Dit bakbeest van een laptop wil elke content creator

Article
zondag, 19 juni 2022 om 9:00
msi creator z17 1f1655221029
Met de hardware van tegenwoordig zijn high-end laptops bijna draagbare supercomputers en kunnen ze alle werkzaamheden aan. Het bakbeest met de naam MSI Creator Z17 wil elke content creator dan ook wel in huis hebben!

Perfect om mee te streamen

Veel content creators verdienen anno 2022 hun geld met Twitch of andere streaming-platformen. De platformen zijn dan ook enorm populair en grote streamers weten elke keer weer duizenden kijkers per keer aan te trekken. Met name het streamen van games is booming, maar als je dat succesvol wil doen, heb je natuurlijk wel de nodige hardware nodig.
Je hebt namelijk niet alleen rekenkracht nodig om de game zelf op een hoge resolutie en refresh rate te laten draaien, ondertussen moet je ook alle beelden streamen naar je platform naar keuze. En dat kost zoals je waarschijnlijk weet ook de nodige processing power van je gaming laptop.
Gelukkig is dat geen probleem voor de MSI Creator Z17. De Taiwanese techfabrikant heeft de laptop namelijk volgestopt met geavanceerde en krachtige hardware. Ondanks dat de laptop namelijk is gemaakt met content creation in het achterhoofd, heb je de keuze van de Nvidia RTX 3060 tot aan maar liefst de RTX 3080 Ti!
De videokaarten laten je genieten van al je games, waarbij de RTX 3080 Ti echt alles uit je favoriete titels weet te persen. Dankzij de ingebouwde Nvidia Encoder (NVENC) in de grafische kaarten, kan je bovendien je GPU het harde werk laten doen als het coderen van video's, wat nodig is voor streamen. Daardoor wordt je processor minder belast en kan je de beste streams aanbieden voor je publiek. Zelfs als het hectisch wordt tijdens een potje gamen.
msi creator z17 2f1655220896

Thumbnails bewerken in photoshop

Streamen en het opnemen van video's in hoge kwaliteit is natuurlijk slechts één onderdeel van het bestaan van een content creator. Veel streamers hebben daarnaast namelijk ook een YouTube-kanaal, waar ze het beste van hun content op delen. Daarbij is het belangrijk om je video zo goed mogelijk te verkopen aan je publiek, helemaal als kijkers niet bekend zijn met jouw kanaal.
Op YouTube heb je alleen niet veel ruimte om je video aan de man te brengen, het enige wat mensen zien is een vrije kleine thumbnail. Als je succesvol wil blijven op YouTube of soortgelijke platforms, dan zul je de koning van de thumbnails moeten worden.
Het komt dan ook goed uit dat de nieuwste versie van de MSI Creator Z17 perfect is om mee te photoshoppen. De gaming laptop heeft namelijk een groot 17-inch IPS-scherm met een enorm breed kleurenbereik en een hoge 16:10-verhouding. Het scherm weet zelfs een 100 procent DCI-P3 bereik te behalen en tilt dankzij de True Color Technology van MSI naar een nog hoger niveau. MSI zorgt er daarnaast voor dat het scherm vanuit de fabriek perfect is gekalibreerd met een Delta-E <2 kleurenaccuraatheid. Zo weet je dat al je thumbnails er qua kleuren perfect uitzien en je niet ineens voor een verrassing komt te staan wanneer je video al op YouTube is geüpload.
Het ruime scherm heeft daarnaast ondersteuning voor de MSI Pen, zodat je vrij kan tekenen en schrijven op het display. Ben je dus een liefhebber van het maken van handgetekende ontwerpen, dan is de MSI Creator Z17 daar ideaal voor.
msi creator z17 3f1655220916

Ideaal om je video's mee te editen

Voordat je aan de slag kan met een thumbnail moet er natuurlijk ook een video komen. Wil je geen uren kwijt zijn aan alleen al het formatteren van een project, dan is het aan te raden om aan de slag te gaan met een goede processor en veel geheugen.
Ook wat dat betreft is de MSI Creator Z17 de ideale laptop voor content creators. Het apparaat is namelijk uitgerust met een Intel Core i7 processor van de 12de generatie of een i9 processor, de snelste CPU die je op het moment in huis kan halen. Daardoor wordt het bewerken van video's een droom, omdat het inladen van beelden razendsnel gaat en je live kan zien hoe de voortgang van je project verloopt. En wanneer je eenmaal de video gaat formatteren ben je veel sneller klaar dan voorheen.
De MSI Creator Z17 is niet alleen perfect voor editen dankzij de processor, maar ook voor het geheugen dat MSI in het bakbeest heeft gestopt. De laptop maakt namelijk gebruik van een supersnelle PCI-e Gen 4 SSD en het gloednieuwe DDR5 RAM, dat de wijdste bandbreedte heeft en bestanden sneller kan overdragen dan DDR4. Er is bovendien ook genoeg RAM aan boord, want je hebt de keuze tussen 32 of 64GB aan RAM.
Met al die hardware en nieuwe technologieën in huis, zorgt de MSI Creator Z17 ervoor dat jouw leven als content creator een stuk makkelijker wordt gemaakt. Je moet er wel een investering voor doen - de MSI Creator Z17 begint bij een prijs van 3199 euro - maar dat betaalt zich al snel dubbel en dwars uit!
Dit artikel is in samenwerking met MSI.