. De Minish wonen in Hyrule, en zijn net zo klein als insecten.
Deze game behaalde 12 procent van de stemmen van de XGN community, en komt daarmee op de derde plaats terecht.
80138

2. A Link Between Worlds en Ocarina Of Time 3D

A Link Between Worlds kwam in 2013 uit voor de Nintendo 3DS. Deze game speelt zich af in dezelfde wereld als de in 1991 verschenen A Link To The Past, maar bevat wel veranderingen in de layout en nieuwe dungeons. De game volgt de gebeurtenissen uit A Link To The Past, en speelt zich af na Link's Awakening en voorafgaand aan The Legend of Zelda.
Ocarina Of Time 3D kwam in 2011 uit op de Nintendo 3DS. Net als Majora's Mask 3D is het betwistbaar of deze game een echte handheld Zelda game genoemd kan worden, aangezien het een opgepoetste remake is van Ocarina Of Time, die in 1998 voor de Nintendo 64 verscheen. Toch werd deze game ook aan de poll toegevoegd, om dezelfde redenen als Majora's Mask 3D.
Deze games delen een tweede plaats, want ze namen allebei 24 procent van de stemmen voor hun rekening.
80139

1. Link's Awakening (DX)

Link’s Awakening is de eerste handheld Zelda game, en verscheen in 1993 voor de Game Boy. In 1998 kwam een remake van deze game uit op de Game Boy Color genaamd Link's Awakening DX.
Dit is een van de enige Zelda games die zich niet afspeelt in Hyrule en die bovendien niet prinses Zelda of de Triforce relikwie bevat. Link bevindt zich in deze game op Koholint Island, een plek die beschermd wordt door de Wind Fish. De speler neemt het op tegen monsters en lost puzzels op, terwijl tegelijkertijd gezocht wordt naar de acht muzikale instrumenten die de slapende Wind Fish doen ontwaken, waarna Link van het eiland kan ontsnappen.
Deze game staat met 29 procent van de stemmen op de eerste plek en is volgens de XGN community de beste handheld Zelda game!

Populair Nieuws