Dit is de beste Far Cry game volgens jullie!

  De stembussen zijn gesloten, en jullie meningen zijn samengevoegd tot een conclusie. Lees hier of jij behoorde tot de meerderheid van de stemmen. Dit is namelijk de beste Far Cry game volgens jullie.

  Far Cry games staan bekend om hun grote open wereld waarbij er genoeg activiteiten te vinden zijn om je een geheel seizoen binnen te houden. Deze games bevatten veel elementen die terugkerend zijn, zoals het verzamelen van materialen, het jagen van beesten en het leeg knallen van een grote selectie aan schietijzers. Maar de Far Cry franchise blijft ook genoeg verandering brengen om verrassend te zijn. Wij vroegen jullie om ons te laten weten wat jullie favoriete Far Cry allertijden is, en dit is het resultaat.

  5. Far Cry 3: Blood Dragon

  Deze spin-off van Far Cry 3 draaide maar om een ding: het doen herleven van oude actiefilms en games. Een stoere testosteronbom van een protagonist moet het opnemen tegen een mechanische badguy in een, expres gekozen, clichématig verhaal. Deze Far Cry speelt zich af in het "futuristische 2007", zoals ze dat zo'n 50 jaar geleden zagen. Niemand had natukunnen verwachten dat we nu geen laserschietende draken hebben rondlopen.

  Met maar 2% van de stemmen blijkt dit niet de favoriet onder de Far Cry games te zijn. De gameplay was zeer kort en het stijltje moest je inderdaad maar bevallen. Het felgekleurde neon bood misschien niet genoeg troost aan deze donkere wereld. De volgende Far Cry games zijn beter ontvangen.

  4. Far Cry 1 & 2

  Een opvallende score maar het is toch waar! Zowel de eerste Far Cry als het vervolg erop hebben beiden 7% van de stemmen behaald.

  De eerste Far Cry dateert uit 2004 en bevat misschien wel het origineelste verhaal van de hele franchise. Je bent als ex-commando Jack Carver naar een eilandengroep gestuurd om een vermiste journaliste te vinden. Al snel blijkt het gebied vol te zitten met gemuteerde wezens die niet bepaald vriendelijk zijn. Wie had ooit gedacht dat het begin van een van de bekendste franchises zou beginnen met een ontspoorde wetenschapper die op de lokale bevolking experimenteert?

  Far Cry 2 werd geen vervolg op het eerste deel, maar besloot een geheel eigen weg te gaan. Dit keer geen sci-fi elementen, maar de wildernis van Afrika in zijn puurste vorm. Het rondrijden door het enorme landschap, om vervolgens diamanten en andere objecten te verzamelen, was het begin van de Far Cry features zoals wij die kennen. Far Cry 2 bevatte een unieke toevoegingen, zoals wapens die bleven hangen tijdens het schieten, het af laten branden van totale gebieden en het tijdelijk innemen van medicijnen.

  3. Far Cry Primal

  Het nieuwste deel van de Far Cry serie, Primal, heeft een hoop stof doen opwaaien. Zo heeft de game aan de ene kant veel lof gekregen, maar aan de andere kant een hoop kritiek ontvangen. Zo lijkt de game veel op zijn voorgangers.

  In Far Cry Primal speel je oermens Takkar, een krijger van de Wenja stam met speciale beestkrachten. Het is aan jou om het land Oros te bevrijden van vijandelijke stammen. In de game vecht je voor het eerste niet met schietwapens, maar speren zijn de voorwerpen die jou door deze game heen moeten slepen.

  Het nieuwste deel krijgt van jullie 15% van de stemmen, wat voor de korte tijd dat het spel uit is, al best veel is. Aangezien de PC-versie pas deze week is uitgekomen had dit aantal natuurlijk veel hoger kunnen zijn. We komen na Primal aan bij de laatste twee van de gekozen opties.

  2. Far Cry 4

  Het mooie Kyrat, waar alles wat beweegt je naar alle waarschijnlijkheid wil vermoorden. De gevaarlijke honingdassen zijn de nachtmerrie van menig Far Cry 4-speler, maar ook de agressieve neushoorns konden een ontspannen wandeling in een hel veranderen.

  In het Himalayagebergte neem je het als protagonist op tegen Pagan Min, een tiran die handelt in alles wat er te handelen valt. Mensen, drugs, gevaarlijke dieren, hij bezit het allemaal en wat hij niet heeft probeert hij met alle macht te verkrijgen. Jouw taak is om het land te bevrijden en in droom van je overleden familie te vervullen. Het magische Shangri-la voegt hierbij toe aan de mysterieuze wereld waarin niets is wat het lijkt.

  Far Cry 4 krijgt van jullie een mooie 16% van alle stemmen. Dat is alleen niks vergeleken bij de eerste plaats van deze poll.

  1. Far Cry 3

  Met een overweldigende meerderheid heeft Far Cry 3 wel 54% van alle stemmen behaald, maar dat komt komt niet geheel uit de lucht vallen. Er kunnen daarom ook een paar dingen opgenoemd worden die deze game zo interessant maakt. Bijvoorbeeld het worstelen met haaien, het bloedstollende eiland en de vele geheimen en verhalen die de game te bieden heeft.

  Het tropische eiland werd geregeerd door de gestoorde Vaas, een van de meest memorabele personages in games ooit. Deze ontspoorde maniak heeft tijdens het verhaal een groot aantal trucjes voor je klaar staan waarbij je op het puntje van je stoel blijft zitten. Over de hallucinerende en mystieke visioenen van demonen nog niet eens te spreken!

  Far Cry 3 wordt gezien als de beste Far Cry game die ooit gemaakt is door een haast perfecte uitvoering van een open wereld die zowel op visueel als gameplay gebied weet te boeien, en de uitslag van deze poll slaat daar geheel bij aan!

  Far Cry Primal

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.